O Nick Waterhouse μέσα από 6 δίσκους

Με αφορμή τις δυο προγραμματισμένες συναυλίες του στα τέλη του καλοκαιριού, στο roof stage του "Gazarte", κάνουμε μια αναδρομή στις δισκογραφικές δουλειές του αγαπημένου καλλιτέχνη μέχρι σήμερα.

Nick Waterhouse

O Nick Waterhouse είναι ένας καλλιτέχνης με την αισθητική μιας άλλης εποχής. Γνωστός για την retro-vintage προσέγγιση της μουσικής του που συνδυάζει περίτεχνα στοιχεία rhythm & blues, rock & roll και jazz, έρχεται την Τρίτη 29 και την Τετάρτη 30 Αυγούστου στο roof stage του "Gazarte" και εμείς θυμόμαστε τα καλύτερα σημεία της δισκογραφικής του πορείας. 

"Time's All Gone" (2012)

To 2012 κυκλοφόρησε το "All Time's Gone", ο δίσκος που άνοιξε την πορεία του Nick Waterhouse. Με επιρροές από τα late 50's και early 60's, το ντεμπούτο του χαρακτηρίστηκε για τον τρόπο που επέλεξε να φτιάξει το μουσικό του τοπίο με φόντο μια άλλη εποχή. Ο αέρας των δεκαετιών με τους χαρακτηριστικούς ρυθμούς, τα έντονα χάλκινα πνευστά και τα δημιουργικά πίσω φωνητικά, δεν περιόρισαν τον Waterhouse αλλά του έδωσαν κάθε έναυσμα να δημιουργήσει κάτι καινούργιο, με αυθεντικές, προσεγμένες ενορχηστρώσεις και ιδιαίτερα φωνητικά.

"Holly" (2014)

Ζωηρός, εσωστρεφής και λίγο μυστηριώδης: έτσι χαρακτηρίστηκε από τους κριτικούς ο δεύτερος δίσκος του "Holly". Παραμένοντας δημιoυργικά στην vintage νοσταλγική διάθεση των 50's και των 60's και με βασική πηγή έμπνευσής του την ταινία "Chinatown", ο Waterhouse τελειοποιεί τον σκληρό ήχο με επιδέξεια κιθαριστικά περάσματα, έντονες μελωδίες και ευσύνοπτους ρυθμούς. Η φωνή του είναι καθαρή, εκφραστική, αφήνοντας το "Holly" να πει την ιστορία εκείνων των ανθρώπων στο Λος Άντζελες που κυνηγούν την μεγάλη αίγλη μέσα από τα στοιχειωμένα σοκάκια της ανατολικής πλευράς της πόλης. 

"Never Twice" (2016)

Εχοντας πλέον εδραιωθεί ως ένας από τους καλύτερους Αμερικανούς καλλιτέχνες που αναβιώνουν σήμερα τον ήχο των 50's, στo "Never Twice" αποκρυσταλλώνεται ο ήχος του Waterhouse, που ακούγεται εδώ η πιο άνετη εκδοχή του εαυτού του μέχρι τη δεδομένη στιγμή. Εντάσσοντας πολλά σολιστικά μέρη για κάθε όργανο που ακούγεται στον δίσκο, ο δημιουργός φτιάχνει μια tracklist που περιέχει μερικά από τα πιο γνωστά και χαρακτηριστικά τραγούδια του:  "LA Turnaround", "The Old Place" και φυσικά τη μεγαλύτερη ραδιοφωνική του επιτυχία, "Katchi". 

"Nick Waterhouse" (2019)

Στο momentum της ανοδικής του πορεία, ο τραγουδοποιός αισθάνεται την επιθυμία να συστηθεί εκ νέου στο κοινό του με τον ομότιτλο δίσκο του 2019. Ένα άλμπουμ- αναγέννηση, που αφήνει για λίγο πίσω του τους πιασάρικους ρυθμούς και δημιουργεί ένα πιο προσωπικό σύμπαν, με επιρροές από τη rock 'n' roll και τη jazz. Μερικά από τα τραγούδια που ξεχωρίζουν είναι τα: "By Heart", "Thought & Act", "Wreck the Rod" και "Black Glass".

"Promenade Blue" (2021)

Στο "Promenade Blue" επιλέγει μια πιο διακριτική πορεία καθως ο ήχος του γίνεται λιγότερο σκληρός, όσο ο Waterhouse πειραματίζεται προσθέτωντας και αφαιρώντας συνεχώς στοιχεία από τη δημιουργική του παλέτα. Οι πλούσιες, jazz ενορχηστρώσεις δίνουν έναν ξεχωριστό χαρακτήρα σε κάθε κομμάτι του δίσκου και κορυφώνουν τον vintage ήχο που ακολουθεί πιστά σε όλη την καριέρα του.

"The Fooler" (2023)

H τελευταία δισκογραφική δουλειά του "σωτήρας της soul, της rhythm & blues και του rock 'n' roll" μας παρασέρνει σε ένα ξεχωριστό μουσικό ταξίδι στα 50s & 60s. έχει πολλές ιστορίες να πει και αυτό είναι το στοιχείο που την διαφοροποιεί από όλες τις προηγούμενες. Εμπνευσμένο από την πόλη του Σαν Φρανσίσκο, ο ήχος του "The Fooler" είναι ο ήχος μιας πόλης που συνεχώς αλλάζει χωρίς να θυμίζει σε τίποτα το παρελθόν της. Παίρνοντας τη θέση του αφηγητή, ο Waterhouse χτίζει ιστορίες επιστρέφοντας πάντα στη γνώριμη νοσταλγία που διαπερνά το σύνολο της δισκογραφίας του.

Προμηθευτείτε τα εισιτήριά σας για τις συναυλίες του Nick Waterhouse με ένα κλικ στο more.com.

Διαβάστε Επίσης

Περισσότερες πληροφορίες

Nick Waterhouse

  • Rock-pop-folk

Ο Αμερικανός αγαπημένος μουσικός μάς ταξιδεύει και πάλι στον κόσμο του αυθεντικού rock ’n’ roll, των rhythm & blues, της soul και της jazz-pop των ’50s και ’60s. Γνωστός για τη δυναμική του ενέργεια, το πηγαίο ταλέντο του και με τη φωνή του που καταφέρνει περίτεχνα να κάνει ένα ταξίδι στον χωροχρόνο, ο Nick Waterhouse έχει κατακτήσει τις καρδιές των θαυμαστών σε όλο τον κόσμο με τη μαγνητική του παρουσία. O Nick Waterhouse, με την rerto-vintage προσέγγιση της μουσικής του, συνδυάζει περίτεχνα στοιχεία rhythm & blues, rock & roll και jazz, δημιουργώντας ένα χαρακτηριστικό στυλ που αποτίει φόρο τιμής στη χρυσή εποχή της αμερικανικής μουσικής, παραμένοντας ταυτόχρονα επίκαιρος και φρέσκος. Κατά τη διάρκεια της καριέρας του, ο Nick Waterhouse έχει συγκεντρώσει την αναγνώριση των κριτικών και μια πιστή βάση οπαδών παγκοσμίως.

Gazarte

Βουτάδων 32-34, Γκάζι
  • Συναυλίες

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Μουσική

Οι Apocalyptica παίζουν Metallica στον Λυκαβηττό

Το νέο άλμπουμ τους "Plays Metallica Vol.2" είναι ο διάδοχος του περίφημου "Apocalyptica Plays Metallica By Four Cellos".

16/05/2024

Ένα διήμερο αφιέρωμα στον Μιχάλη Αδάμη έρχεται στην Εναλλακτική Σκηνή της ΕΛΣ

Η Ένωση Ελλήνων Μουσουργών τιμά έναν από τους σημαντικότερους εκπροσώπους της σύγχρονης ελληνικής μουσικής.

Αυτό είναι το αναλυτικό πρόγραμμα του Athens Music Week 2024

Η τετραήμερη γιορτή ανθρώπους της μουσικής βιομηχανίας, που απλώνεται σε 4 venues στην ευρύτερη γειτονιά του Κεραμικού, προσκαλεί 40 καλλιτέχνες και 160 ομιλητές από 26 χώρες.

Τι θα δούμε στον Κήπο του Μεγάρου αυτό το καλοκαίρι;

Η προπώληση για όλες τις εκδηλώσεις έχει αρχίσει.

Αυτές είναι οι παράλληλες δράσεις του 23oυ Athens Jazz

Οι χειροποίητες δημιουργίες του Meet Market, η επετειακή φωτογραφική έκθεση της ομάδας METApolis και το πιο τζαζ πρωινό του καλοκαιριού, γεμάτο με δωρεάν δράσεις για παιδιά, συμπληρώνουν τη φετινή διοργάνωση

"P.O.P.": Kυκλοφόρησε το νέο E.P. της Μαρίνας Σάττι

Λίγα εικοσιτετράωρα μετά τον 68ο Διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision, η Σάττι επιστρέφει με ολοκαίνουργιο υλικό.

Γιάννη Αγγελάκη, ποια είναι η "Φωνή των Βακχών";

Ο ανερχόμενος συνθέτης γράφει για την "επινοημένη παράσταση μουσικού θεάτρου" που ανεβαίνει στην Εναλλακτική Σκηνή της ΕΛΣ για δύο παραστάσεις σε σκηνοθεσία Γιώργου Κουτλή.