Rockwave 2023: Τριπλή δόση

Μετά τη βραδιά του Robbie Williams, το φεστιβάλ ξεδιπλώνεται ηχητικά με 3 ακόμα ημέρες, αφιερωμένες στο κλασικό hard rock (Deep Purple), στο μαζικής απήχησης alternative rock των καιρών μας (The Black Keys), αλλά και στη δυναμική του ελληνικού stoner rock (Villagers Of Ioannina City & 1000mods).

Rckw23_front The Black Keys © Larry Niehues

Deep Purple (Παρασκευή 7/7)
Μπορεί να πέρασαν 30 χρόνια από την τελευταία φορά που έπαιξαν με τον μέγα Ritchie Blackmore. Μπορεί μέσα στο 2022 να έφυγε οριστικά και ο Steve Morse –πάνω που τον είχαν αποδεχθεί πια ακόμα και κάποιοι παλιοί οπαδοί, οι οποίοι ποτέ δεν τον είχαν σε υπόληψη. Τελικά, όμως, δεν έχει και (τόση) σημασία. Όσο θα τραγουδάει ο Ian Gillan, οι Deep Purple θα είναι οι Deep Purple: ένα συγκρότημα θρυλικό, συνυφασμένο με όσα τοποθέτησαν το hard rock της δεκαετίας του 1970 ανάμεσα στα κλασικά ακούσματα. Εδώ στην Ελλάδα, άλλωστε, όλα αυτά δεν χρειάζονται ιδιαίτερες συστάσεις, αφού οι Βρετανοί παραμένουν πολύ αγαπητοί στα ραδιόφωνά μας. Ο κόσμος τους, λοιπόν, αναμένεται να δώσει δυναμικό παρών στο "Terra Vibe". 

Rckw23_01
Οι Deep Purple σήμερα

The Black Keys (Σάββατο 8/7)
Πέρασαν 8 χρόνια από το καλοκαίρι του 2015, όταν οι Dan Auerbach & Patrick Carney ηγήθηκαν ενός εντυπωσιακού πλήθους 20.000 ατόμων στο Rockwave εκείνης της χρονιάς, επιβεβαιώνοντας ότι άνηκαν πλέον στους super stars του alternative rock των καιρών μας. Έκτοτε, χάρη στην εξωστρέφειά τους, στη δεξιοτεχνία τους και στην ακομπλεξάριστή τους σχέση με τη μαζικότητα,  διατήρησαν την top-10 δυναμική τους σε Αμερική και Βρετανία. Κι έρχονται τώρα να επαναλάβουν το συναυλιακό θαύμα, απευθύνοντας νέο κάλεσμα σε όσους αγάπησαν επιτυχίες σαν το "Lonely Boy" και δίσκους όπως το "El Camino" (2011) ή το "Turn Blue" (2014).

Rckw23_02
Οι Villagers Of Ioannina City

Villagers Of Ioannina City & 1000mods (Κυριακή 9/7)
Το φετινό φεστιβάλ ρίχνει αυλαία με μια δήλωση πίστης στον δυναμισμό και στην ποιότητα της εγχώριας σκηνής, προσκαλώντας στο "Terra Vibe" δύο από τα πιο συζητημένα κι επιτυχημένα συγκροτήματα της νεότερης γενιάς. Άλλωστε, τόσο οι Γιαννιώτες Villagers Of Ioannina City, όσο και οι Κορίνθιοι 1000mods, παραμένουν πρωταγωνιστές για το ελληνικό stoner rock, έχοντας καταθέσει δίσκους αναφοράς σαν το "Riza" ή το "Vultures" (αμφότεροι του 2014). Παράλληλα, είναι και βασικοί πρέσβεις αυτού του ήχου σε διεθνές επίπεδο, όπου επίσης έφτιαξαν όνομα τα τελευταία χρόνια, βλέποντας τη δημοφιλία τους να αυξάνεται με σταθερούς ρυθμούς. 

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Μουσική

Άνισες εντυπώσεις από συναυλίες της Συμφωνικής Ορχήστρας της ΕΡΤ στο Μέγαρο

Παρά το ενδιαφέρον του προγραμματισμού, οι "άτακτες" εμφανίσεις του συνόλου σε διάφορους χώρους δεν επιτρέπουν ξεκάθαρη αποτίμηση της προόδου του.

ΓΡΑΦΕΙ: ΕΥΤΥΧΙΟς Δ. ΧΩΡΙΑΤΑΚΗς
01/05/2024

Dave Holland: Τζαζ θρίαμβος στα St Paul's Sessions, παρέα με το νέο του τρίο

Εκπληκτική βραδιά στο αμφιθέατρο "Ιωάννης Δεσποτόπουλος" του Ωδείου Αθηνών, με διαρκείς ζητωκραυγές για τον σπουδαίο Βρετανό κοντραμπασίστα και τις καινούριες του περιπέτειες με τους Αμερικανούς παιχταράδες Jaleel Shaw (άλτο σαξόφωνο) & Eric Harland (ντραμς).

Indie Playground Festival vol.2: Ένα διήμερο πάρτι στο Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου

Ένα event αφιερωμένο στη σύγχρονη ανεξάρτητη ελληνική indie, alternative rock, pop και electronica σκηνή.

Η Ταράτσα του Φοίβου ανάβει ξανά τα φώτα της στο θέατρο Άλσος

Καλεσμένοι στις δύο πρώτες παραστάσεις η Νατάσσα Μποφίλιου και ο Βύρων Θεοδωρόπουλος.

O συνθέτης Σταύρος Σοφιανόπουλος μάς λέει "Λέξεις που δεν είπαμε"

Με μια εξαιρετική ομάδα μουσικών παρουσιάζουν την νέα του δισκογραφική δουλειά, καθώς και παλαιότερες μουσικές και τραγούδια, που κέρδισαν την αναγνώριση και αγάπη του κοινού.

José Carreras και Plácido Domingo σε μια ιστορική βραδιά στο Καλλιμάρμαρο

Σε ένα πρόγραμμα δομημένο με άριες που άφησαν εποχή και ντουέτα από μερικές από τις πιο αγαπημένες όπερες όλων των εποχών.