Μια βραδιά όπερας με τη Φιλαρμόνια Ορχήστρα Αθηνών

Ο Πολιτιστικός οργανισμός του Δήμου και το Φεστιβάλ Βριλησσίων μας προσκαλούν σε μια μαγική μουσική βραδιά στο ανοικτό θέατρο "Αλίκη Βουγιουκλάκη".

ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΑ ΟΡΧΗΣΤΡΑ

Η Φιλαρμόνια Ορχήστρα Αθηνών, σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό οργανισμό του Δήμου και το Φεστιβάλ Βριλησσίων, την Τετάρτη 20 Σεπτεμβρίου, στις 8.30 μ.μ, επισκέπτεται για δεύτερη φορά το ανοικτό θέατρο "Αλίκη Βουγιουκλάκη" για να παρουσιάσει μία βραδιά όπερας. Ο ειδυλλιακός χώρος του θεάτρου θα πλημμυρίσει με τους ήχους από γνωστές και αγαπημένες όπερες μεγάλων συνθετών με τη συμφωνική ορχήστρα, υπό τη διεύθυνση του Καλλιτεχνικού της Διευθυντή και πολύπειρου μαέστρου, Βύρωνα Φιδετζή. 

Η εκφραστική μουσική της ρομαντικής όπερας του 19ου αιώνα ξεχειλίζει από έντονα συναισθήματα που ζωγραφίζονται από τις γοητευτικές μελωδίες, τις πλούσιες αρμονίες και τα πληθωρικά ηχοχρώματα των οργάνων της μεγάλων διαστάσεων ορχήστρας, καθηλώνοντας τον ακροατή. Πρόκειται για μουσική γεμάτη ένταση και πάθος, που εύκολα πλησιάζει και τον λιγότερο μυημένο φιλότεχνο. Η Φιλαρμόνια διάλεξε για το κοινό των Βριλησσίων ένα ρεπερτόριο από άριες, ντουέτα, κεφάτους χορούς και νοσταλγικές και εσωστρεφείς μελωδίες, που θα συγκινήσουν και θα συναρπάσουν. Οι ξεχωριστές ερμηνείες από τους διακεκριμένους λυρικούς καλλιτέχνες Άννα Στυλιανάκη (υψίφωνος) και Δημήτρης Πακσόγλου (τενόρος), θα αναδείξουν το πλούσιο μουσικό πρόγραμμα, διανθισμένο από ορχηστρικές εισαγωγές και ιντερμέτζι από γνωστές όπερες. Ο ηρωισμός, το κέφι, ο έρωτας αλλά και ο θρήνος, η νοσταλγία και άλλα έντονα συναισθήματα ζωγραφίζονται μουσικά και παρουσιάζονται σε ένα αντιπροσωπευτικό μουσικό πρόγραμμα με αριστουργήματα Ιταλών, Γάλλων, Γερμανών, Αυστριακών, Ρώσων αλλά και Ελλήνων συνθετών. Το φιλόμουσο κοινό των Βριλησσίων θα έχει την ευκαιρία να απολαύσει επιλεγμένα αποσπάσματα από λυρικά έργα των Βέρντι, Πουτσίνι, Μασκάνι, Τσαϊκόφσκι, Μασνέ, Μάγερμπερ και άλλων μεγάλων συνθετών, αλλά και του κορυφαίου Έλληνα συνθέτη όπερας του 19ου αιώνα, Σπύρου Σαμάρα. 

Βυρων Φιδετζής

Η Φιλαρμόνια και ο Βύρων Φιδετζής, έκαναν πέρυσι μια πολύ επιτυχημένη τους επίσκεψη στα Βριλήσσια, όπου, με την αφιλοκερδή συνδρομή 15 περίπου κορυφαίων καλλιτεχνών, τίμησαν τη μνήμη σπουδαίων Ελλήνων καλλιτεχνών του λυρικού θεάτρου. Φέτος, ξεκινούν τη νέα καλλιτεχνική περίοδο στον ίδιο φιλόξενο χώρο, με τη βεβαιότητα ότι θα γοητεύσουν για μια ακόμη φορά τους φίλους της λυρικής τέχνης και όχι μόνο.

Προπώληση: more.com | Είσοδος: 10€ - 5€

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Μουσική

"Μυρωθκιές της Μεσογείου" θα γεμίσουν το Σπίτι της Κύπρου

Το Mediterranean Trio σε μια συναυλία μουσικής δωματίου θα συνδυάσει την παραδοσιακή με την σύγχρονη μουσική της ανατολικής Μεσογείου.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
16/01/2026

Ο Σπύρος Μάνεσης φέρνει την πολυδιάστατη μουσική του στο Theatre of the NO

Μαζί με δύο κορυφαίους μουσικούς της ελληνικής τζαζ σκηνής, ο πιανίστας και σολίστ θα διανύσει τζαζ μουσικές διαδρομές από την προσωπική του δισκογραφία και άλλους σημαντικούς δημιουργούς.

Το ντοκιμαντέρ για τους The Dream Syndicate είναι το καλύτερο ζέσταμα πριν την συναυλία τους στο Gagarin 205

To "How Did We Find Ourselves Here?" είναι η ιδανική εισαγωγή στη μουσική και την ιστορία της καλιφορνέζικης μπάντας που καθόρισε το Paisley Underground κίνημα της δεκαετίας του ’80.

Τρεις από τις καλύτερες ελληνικές πανκ ροκ μπάντες τον Μάρτιο στην σκηνή του Αn Club

Η Guerrilla Live Productions γιορτάζει την "APLFTHRC-Decade Edition" με μια συναυλία που μπλέκει τo punk rock με το hardcore και τo surf rock.

Ο Αλκίνοος Ιωαννίδης στο Ηνωμένο Βασίλειο για τρεις συναυλίες

Ο Αλκίνοος Ιωαννίδης, επιστρέφει στο Ηνωμένο Βασίλειο τον Μάρτιο για τρεις συναυλίες.

Οι Σκιαδαρέσες στήνουν πιτζάμα πάρτι στον Σταυρό του Νότου

Δύο βραδιές γεμάτες αγαπημένα τραγούδια, μουσική και χιούμορ που θυμίζουν sleepover.

Ο Bruno Mars ακούγεται παντού με το single του "I Just Might".

Ο σούπερ σταρ κυκλοφορεί το τέταρτο σόλο άλμπουμ του, "The Romantic", και ήδη το πρώτο single με τίτλο "I Just Might," ακούγεται παντού.