Οι συναυλίες επιστρέφουν στην πόλη!

Οι συναυλίες επιστρέφουν δυναμικά στην αθηναϊκή σκηνή και δίνουν το στίγμα μιας ενδιαφέρουσας νέας σεζόν.

nugeneaserafeio

Εχοντας γυρίσει πλέον όλοι από τις διακοπές μας αναρωτιώμαστε πως μπορούμε να εκμεταλλευτούμε τις τελευταίες μέρες του καλοκαιριού λίγο πριν την έναρξη της νέας σεζόν. Για τους λάτρεις της μουσικής και γι αυτούς που θέλουν να απολαύσουν για λίγο ακόμα την καλοκαιρινή care-free Αθήνα έχουμε συγκεντρώσει μια σειρά από μουσικά ραντεβού που υπόσχονται λίγο καλοκαίρι ακόμα. Από την ιστορική "Νόρμα" και μοναδικά DJ sets και από blues μελωδίες σε έντεχνα και λαϊκά αφιερώματα, θα βρείτε παρακάτω επιλογές για όλα τα γούστα. Οι συναυλίες επιστρέφουν δυναμικά στην αθηναϊκή σκηνή και μας δίνουν μια γεύση από την σεζόν που θα ακολουθήσει. 

Μια ιστορική "Νόρμα" στο Ηρώδειο 

νορμα

Διαβάστε Επίσης

Η διεθνής οπερατική παραγωγή "Νόρμα" εκκινεί τη μεγάλη ευρωπαϊκή περιοδεία της, που πραγματοποιείται στο πλαίσιο της επετείου των 100 χρόνων από τη γέννηση της Μαρίας Κάλλας, στις 28 & 30 Αυγούστου, στο Ηρώδειο. Το αριστουργηματικό έργο του Βιντσέντζο Μπελίνι και αγαπημένο της Κάλλας θα παρουσιαστεί διά χειρός του καταξιωμένου σκηνοθέτη και ειδικού στο έργο της σοπράνο, Tom Wolf. Ο μαέστρος Eugene Kohn θα διευθύνει την Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα και Χορωδία της ΕΡΤ, αλλά και ένα λαμπερό καστ λυρικών τραγουδιστών. Τον επώνυμο ρόλο "κρατάει" η διάσημη Λιβανο-Καναδή σοπράνο Joyce El-Khoury, ενώ το ρόλο του Πολιόνε έχει ο Έλληνας τενόρος Μάριος Φραγκούλης. Η Αμερικανίδα σοπράνο Theresa Carlomagno θα υποδυθεί την Adalgisa, ενώ τον Oroveso, πατέρα της Νόρμα, ερμηνεύει ο νέος μπάσος Sava Vemić. Συμμετέχει η Μεικτή Χορωδία Fons Musicalis, υπό τη διεύθυνση του Κωστή Κωνσταντάρα.

Αέρας Ιταλίας στο Σεράφειο

Οι συναυλίες επιστρέφουν στην πόλη! - εικόνα 3

Διαβάστε Επίσης

H πολιτιστική πλατφόρμα & Beyond φέρνει για πρώτη φορά στην Αθήνα το δίδυμο των Ναπολιτάνων DJs Massimo Di Lena και Lucio Aquilina, a.k.a Νu Genea, εγκαινιάζοντας τη σειρά εκδηλώσεων "Mediterranean Soundwaves", στις 26/8. Το υβριδικό DJ set των Nu Genea θα πλαισιώσουν με B2B sets οι Dynamons x Chevy και Super Mario x Papaioannou.

Πυρετός στην Πλατεία Νερού

David Guetta
© shutterstock.com

To Primer Music Festival κάνει ποδαρικό στη νέα συναυλιακή σεζόν με ένα διήμερο line-up που φέρνει στην Πλατεία Νερού μερικά από τα πιο πολυσυζητημένα ονόματα της dance/ ηλεκτρονικής σκηνής. Πρωταγωνιστής της πρώτης ημέρας (Σάββατο 26/8) θα είναι ο γνωστός από τους Swedish House Mafia, Steve Angelo, ενώ, την Κυριακή 27/8 ο superstar DJ/παραγωγός David Guetta (Κυριακή 27/8, φωτό) σφυρίζει την λήξη του καλοκαιριού σε ένα από τα εκρηκτικά sets του.

Αποχαιρετάμε το καλοκαίρι με τον Nick Waterhouse

Nick Waterhouse

Διαβάστε Επίσης

Η έντονη vintage-inspired αισθητική και οι μελωδίες των ’50s και των ’60s θα δώσουν το ιδανικό φινάλε σε αυτό το καλοκαίρι. Στις 29 και 30 Αυγούστου στο Roof Stage του "Gazarte", ο Nick Waterhouse υπόσχεται να γοητεύσει το κοινό με ένα αξέχαστο μείγμα από soulful μελωδίες, διαχρονικούς ρυθμούς και πολύ χορό. Ο Nick Waterhouse έχει κατακτήσει τις καρδιές των θαυμαστών σε όλο τον κόσμο με τη μαγνητική του παρουσία, τη δυναμική του ενέργεια και το πηγαίο ταλέντο του. Συνδυάζει στοιχεία rhythm & blues, rock & roll και jazz, δημιουργώντας ένα χαρακτηριστικό στυλ που αποτίει φόρο τιμής στη χρυσή εποχή της αμερικανικής μουσικής, παραμένοντας ταυτόχρονα επίκαιρος και φρέσκος.

Η Μαρία Φαραντούρη και ο Μανώλης Μητσιάς μας μεταφέρουν σε μια άλλη εποχή

Οι συναυλίες επιστρέφουν στην πόλη! - εικόνα 8

Το Φεστιβάλ Αισχύλεια και η 2023 Ελευσίς Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης σας καλούν στην έναρξη του Φεστιβάλ Αισχύλεια 2023 στις 27 Αυγούστου στον Αρχαιολογικό χώρο Ελευσίνας. Η Μαρία Φαραντούρη και ο Μανώλης Μητσιάς, σταθεροί και συνεπείς στο ποιοτικό τραγούδι, ενώνουν τις φωνές τους, για μία και μοναδική συναυλία σε έναν από τους σπουδαιότερους αρχαιολογικούς χώρους. Ερμηνεύουν γνωστά και αγαπημένα τραγούδια ενώ μας θυμίζουν μερικά από τα αριστουργήματα του έντεχνου και του λαϊκού ελληνικού τραγουδιού των μεγάλων συνθετών και ποιητών: των Θεοδωράκη, Χατζιδάκι, Μικρούτσικου, Σεφέρη, Ελύτη, Ρίτσου, Γκάτσου, Αναγνωστάκη και άλλων.

Διαβάστε Επίσης

Περισσότερες πληροφορίες

Nick Waterhouse

  • Rock-pop-folk

Ο Αμερικανός αγαπημένος μουσικός μάς ταξιδεύει και πάλι στον κόσμο του αυθεντικού rock ’n’ roll, των rhythm & blues, της soul και της jazz-pop των ’50s και ’60s. Γνωστός για τη δυναμική του ενέργεια, το πηγαίο ταλέντο του και με τη φωνή του που καταφέρνει περίτεχνα να κάνει ένα ταξίδι στον χωροχρόνο, ο Nick Waterhouse έχει κατακτήσει τις καρδιές των θαυμαστών σε όλο τον κόσμο με τη μαγνητική του παρουσία. O Nick Waterhouse, με την rerto-vintage προσέγγιση της μουσικής του, συνδυάζει περίτεχνα στοιχεία rhythm & blues, rock & roll και jazz, δημιουργώντας ένα χαρακτηριστικό στυλ που αποτίει φόρο τιμής στη χρυσή εποχή της αμερικανικής μουσικής, παραμένοντας ταυτόχρονα επίκαιρος και φρέσκος. Κατά τη διάρκεια της καριέρας του, ο Nick Waterhouse έχει συγκεντρώσει την αναγνώριση των κριτικών και μια πιστή βάση οπαδών παγκοσμίως.

Primer 2023 - Ημέρα 1η

  • Φεστιβάλ

Ο Eλληνοσουηδός Steve Angello, μέλος των Swedish House Mafia και ιδιοκτήτης δισκογραφικής, είναι ο headliner της πρώτης μέρας του μεγάλου dance φεστιβάλ. Μαζί του ο νεαρός Βέλγος DJ & δημιουργός τεράστιων επιτυχιών παραγωγός Lost Frequencies και η Ουκρανή superstar DJ και παραγωγός Korolova. Έχοντας συγκεντρώσει υποψηφιότητες για βραβεία GRAMMY, εμφανιστεί σε εκατομμύρια θαυμαστές σε πολλές ηπείρους, καταρρίψει τα charts παγκοσμίως και μετρήσει streams σε δισεκατομμύρια, ο καλλιτέχνης, DJ-παραγωγός και συνιδρυτής των Swedish House Mafia, o Steve Angello συνειδητοποίησε τον σκοπό του ως παιδί στη Σουηδία. Εμφανίζεται στις πρώτες θέσεις της πολυπόθητης λίστας "Top 100 DJs" του DJ Mag για δεκατέσσερα συνεχόμενα χρόνια. Έχει κάνει επίσημα remixes για τον Justin Timberlake, τους Coldplay, τους Depeche Mode, καθώς επίσης και για τους Fergie και Moby. Με την καινοτόμο προσέγγιση του στην παραγωγή και το πάθος του για τη δημιουργία αξέχαστων μουσικών εμπειριών, ο Steve Angello έχει καθιερωθεί ως μία από τις πιο επιδραστικές προσωπικότητες στην ηλεκτρονική χορευτική μουσική και θα εμφανιστεί το Σάββατο 26 Αυγούστου στην Πλατεία Νερού.

Primer 2023 - Ημέρα 2η

  • Φεστιβάλ

Με δύο βραβεία Grammy, τέσσερα DJ Awards και δύο MTV Europe Music Awards, το πιο πιστό κοινό στα Social Media από οποιονδήποτε DJ και τις παγκόσμιες επιτυχίες “Titanium”, “Hey Mama”, “Say my Name”, “I’m Good” και πολλές ακόμα, ο David Guetta είναι o μεγάλος πρωταγωνιστής του Primer Music Festival 2023. Μαζί του ο βρετανός DJ και μουσικός παραγωγός James Hype, ο Acraze και ο MistaJam. Με πάνω από 10 εκ. πωλήσεις album, πάνω από 65 εκ. πωλήσεις singles και περισσότερα από 10 δις streams, το 2021 στέφθηκε για τρίτη φορά Νο.1 DJ στον κόσμο, κερδίζοντας για δεύτερη φορά στην ετήσια ψηφοφορία του DJ Mag για τους Top 100 DJs - σχεδόν μία δεκαετία από την πρώτη του νίκη το 2011. Το "When Love Takes Over", το πρώτο single από το άλμπουμ «One Love» το 2009, άγγιξε το #1 στο Ηνωμένο Βασίλειο, ενώ το τραγούδι των Black Eyed Peas, σε παραγωγή David Guetta, «I Gotta Feeling», έγινε παγκόσμια επιτυχία, φτάνοντας στην κορυφή των charts σε 17 χώρες. Έχοντας συνεργαστεί με πολλούς δημοφιλείς καλλιτέχνες όπως Sia, Justin Bieber, Nicki Minaj και Akon, ανέδειξε τη χορευτική μουσική σε mainstream trend και συνέδεσε με μοναδικό τρόπο την urban, με την ηλεκτρονική και pop μουσική σε ένα νέο δημοφιλές είδος, το “The Future of EDM”.

«Νόρμα»

  • Όπερα

Η ιστορική όπερα του Βιντσέντζο Μπελίνι θα παρουσιαστεί διά χειρός του καταξιωμένου σκηνοθέτη και ειδικού στο έργο της Κάλλας, Τομ Βολφ. Ο μαέστρος Eugene Kohn, που το 1971 είχε συνοδέψει την υψίφωνο σε μια σειρά από masterclasses στη Νέα Υόρκη, θα διευθύνει την Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα και Χορωδία της ΕΡΤ, αλλά και ένα λαμπερό καστ λυρικών τραγουδιστών. Τον επώνυμο ρόλο, αγαπημένο της Κάλλας (τον είχε ενσαρκώσει 92 φορές!), «κρατάει» η διάσημη Λιβανο-Καναδή σοπράνο Joyce El-Khoury, ενώ το ρόλο του Pollione έχει ο διεθνώς καταξιωμένος Έλληνας τενόρος Μάριος Φραγκούλης. Η Αμερικανίδα σοπράνο Theresa Carlomagno θα υποδυθεί την Adalgisa, ενώ τον Oroveso, πατέρα της Νόρμα, ερμηνεύει ο νέος μπάσος Sava Vemić. Συμμετέχει η Μεικτή Χορωδία Fons Musicalis, υπό τη διεύθυνση του Κωστή Κωνσταντάρα. Την καλλιτεχνική ομάδα συμπληρώνουν η σπουδαία χορογράφος Έρση Πήττα, ο κορυφαίος Έλληνας σκηνογράφος και ενδυματολόγος Γιάννης Μετζικώφ και ο σκηνογράφος David Negrin.

Μαρία Φαραντούρη & Μανώλης Μητσιάς

  • Ελληνική

Ενώνουν τις φωνές τους και μας θυμίζουν μερικά από τα αριστουργήματα του έντεχνου και του λαϊκού ελληνικού τραγουδιού των μεγάλων συνθετών και των μεγάλων ποιητών: των Θεοδωράκη, Χατζιδάκι, Μικρούτσικου, Σεφέρη, Ελύτη, Ρίτσου, Γκάτσου, Αναγνωστάκη και άλλων στο Φεστιβάλ Αισχύλεια. Τους δύο σπουδαίους καλλιτέχνες προλογίζει το Μυστήριο 154 Live Music Acts, μία συναυλία μουσικής δωματίου με τον ανερχόμενο και πολλά υποσχόμενο Ελευσίνιο βιολονίστα Αιμίλιο Μπάρτζη και τη βραβευμένη σολίστ πιάνου Μαργαρίτας Κολάση, σε παραγωγή της 2023 Ελευσίς Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης. Το κοινό που θα βρεθεί εκείνη τη βραδιά στον Αρχαιολογικό χώρο της Ελευσίνας, θα έχει την ευκαιρία να απολαύσει τις ξεχωριστές ερμηνείες των δύο σολίστ σε ένα πρόγραμμα κλασικού ρεπερτορίου με έργα του J. Brahms και του L. V. Beethoven για βιολί και πιάνο.

Πλατεία Νερού

κτίριο πεζογέφυρας (δίπλα στο γήπεδο του Τάε Κβον Ντο, στάση τραμ Δέλτα Φαλήρου), Νέο Φάληρο
  • Συναυλίες

Gazarte

Βουτάδων 32-34, Γκάζι
  • Συναυλίες

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Μουσική

Επιπλέον ημερομηνία για τους Still Corners

Η πρώτη συναυλία τους στο "Gagarin" έχει ήδη γίνει sold out.

29/04/2024

Βαγγέλης Γερμανός & Διονύσης Τσακνής στο "Άλσος": Μια υπέροχη βραδιά "δικού μας rock"

"Κάθε Πράμα στον Καιρό του" λέγεται η παράσταση που ανεβάζουν παρέα, ανά σποραδικά διαστήματα. Εκείνοι, πάντως, αποδεικνύουν επί σκηνής ότι είναι "παντός καιρού", ενώ θυμίζουν και την ουσία ενός ηλεκτρικού τραγουδιού που μπορεί να γεννήθηκε από τα αγγλοαμερικάνικα διδάγματα, μα έγινε, τελικά, πλήρως ελληνικό.

Jlin: Λίγο έλειψε να αρχίσουμε τον χορό στο "Ωδείο Αθηνών"

Στον δεύτερό της ερχομό στην Αθήνα –και όχι πρώτο, όπως γράφτηκε αλλού– η Αμερικανίδα δημιουργός έδωσε μια εκπληκτική ηλεκτρονική συναυλία, που, παρά την υπέροχη εγκεφαλική της διάσταση, έκανε και τα πόδια μας να "καίγονται", με αποτέλεσμα ο κόσμος να τη ραίνει με ιαχές ενθουσιασμού, που την έκαναν να χαμογελά πάνω από τον εξοπλισμό της.

Πού ταξιδεύουν οι Πυξ Λαξ αυτό το καλοκαίρι;

Δείτε τις στάσεις της περιοδείας τους, που ξεκινά από το Παναθηναϊκό Στάδιο.

Viva la musica! Στο καλειδοσκόπιο του συναυλιακού καλοκαιριού

Η αλήθεια είναι ότι αυτό το καλοκαίρι δεν έχει "κάτι για όλους". Mας αποζημιώνει όμως με πληθώρα διεθνών καλλιτεχνών που έρχονται στην Αθήνα φορτσάτοι.

Ξεκινά η προπώληση για την "Τόσκα" του Τζάκομο Πουτσίνι στο Ηρώδειο

Η "Τόσκα" του Τζάκομο Πουτσίνι, σε σκηνοθεσία, σκηνικά και κοστούμια του Ούγκο ντε Άνα, είναι η πρώτη μεγάλη καλοκαιρινή όπερα της Εθνικής Λυρικής Σκηνής στο Ωδείο Ηρώδου Αττικού για το 2024.

Οι Mathame σε ένα εκρηκτικό πάρτι μελωδικής techno

Oι Matteo και Amadeo Giovanelli στο Δημοτικό Θέατρο Λυκαβηττού.