7 συναυλίες για να ξεκινήσεις τη νέα σεζόν δυναμικά

Συγκεντρώσαμε τις συναυλίες που δεν πρέπει να χάσεις την ερχόμενη εβδομάδα στην Αθήνα.

συναυλία © shutterstock.com


Από τη Σενεγάλη με αγάπη

Orchestra Baobab
© Youri Lenquette
Η ιστορική Orchestra Baobab θα ξεσηκώσει το Ξέφωτο του ΚΠΙΣΝ με afrolatin και κουβανέζικους ρυθμούς.

Ένα εμβληματικό συγκρότημα world μουσικής έρχεται στο Πάρκο "Σταύρος Νιάρχος" για να ρίξει με μια εορταστική συναυλία την αυλαία της σειράς "Parklife". Η ιστορική Orchestra Baobab, ξεκινώντας από τη δεκαετία του ’60 στην καρδιά της Μεντίνα, έχει εξελιχθεί στη μεγαλύτερη χορευτική μπάντα της αφρικανικής ηπείρου. Η Orchestra Baobab δεν θα "πεθάνει" ποτέ, αφού, πέρα από τα περισσότερα από τα είκοσι στούντιο άλμπουμ που έχει κυκλοφορήσει, το σχήμα ανανεώνει τη σύνθεσή του διαρκώς. 52 χρόνια από την ίδρυσή της, η μπάντα αναγεννάται συνεχώς, καθώς τη θέση πολλών αρχικών μελών της, που έχουν φύγει από τη ζωή, έχουν πάρει οι απόγονοί τους, συνεχίζοντας την παράδοση των διάσημων Σενεγαλέζων. Στις 2/9, θα ξεσηκώσει το Ξέφωτο με το μοναδικό χαρμάνι της, που φέρνει κοντά afrolatin και κουβανέζικους ρυθμούς με την griot music της Δυτικής Αφρικής. Η βραδιά θα ξεκινήσει από νωρίς με το DJ set του Teranga Beat.

40 χρόνια "Ρεμπέτικο"

Σταύρος Ξαρχάκος Ρεμπέτικο
Τα τραγούδια του ​​​​"Ρεμπέτικου", της ταινίας του Κώστα Φέρρη, ζωντανεύουν στο Ηρώδειο.

Διαβάστε Επίσης

Ο Σταύρος Ξαρχάκος παρουσιάζει το θρυλικό "Ρεμπέτικο", 40 χρόνια μετά την κυκλοφορία της ταινίας-σταθμό του Κώστα Φέρρη. Η σκηνή του Ηρωδείου μεταμορφώνεται σε ένα ρεμπέτικο πάλκο για να υποδεχτεί τον μεγάλο μαέστρο μαζί με μια ομάδα είκοσι μουσικών, ερμηνευτών και ψαλτών, που θα παρουσιάσουν τα ορχηστρικά μέρη και τα τραγούδια του εμβληματικού έργου. Ο δίσκος "Ρεμπέτικο", φτιαγμένος με μια συνταγή που θυμίζει τα παλιά ρεμπέτικα, έχει πουλήσει περισσότερα από 250.000 αντίτυπα δίνοντας νέα πνοή στην ιστορία του ρεμπέτικου, με τα τραγούδια του ("Καίγομαι", "Μάνα μου Ελλάς", "Το δίχτυ" κ.λπ.) να έχουν διασκευαστεί από καλλιτέχνες κάθε γενιάς (3/9)

Χορεύοντας στο σκοτάδι

She Wants Revenge
Οι She Wants Revenge επιστρέφουν για μια νύχτα αφιερωμένη στους απανταχού εσωστρεφείς ρομαντικούς.

Οι Αμερικανοί She Wants Revenge, μία από τις πιο συζητημένες μπάντες της post punk αναβίωσης των ’00s, επιστρέφει στη σκηνή του "Gagarin 205", αρκετά χρόνια μετά την τελευταία τους επίσκεψη στην Αθήνα. Τα μινιμαλιστικά ηχοτοπία, ο διάχυτος ερωτισμός, η διάθεση για πειραματισμό και τα ατμοσφαιρικά synths του ντουέτου των Justin Warfield και Adam Breivin ήταν τα στοιχεία που ανέδειξαν τους SWR σε μια από τις πιο ενδιαφέρουσες μπάντες των ’00s. Παρά την απουσία τους από τα δισκογραφικά πράγματα τα τελευταία χρόνια, οι goth dance ήρωες επιστρέφουν για μια νύχτα αφιερωμένη στους απανταχού εσωστρεφείς ρομαντικούς (5/9).

Τα μουσικά ραντεβού της Ελευσίνας

ελευσίνια πειστήρια
Ο B.D. Foxmoor και η ομάδα Ανάληψις καταθέτουν "Ελευσίνια Πειστήρια",

Τρεις ξεχωριστές μουσικές εκδηλώσεις, που πραγματοποιούνται στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αισχύλεια 2023 και του θεσμού 2023 Ελευσίς Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης, έρχονται στο Παλαιό Ελαιουργείο Ελευσίνας την ερχόμενη εβδομάδα. Oι Minh-Tâm Nguyen, Alexandre Esperet και Thibaut Weber των διάσημων Κρουστών του Στρασβούργου παρουσιάζουν το Μυστήριο 94 Invariant (2/9) και, λίγες μέρες μετά (4/9), ο Μιχάλης Μυτακίδης (B.D. Foxmoor των Active Member) και η ομάδα Ανάληψις αφηγούνται το παρελθόν του ελευσίνιου τόπου σε μια πολυμεσική παράσταση που μας μεταφέρει στην καρδιά της πόλης. Στις 6/9, ο Σταύρος Ξαρχάκος παρουσιάζει ένα μεγάλο πρόγραμμα με τις πιο γνωστές επιτυχίες του, οι οποίες θα ερμηνευτούν από την Ηρώ Σαΐα και τον Γιάννη Κότσιρα.

Ταρατσο-πάρτι με mega-hits!

Διαβάστε Επίσης

O Avener συστήθηκε στο κοινό το 2015 με το δίσκο "The Wanderings of the Avener". Ανάμεσα στα κομμάτια του πλατινένιου ντεμπούτου του, περιλαμβάνονται η διασκευή του "Fade Out Lines" της Phoebe Killdeer και το θρυλικό πλέον "To Let Myself Go". Ο αγαπημένος των ραδιοφωνικών σταθμών Γάλλος παραγωγός ανεβαίνει στο roof stage του "Gazarte", το Σάββατο 9 Σεπτεμβρίου, για ένα DJ set κάτω από τον καλοκαιρινό ουρανό. Με μότο του  το "Keep dreaming and dancing" και μια σειρά από μεγάλες επιτυχίες στις αποσκευές του, ο Avener έρχεται για μια σπουδαία electro/ dance βραδιά. Με μότο του το "Keep dreaming and dancing" και μια σειρά από μεγάλες επιτυχίες στις αποσκευές του, ο Avener έρχεται για μια σπουδαία electro/dance βραδιά. Το κοινό θα προθερμάνει ο Theofanis, ενώ θα ακολουθήσει after party με τον The D Mood.

Διαβάστε Επίσης


 

Περισσότερες πληροφορίες

Σταύρος Ξαρχάκος

  • Ελληνική

Ο μεγάλος συνθέτης παρουσιάζει ένα πρόγραμμα με τα ωραιότερα τραγούδια του, χρωματισμένα με την διακριτική και ακριβή ερμηνεία των τραγουδιστών Γιάννη Κότσιρα και Ηρώς Σαΐα. Ο Σταύρος Ξαρχάκος, έχοντας στο πλευρό του αυτούς τους δύο σπουδαίους τραγουδιστές και διευθύνοντας ο ίδιος επί σκηνής πολυμελή ορχήστρα κορυφαίων σολίστ, μας χαρίζει ένα σπάνιο ταξίδι ήχων και συναισθημάτων στα μουσικά του έργα. Σε αυτήν την μοναδική συναυλία θα ακουστούν τραγούδια όπως «Ήτανε μια φορά» , «Το Δίχτυ» , «Πως να σωπάσω» , «Στη Σαλαμίνα» , «φτωχολογιά» , « Όνειρο δεμένο στο μουράγιο» , «Μάτια βουρκωμένα» , «Υπομονή» , «Άπονη Ζωή» , «Καίγομαι» , κ.α

B.D. Foxmoor

  • Μουσική παράσταση

Μια πολυμεσική, οπτικοακουστική παράσταση με τίτλο "Ελευσίνια Πειστήρια" από τον Μιχάλη Μυτακίδη (B.D. Foxmoor των Active Member) και την ομάδα Ανάληψις. Ένα ιδιαίτερο project όπου η μουσική είναι φτιαγμένη αποκλειστικά από ήχους της πόλης της Ελευσίνας, πλαισιωμένη από δραματοποιημένο κινηματογραφικό υλικό, δεμένο με μια ρυθμικά λυρική αφήγηση που θα συνδέει την ιστορία του ελευσίνιου τόπου με το σήμερα. Οι ηχογραφήσεις του έργου λαμβάνουν χώρα σε σημεία της πόλης: από τις βιομηχανικές περιοχές και την καρδιά της πόλης και τους συνοικισμούς της έως τη θάλασσα. Ένας ιδιαίτερος και πρωτόγνωρος τρόπος καλλιτεχνικής δημιουργίας, προσέγγισης και παρουσίασης αναδύεται και φιλοδοξεί να αναδείξει την ιερότητα και την ιστορία της Ελευσίνας, προσελκύοντας το ενδιαφέρον των νέων κατοίκων της.

Tα κρουστά του Στρασβούργου

  • Κλασική μουσική

Οι διεθνώς περιζήτητοι πρεσβευτές της σύγχρονης μουσικής δημιουργίας παρουσιάζουν ένα ειδικά διαμορφωμένο πρόγραμμα για την Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης και το Φεστιβάλ Αισχύλεια, με έργα των Johann Sebastian Bach, Ιάννη Ξενάκη, Michaël Levinas και Tōru Takemitsu. Τα κρουστά του Στρασβούργου ιδρύθηκαν το 1962 κι έχουν τιμηθεί με περισσότερες από 30 διεθνείς βραβεύσεις. Ανάμεσα στα 400 έργα που έχουν γραφεί ειδικά για το μουσικό αυτό σύνολο είναι και η Περσέφασσα και οι Πλειάδες που τους αφιέρωσε ο ίδιος ο Ιάννης Ξενάκης.Οι διεθνώς περιζήτητοι πρεσβευτές της σύγχρονης μουσικής δημιουργίας, Tα κρουστά του Στρασβούργου (Les Percussions de Strasbourg), παρουσιάζουν ένα ειδικά διαμορφωμένο πρόγραμμα για την Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης και το Φεστιβάλ Αισχύλεια, με έργα των Johann Sebastian Bach, Ιάννη Ξενάκη, Michaël Levinas και Tōru Takemitsu. Τα κρουστά του Στρασβούργου ιδρύθηκαν το 1962 κι έχουν τιμηθεί με περισσότερες από 30 διεθνείς βραβεύσεις. Ανάμεσα στα 400 έργα που έχουν γραφεί ειδικά για το μουσικό αυτό σύνολο είναι και η Περσέφασσα και οι Πλειάδες που τους αφιέρωσε ο ίδιος ο Ιάννης Ξενάκης.

Σταύρος Ξαρχάκος

  • Ελληνική

Οι μουσικές και τα τραγούδια που σφράγισαν το «Ρεμπέτικο», την ταινία-σταθμός στην ιστορία του ελληνικού κινηματογράφου, παρουσιάζονται για πρώτη φορά σαράντα χρόνια μετά. Μπροστά στα μάτια μας, ο Σταύρος Ξαρχάκος -μαζί με 20 ακόμα μουσικούς, τραγουδιστές και ψάλτες- θα μας μεταφέρει τη συγκίνηση, τον διονυσιασμό, το φως, αλλά και τα γοητευτικά σκοτάδια των ορχηστρικών και των τραγουδιών του εμβληματικού αυτού έργου που φέτος κλείνει σαράντα χρόνια από τότε που ρίζωσε στις καρδιές μας. Σαράντα χρόνια πριν, παρά τις επιθυμίες εταιρειών, επέλεξε να βρει φωνές που να ταιριάζουν σ´ αυτό που ονειρεύτηκε, φωνές με βίωμα και ιδιαίτερο χρώμα. Έτσι και τώρα, επιλέγει την ομαδικότητα στην παρουσίαση αυτού του έργου χωρίς κραυγαλέα ονόματα και δίνει τον πρώτο λόγο στην ορχήστρα του. Όλοι μαζί παίζουν, τραγουδούν, συνθέτουν μια σύγχρονη ρεμπέτικη κομπανία, δημιουργείται η συνθήκη του ρεμπέτικου πάλκου του 2023, με μουσικούς του σήμερα, με τη σημερινή μουσική ματιά του Σταύρου Ξαρχάκου πάνω στο ιστορικό πλέον αυτό έργο του και μας αποκαλύπτουν, πώς σαράντα χρόνια μετά, το έργο αυτό συνεχίζει να εξελίσσεται, να πρωτοπορεί και να εκφράζει τα μύχια της ανθρώπινης ψυχής.

Orchestra Baobab

  • Jazz-Blues-Ethnic

Η σενεγαλέζικη ορχήστρα, με σχεδόν σαραντάχρονη ιστορία, σε ρυθμικά στιγμιότυπα afrobeat, son, pachanga από την Αφρική και την Καραϊβική. Η επική ιστορία τους ξεκινάει τη δεκαετία του ’60 στην καρδιά της Μεντίνα του Ντακάρ. Ένα σχήμα που ξεκίνησε ως house band στο περίφημο Baobab Club του Ντακάρ, εξελίχθηκε στη μεγαλύτερη χορευτική μπάντα της αφρικανικής ηπείρου. H θρυλική Orchestra Baobab, λατρεμένη τόσο στην πατρίδα τους, τη Σενεγάλη, όσο και σε ολόκληρο τον κόσμο, 52 χρόνια από την ίδρυσή της, εξακολουθεί να φέρνει σε κάθε τόπο που επισκέπτεται το ιδιαίτερο χαρμάνι της, το οποίο μπλέκει afrolatin και κουβανέζικους ρυθμούς με την griot music της Δυτικής Αφρικής. Έχουν στο ενεργητικό τους πάνω από είκοσι στούντιο άλμπουμ, μεταξύ των οποίων το Ken Dou Werente του 1982, το οποίο θεωρείται από τα κορυφαία άλμπουμ world music, ενώ αξέχαστες έχουν μείνει οι συνεργασίες τους με ονόματα όπως ο Ibrahim Ferrer των Buena Vista Social Club, ο Cheikh Ibra Fam, ο Youssou N’Dour και ο Dave Matthews. Διανύοντας, τα τελευταία 20 χρόνια, μια συνεχή περίοδο ανασυγκρότησης και «δεύτερης ζωής», μέσα από επαναηχογραφήσεις, νέες κυκλοφορίες και μνημειώδεις συναυλίες, η Orchestra Baobab βλέπει διαρκώς τον εαυτό της να αναγεννάται (στην κυριολεξία, καθώς πολλά από τα αρχικά μέλη της μπάντας έχουν φύγει από τη ζωή, με τη σκυτάλη να έχει περάσει στους απογόνους τους) και επιβεβαιώνει με κάθε της εμφάνιση την παγκόσμια φήμη της.

She Wants Revenge

  • Rock-pop-folk

Ένα από τα καλύτερα dark wave σχήματα της εποχής μας επιστρέφει στην Ελλάδα για μια μοναδική συναυλία. Πολλά ήταν τα νέα συγκροτήματα των 00s που αναδύθηκαν από τη σπουδαία κληρονομιά ογκόλιθων όπως οι Bauhaus, Sisters of Mercy, Depeche Mode, ενώ από τη σκοτεινή ηλεκτρονική σκηνή που δημιουργήθηκε εκ νέου ξεπήδησαν σχήματα που προσπέρασαν την καιροσκοπική προσέγγιση της περιβόητης "goth αισθητικής" και θεωρούνται, πλέον, σχεδόν κλασικά. Το ντουέτο των Justin Warfield και Adam Breivin είναι μια τέτοια περίπτωση: μινιμαλιστικός αλλά γεμάτος ήχος, ατμοσφαιρικά synths, ακαταμάχητο drum machine, ένα όνομα με ασαφή (... αλλά υπαρκτή) αναφορά στους Joy Division και εντυπωσιακό artwork στα εξώφυλλα των δίσκων: Ιδού μια μπάντα που ήρθε για να μείνει, ξεχωρίζοντας από τις μπόλικες του είδους. Και ίσως, μια από τις καλύτερες μπάντες της δεκαετίας. Οι She Wants Revenge αναβίωσαν την παράδοση του post punk προσπερνώντας τις μόδες και γνωρίζοντας εντυπωσιακή επιτυχία. Το πρώτο τους άλμπουμ, με τίτλο το όνομά τους, ακουγόταν ως μια διακήρυξη αγάπης για το είδος, ενώ το δεύτερο (This Is Forever) ήταν η απτή απόδειξη πως το συγκεκριμένο genre έχει όντως διάρκεια - μεγαλύτερη από τους πολλούς επίδοξους συνεχιστές των "μεγάλων" του χώρου. Το γκρουπ που συζητήθηκε για τα εξώφυλλα των δίσκων του (απεικόνιζαν και τα δύο μια γυναίκα με εσώρουχα, με το This Is Forever να έχει, αδιαμφισβήτητα, μια περισσότερο ερεβώδη διάθεση) ήταν τελικά κάτι παραπάνω από δύο εξώφυλλα.Οι Warfield and Breyvin δεν γοητεύονται μόνο από τους ψυχρούς και σκυθρωπούς βρετανούς goth πρωτοπόρους αλλά και από το πικάντικο άρωμα του μποέμ Λος Άντζελες των 70s και 80s. Αυτός ο συνδυασμός, που φέρουν με ευκολία, είναι που κάνει τη μουσική των She Wants Revenge θελκτική για τους απανταχού εσωστρεφείς ρομαντικούς μουσικόφιλους.

The Avener

  • Electronica-Industrial

O Γάλλος παραγωγός των μεγάλων επιτυχιών «The Wanderings of the Avener» και «To Let Myself Go», που τον καθιέρωσαν στην electro/dance σκηνή, έρχεται στην Αθήνα. Πρωτοσυστήθηκε στο κοινό το 2015 με το album «The Wanderings of the Avener», το οποίο περιελάμβανε το rework του «Fade Out Lines» της Phoebe Killdeer, και το θρυλικό πια, «To Let Myself Go» το οποίο τον καθιέρωσε στην electro/dance σκηνή. Μετά από 8 χρόνια, πολλά βραβεία και πλατινένια albums, έρχεται στο Roof Stage του gazarte για μια βραδιά-ωδή στην ηλεκτρονική μουσική. Με μότο το «Keep dreaming and dancing» ο Tristan Casara, aka The Avener, θα φέρει στην Αθήνα τις πολύ δημιουργικές διασκευές του σε κομμάτια όπως το «Castle in the Snow» των Kadebostany και το «It Serves You Right To Suffer» του John Lee Hooker.

Gagarin 205 Live Music Space

Λιοσίων 205 (στάση μετρό Αττική)

Κέντρο Πολιτισμού – Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος»

Λεωφ. Συγγρού 364, Καλλιθέα
  • Βινιέτες Τεχνών - City life

Gazarte

Βουτάδων 32-34, Γκάζι
  • Συναυλίες

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Μουσική

Επιπλέον ημερομηνία για τους Still Corners

Η πρώτη συναυλία τους στο "Gagarin" έχει ήδη γίνει sold out.

29/04/2024

Βαγγέλης Γερμανός & Διονύσης Τσακνής στο "Άλσος": Μια υπέροχη βραδιά "δικού μας rock"

"Κάθε Πράμα στον Καιρό του" λέγεται η παράσταση που ανεβάζουν παρέα, ανά σποραδικά διαστήματα. Εκείνοι, πάντως, αποδεικνύουν επί σκηνής ότι είναι "παντός καιρού", ενώ θυμίζουν και την ουσία ενός ηλεκτρικού τραγουδιού που μπορεί να γεννήθηκε από τα αγγλοαμερικάνικα διδάγματα, μα έγινε, τελικά, πλήρως ελληνικό.

Jlin: Λίγο έλειψε να αρχίσουμε τον χορό στο "Ωδείο Αθηνών"

Στον δεύτερό της ερχομό στην Αθήνα –και όχι πρώτο, όπως γράφτηκε αλλού– η Αμερικανίδα δημιουργός έδωσε μια εκπληκτική ηλεκτρονική συναυλία, που, παρά την υπέροχη εγκεφαλική της διάσταση, έκανε και τα πόδια μας να "καίγονται", με αποτέλεσμα ο κόσμος να τη ραίνει με ιαχές ενθουσιασμού, που την έκαναν να χαμογελά πάνω από τον εξοπλισμό της.

Πού ταξιδεύουν οι Πυξ Λαξ αυτό το καλοκαίρι;

Δείτε τις στάσεις της περιοδείας τους, που ξεκινά από το Παναθηναϊκό Στάδιο.

Viva la musica! Στο καλειδοσκόπιο του συναυλιακού καλοκαιριού

Η αλήθεια είναι ότι αυτό το καλοκαίρι δεν έχει "κάτι για όλους". Mας αποζημιώνει όμως με πληθώρα διεθνών καλλιτεχνών που έρχονται στην Αθήνα φορτσάτοι.

Ξεκινά η προπώληση για την "Τόσκα" του Τζάκομο Πουτσίνι στο Ηρώδειο

Η "Τόσκα" του Τζάκομο Πουτσίνι, σε σκηνοθεσία, σκηνικά και κοστούμια του Ούγκο ντε Άνα, είναι η πρώτη μεγάλη καλοκαιρινή όπερα της Εθνικής Λυρικής Σκηνής στο Ωδείο Ηρώδου Αττικού για το 2024.

Οι Mathame σε ένα εκρηκτικό πάρτι μελωδικής techno

Oι Matteo και Amadeo Giovanelli στο Δημοτικό Θέατρο Λυκαβηττού.