Περνάμε τον Σεπτέμβριο στην Τεχνόπολη: 13+1 συναυλίες που δεν πρέπει να χάσετε

Κάτω από τις χαρακτηριστικές καμινάδες, η μουσική «καρδιά» του Δήμου Αθηναίων ανάβει ξανά τα φώτα της σκηνής της και δίνει παράταση στο συναυλιακό καλοκαίρι, προσκαλώντας τους κατοίκους και τους επισκέπτες της πόλης σε δεκατέσσερις ακόμα βραδιές.

TechSep_front © Βαγγέλης Πατσιαλός

Όπως συνέβη και στους υπόλοιπους υπαίθριους χώρους της Αθήνας που φιλοξενούν μουσικές εκδηλώσεις, το καλοκαίρι στην Τεχνόπολη αποδείχθηκε ιδιαίτερα "θερμό", μετρώντας πάνω από 30 μουσικές βραδιές και ακόμα περισσότερες συναυλίες, διαφόρων ηχητικών κατευθύνσεων, που στηρίχτηκαν με ενθουσιασμό, προσελκύοντας χιλιάδες κόσμου στο Γκάζι. Εκεί είδαμε, ας πούμε, κραταιούς καλλιτέχνες αναφοράς του παλιού alternative rock σαν την Kim Gordon και τους Melvins, αλλά εκεί έπαιξαν και ανερχόμενα ονόματα του εγχώριου χιπ χοπ σαν τον Buzz και το ασταμάτητο δίδυμο του Μικρού Κλέφτη και του Tsaki. Ιδιαίτερα θερμό αποδείχτηκε και το διήμερο του νεότευκτου Death Disco Open Air Festival που έφερε στην πόλη τους post punk θρύλους The Sisters of Mercy και VNV Nation, ενώ μία ακόμα νέα διοργάνωση, το Sweet Summer Sun, με headliners το super group των The Aristocrats βρήκε το "σπίτι" των jazz εξερευνήσεών της στην Τεχνόπολη. 

Για τον Σεπτέμβρη, λοιπόν, η μουσική "καρδιά" του Δήμου Αθηναίων ανάβει ξανά τα φώτα της σκηνής της κάτω από τις χαρακτηριστικές καμινάδες και δίνει παράταση στο φετινό συναυλιακό καλοκαίρι, προσκαλώντας τους κατοίκους και τους επισκέπτες της πόλης σε δεκατέσσερις ακόμα βραδιές.

13+1 συναυλίες που δεν πρέπει να χάσετε

Την εκκίνηση του Σεπτέμβρη αναλαμβάνει ένας από τους πρώτους ράπερ της πολιτικοποιημένης ελληνικής hip hop σκηνής, ο δημοφιλής ράπερ Βέβηλος (Σάββατο 2/9), ο οποίος μας προσκαλεί στο Καθαρτήριό του, προειδοποιώντας να "εγκαταλείψουμε κάθε ελπίδα εισερχόμενοι": για να απελευθερώσουμε τις δυνάμεις της κάθαρσης, θα χρειαστεί να αντιμετωπίσουμε τους εαυτούς μας, μα και τους φόβους μας.

TechSep_01
Ο Βέβηλος ξεκινά τον μουσικό Σεπτέμβρη στην Τεχνόπολη

Αμέσως έπειτα, την Κυριακή 3/9, έρχεται το πρώτο Gimme Shelter Open Air Fest –"παιδί" του γνωστού κινηματογραφικού φεστιβάλ Gimme Shelter– έχοντας ως πρωταγωνιστές τους διεθνείς Firewind του πολυσυζητημένου Θεσσαλονικιού κιθαρίστα Gus G., τους οποίους θα πλαισιώσουν οι Timo Tolkki's Strato. Πρόκειται για το καινούριο σχήμα του Timo Tolkki, που ξανασυναντιέται με δύο ακόμα ιδρυτικά μέλη των φημισμένων Stratovarius. Η βραδιά θα ξεκινήσει από νωρίς με τους Lazy Man's Load που έρχονται με φόρα και πολύ νέο υλικό. Ειδικοί προσκεκλημένοι οι Nervosa, οι οποίοι καταφτάνουν για πρώτη φορά στην Αθήνα για να  μας δώσουν μια γεύση από το επερχόμενο άλμπουμ τους.

Τη συνέχεια αναλαμβάνει ο Γιάννης Αγγελάκας, για μια βραδιά με τους 100ºC του (Δευτέρα 4/9), στην οποία θα εμφανιστεί ως σπέσιαλ καλεσμένος και το νέο darling της εγχώριας σκηνής, Παιδί Τραύμα. Ο Αγγελάκας φέρνει μαζί την εμπειρία του και το πάθος που καταφέρνει να εμφυσήσει στο κοινό σε κάθε συναυλία του και στήνει μια αληθινή γιορτή με τα τραγούδια που αγαπάμε και που μας συντροφεύουν από τις Τρύπες μέχρι και σήμερα. Ακολούθως, η σκυτάλη περνάει πρώτα στη Μαρίνα Σπανού, που θα αποχαιρετήσει το καλοκαίρι και τους έρωτές του μαζί με τη μπάντα της (Τετάρτη 6/9) και ύστερα στην Ιουλία Καραπατάκη, η οποία κομίζει πλούσιο πρόγραμμα, με παραδοσιακές και έντεχνες επιλογές, αλλά και με νέα λαϊκά τραγούδια (Πέμπτη 7/9). Από τα πιο ενδιαφέροντα πρόσωπα της νέας γενιάς, οι δύο καλλιτέχνιδες όχι μόνο στήνουν τα καλύτερα γλέντια, αλλά και τα γεμίζουν με συναισθήματα, παρασύροντας τους θεατές τους σε ένα γαϊτανάκι χαράς και νοσταλγίας.

TechSep_02
Ο Γιάννης Αγγελάκας θα υποδεχθεί το Παιδί Τραύμα

Όπως και σε προηγούμενες χρονιές, το διήμερο Off The Hook Festival (Παρασκευή 8 & Σάββατο 9/9) θα γιορτάσει τη χιπ χοπ κουλτούρα, η οποία φέτος συμπληρώνει και 50 χρόνια ιστορίας. Αφουγκραζόμενη όσα διαμορφώνουν και εμπνέουν τους καλλιτέχνες, η διοργάνωση συνεχίζει να δίνει τον χώρο για να συναντηθούν μερικά από τα πιο hot ονόματά της σκηνής καλώντας φέτος τους "δικούς μας" Bloody Hawk, Anser, Μικρό Κλέφτη x Tsaki, Buzz, Wang, Εθισμός, Θύτη, Beats Pliz, μεταξύ άλλων, και τους διεθνείς Kool G Rap, τον Octavian και το δίδυμο Blu & Exile να καταλάβουν τα δύο stages.

TechSep_03
Ο Σπύρος Γραμμένος τάζει κομμάτια για τύπους αθλητικούς και για 90άρες TDK κασέτες

Η Κυριακή 10/9, πάλι, ανήκει στη Ματούλα Ζαμάνη, η οποία έρχεται στην Τεχνόπολη με τσαχπινιά κι ερωτική διάθεση, φέρνοντας "τραγούδια για εραστές του ωραίου, δροσερούς αγρότες, τρυφερούς μελισσοκόμους και ονειροπόλους κολυμβητές", πριν παραδώσει τη σκηνική σκυτάλη στον Αλκίνοο Ιωαννίδη (Δευτέρα 11/9). Ο αγαπημένος τραγουδοποιός δίνει νέο ραντεβού στο κοινό της Αθήνας, συνεχίζοντας τις εμφανίσεις με την ηλεκτρική του μπάντα, με την οποία κι επανενώθηκε πρόσφατα, ύστερα από δύο δεκαετίες. Αμέσως έπειτα, την Τρίτη 12/9, καταφτάνει και ο Σπύρος Γραμμένος για την "Τελευταία Συναυλία", ένα live με στοιχεία κωμωδίας και αυτοαναφορικά τραγούδια με εμπνευσμένους στίχους, τάζοντας στο κοινό κομμάτια για τύπους αθλητικούς και για 90άρες TDK κασέτες. 

TechSep_04
Οι Χειμερινοί Κολυμβητές στήνουν "Κάτι Σαν Φεστιβάλ" με τους Usurum και τους Kadinelia

Για την Τετάρτη 13/9, από την άλλη, έχει προγραμματιστεί η ξεχωριστή βραδιά "Κάτι Σαν Φεστιβάλ": με μότο τον λατρεμένο τους στίχο "θε να 'ρθει αυτό το σούρουπο ξανά ν' ανταμωθούμε", οι Χειμερινοί Κολυμβητές κινούν από την Καβάλα, ώστε να ανταμώσουν τους Usurum και τους Kadinelia: δύο νεότερες δυνάμεις του εγχώριου πενταγράμμου, που αγαπούν να πειραματίζονται. Η Πέμπτη 14/9 έχει τραγούδια για την Αμοργό, τη Σέριφο και την Αστυπάλαια από το cult ντούο των Χατζηφραγκέτα. Οι "masters της ατάκας" έρχονται με full band διάταξη και άκρως καλοκαιρινές διαθέσεις, ενώ την Παρασκευή 15/9 λαμβάνει χώρα η ιστορική σύμπραξη Μωρά Στη Φωτιά & Panx Romana, με τις δύο μπάντες-σύμβολο των εγχώριων punk και rock πραγμάτων να σημαίνουν συναγερμό, δηλώνοντας έτοιμες να πλημμυρίσουν το κέντρο της Αθήνας με αδρεναλίνη και φλογισμένα μανιφέστα. .

TechSep_08
© Alexandra Cabral
4 χρόνια μετά τον τελευταίο τους ερχομό, οι Allah-Las επιστρέφουν στην πόλη

Το μουσικό πρόγραμμα της Τεχνόπολης ολοκληρώνεται για φέτος με μια μεγάλη διεθνή συναυλία: 4 χρόνια μετά τον τελευταίο τους ερχομό στην πόλη, οι Καλιφορνέζοι Allah-Las θα ξετυλίξουν και πάλι τους vintage, 1960s psych και surf rock ρυθμούς που τους έχουν καταστήσει τόσο αγαπητούς στα μέρη μας. Το Σάββατο 16/9, λοιπόν, θα απελευθερώσουν μία εξτρά δόση καλοκαιριού στην ατμόσφαιρα της πρωτεύουσας, κάνοντάς μας να αδημονούμε για τα όσα θα φέρει η επόμενη χρονιά. 

Για μια ολοκληρωμένη εμπειρία στην Τεχνόπολη

Μια βραδιά στην Τεχνόπολη, φυσικά, δεν εξαντλείται μόνο στη διάδραση κεντρικής αυλής και σκηνής κατά τη διάρκεια μιας συναυλίας. Την εμπειρία του ερχομού και της διασκέδασής σας εδώ, θα συμπληρώσει το καφέ της, το οποίο εδρεύει σε ένα ιδιαίτερο κτήριο βιομηχανικής αισθητικής, που φιλοξενούσε κάποτε το Παλαιό Υδατάεριο του χώρου. Στις δικές μας ημέρες είναι ένα ολοήμερο, ζωντανό στέκι, όπου μπορείτε να απολαύσετε τον καφέ σας, ένα ποτήρι κρασί (ή άλλο ποτό της αρεσκείας σας), αλλά και κάποιο ελαφρύ σνακ ή ένα πλούσιο γεύμα, αφού υπάρχει και κουζίνα στηριγμένη στις ελληνικές και μεσογειακές παραδόσεις. Το καφέ προσφέρεται όμως και για πιο στοχευμένες συγκεντρώσεις, π.χ. για εταιρικές εκδηλώσεις, επαγγελματικά γεύματα ή παιδικά πάρτι.

TechSep_06
Δεσπόζουσα θέση στην Τεχνόπολη έχει το καφέ της

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Μουσική

Οι Apocalyptica παίζουν Metallica στον Λυκαβηττό

Το νέο άλμπουμ τους "Plays Metallica Vol.2" είναι ο διάδοχος του περίφημου "Apocalyptica Plays Metallica By Four Cellos".

16/05/2024

Ένα διήμερο αφιέρωμα στον Μιχάλη Αδάμη έρχεται στην Εναλλακτική Σκηνή της ΕΛΣ

Η Ένωση Ελλήνων Μουσουργών τιμά έναν από τους σημαντικότερους εκπροσώπους της σύγχρονης ελληνικής μουσικής.

Αυτό είναι το αναλυτικό πρόγραμμα του Athens Music Week 2024

Η τετραήμερη γιορτή ανθρώπους της μουσικής βιομηχανίας, που απλώνεται σε 4 venues στην ευρύτερη γειτονιά του Κεραμικού, προσκαλεί 40 καλλιτέχνες και 160 ομιλητές από 26 χώρες.

Τι θα δούμε στον Κήπο του Μεγάρου αυτό το καλοκαίρι;

Η προπώληση για όλες τις εκδηλώσεις έχει αρχίσει.

Αυτές είναι οι παράλληλες δράσεις του 23oυ Athens Jazz

Οι χειροποίητες δημιουργίες του Meet Market, η επετειακή φωτογραφική έκθεση της ομάδας METApolis και το πιο τζαζ πρωινό του καλοκαιριού, γεμάτο με δωρεάν δράσεις για παιδιά, συμπληρώνουν τη φετινή διοργάνωση

"P.O.P.": Kυκλοφόρησε το νέο E.P. της Μαρίνας Σάττι

Λίγα εικοσιτετράωρα μετά τον 68ο Διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision, η Σάττι επιστρέφει με ολοκαίνουργιο υλικό.

Γιάννη Αγγελάκη, ποια είναι η "Φωνή των Βακχών";

Ο ανερχόμενος συνθέτης γράφει για την "επινοημένη παράσταση μουσικού θεάτρου" που ανεβαίνει στην Εναλλακτική Σκηνή της ΕΛΣ για δύο παραστάσεις σε σκηνοθεσία Γιώργου Κουτλή.