Sweet Summer Sun Music Festival: Ένα νέο τζαζ φεστιβάλ στην πόλη

Μια πρωτόγνωρη βραδιά γεμάτη jazz ήχους και δυναμικές μελωδίες, στο πλαίσιο του Sweet Summer Sun Music Festival, δημιουργεί έναν εκρηκτικό συνδυασμό αυθεντικότητας και καινοτομίας.

THE ARISTOCRATS

Με μια βραδιά γεμάτη jazz ήχους και δυναμικές μελωδίες, εγκαινιάζεται την Πέμπτη 6 Ιουλίου το Sweet Summer Sun Music Festival, στη σκηνή της Τεχνόπολης Δήµου Αθηναίων. Η καινούργια διοργάνωση θα παρουσιάσει καλεσμένους από την εγχώρια και διεθνή jazz σκηνή, με headliners το super group The Aristocrats. Μαζί τους, οι βιρτουόζοι Take Off Collective και οι Έλληνες NUKeLEUStrio και "Soulstice ανακατεύουν jazz, blues και funk µε δόσεις rock, σύγχρονης κλασικής µουσικής, ακόµη και metal, φτιάχνοντας ένα εκρηκτικό μείγμα.


The Aristocrats


∆ηµιουργήθηκαν λίγο πολύ σαν ένα στοίχηµα προκειµένου να παρουσιάσουν ένα µουσικό πρόγραµµα που θα αναδείκνυε τις δυνατότητες των οργάνων τους σε πολλά και διαφορετικά είδη µουσικής, στο πλαίσιο του Anaheim NAMM Show της Καλιφόρνιας το 2011. Όταν όµως η συναυλία τους τελείωσε, οι τρεις δεξιοτέχνες διαπίστωσαν πως είχαν ήδη δηµιουργήσει ένα supergroup που έπρεπε να συνεχίσει! Οι Aristocrats, είχαν γεννηθεί από τρεις σπουδαίους βιρτουόζους: τον κιθαρίστα Guthrie Govan (που έχει συνεργαστεί µε ονόµατα όπως οι Steve Wilson, Hans Zimmer, Asia/GPS), τον ντράµερ Marco Minnemann (Steve Wilson, Joe Satriani, Steve Hackett) και τον µπασίστα Brian Beller (Joe Satriani, Steve Vai, Steve Hackett). 

Οι Aristocrats αποτελούν ένα µουσικό τρίο που ανακατεύει µουσικά στυλ µε µαεστρία. Τη jazz βεβαίως, αλλά και τη funk µε rock δυναµικές και metal περάσµατα, ένα µείγµα εκρηκτικό, λικνιστικό, που φέρνει κοντά τον Frank Zappa µε τον Jimi Hendrix και τον John Coltrane µε την Chick Corea Electric Band. Αυτοί είναι οι Aristocrats, που δηµιουργούν σε κάθε τους εµφάνιση µία ηχητική φαντασµαγορία πάνω στη σκηνή. Από το 2011 που ηχογράφησαν το ντεµπούτο τους έως σήµερα, έχουν παίξει σε δεκάδες φεστιβάλ και σκηνές σε όλο τον κόσµο. Μέχρι σήµερα έχουν ηχογραφήσει τρία live albums, γεγονός που αποδεικνύει τη δυνατή και επιβλητική τους παρουσία επί σκηνής. Έρχονται στην Αθήνα στο πλαίσιο του δικού τους Defrost Tour που τους ταξιδεύει από τη Βόρεια Αµερική και την Ευρώπη µέχρι την Ασία! 


Take off Collective


Ο Matt Garrison (μπάσο), ο Marko Djordjevic (ντραμς) και ο Ole Mathisen (σαξπόφωνο) είναι τα τρία φλογερά ταλέντα που απαρτίζουν τους Take Off Collective! Ο κάθε ένας από αυτούς φέρνει μαζί του τη μοναδική του προσέγγιση και την ανεπανάληπτη ενέργειά του. 

NUKeLEUStrio


Με τον Γιάννη Σταυρόπουλο στα ντραμς, τον Σάμι Αμίρι στο πιάνο και τον Περικλή Τριβόλη στο κοντραμπάσο, αυτό το rhythm section αποτελεί μια εξαιρετική σύνθεση μουσικής τεχνικής και βαθιάς μουσικής παιδείας. Η μουσική τους περνά πέρα από τα συνηθισμένα, συνδυάζοντας την απαιτητική, τεχνική προσέγγιση με τον τζαζ αυτοσχεδιασμό και την σύγχρονη κλασική παράδοση. Από το 2006 που δηµιουργηθήκαν οι NUKeLEUStrio έχουν συµµετάσχει σε πολλά µουσικά φεστιβάλ στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Το τρίο βρίσκεται σε διαδικασία ηχογράφησης µιας οπτικοακουστικής απόδοσης του παλιού τους ρεπερτορίου, ενώ σχεδιάζει ήδη τα επόµενα νέα projects.

Soulstice


Οι Soulstice συνδυάζουν pop και rock µουσικά hits µε το vintage swing, δηµιουργώντας έτσι jazzy διασκευές γνωστών επιτυχιών. Οι τέσσερεις γυναικείες φωνές που πλαισιώνουν τους έµπειρους µουσικούς, φτιάχνουν µία µοναδική ατµόσφαιρα και απογειώνουν κάθε εµφάνιση της µπάντας. Είναι η Μαργαρίτα Παπαδηµητρίου, η Αντωνία ∆εσπούλη, η Άννα Τάρµπα και η Αιµιλία Τσιµιδάκη και µαζί τους στη σκηνή θα βρίσκονται ο Σταµάτης Σταµατάκης στο κοντραµπάσο, ο Σεραφείµ Μπέλλος στα τύµπανα, ο Άγγελος Τσουρέλης στο πιάνο, ο Γιώργος Ζαρέας στο τροµπόνι και ο Κώστας Καραγιάννης στο σαξόφωνο.

Sweet Summer Sun Music Festival: Ένα νέο τζαζ φεστιβάλ στην πόλη - εικόνα 1

Προπώληση στο viva.gr | Είσοδος 25€-20€

Διαβάστε Επίσης


 

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Μουσική

Πού ταξιδεύουν οι Πυξ Λαξ αυτό το καλοκαίρι;

Δείτε τις στάσεις της περιοδείας τους, που ξεκινά από το Παναθηναϊκό Στάδιο.

28/04/2024

Viva la musica! Στο καλειδοσκόπιο του συναυλιακού καλοκαιριού

Η αλήθεια είναι ότι αυτό το καλοκαίρι δεν έχει "κάτι για όλους". Mας αποζημιώνει όμως με πληθώρα διεθνών καλλιτεχνών που έρχονται στην Αθήνα φορτσάτοι.

Ξεκινά η προπώληση για την "Τόσκα" του Τζάκομο Πουτσίνι στο Ηρώδειο

Η "Τόσκα" του Τζάκομο Πουτσίνι, σε σκηνοθεσία, σκηνικά και κοστούμια του Ούγκο ντε Άνα, είναι η πρώτη μεγάλη καλοκαιρινή όπερα της Εθνικής Λυρικής Σκηνής στο Ωδείο Ηρώδου Αττικού για το 2024.

Οι Mathame σε ένα εκρηκτικό πάρτι μελωδικής techno

Oι Matteo και Amadeo Giovanelli στο Δημοτικό Θέατρο Λυκαβηττού.

Το "Piaf! The Show" έρχεται στο Δημοτικό Θέατρο Λυκαβηττού

Όλα τα λατρεμένα τραγούδια της απόλυτης ντίβας θα μάς ταξιδέψουν στους σταθμούς της πολυτάραχης ζωής της, υπό την ερμηνεία της Nathalie Lermitte.

Μία συναρπαστική μουσικά "Σταχτοπούτα" & μία σπουδαία τσελίστα (Εμμ. Μπερτράν) στο "Ολύμπια"

Οι δύο πολύ ωραίες βραδιές, που απόλαυσαν οι φιλόμουσοι σε διάστημα μόλις ενός μήνα στο "Ολύμπια" Δημοτικό Μουσικό Θέατρο της Αθήνας, έδωσαν τροφή για σκέψη όσον αφορά τις προοπτικές και τη θέση του θεσμού στα μουσικά μας πράγματα.

Release Athens 2024: Beak> και Mount Kimbie την ίδια μέρα με τους Massive Attack

Το συγκρότημα του Geoff Barrow, των μοναδικών Portishead, και το λονδρέζικο γκρουπ σε μια από τις πιο απολαυστικές βραδιές του φετινού καλοκαιριού.