H Έλλη Πασπαλά συναντά τον Vassiliko στο Ηρώδειο

Για τη βραδιά, με τίτλο "My American Songbook", η ερμηνεύτρια έχει επιλέξει μια σειρά από αγαπημένα τραγούδια Αμερικανών δημιουργών από το ’30 μέχρι και σήμερα.

Elli Paspala © Βάσια Αναγνωστοπούλου

Μια ξεχωριστή μουσική βραδιά, στα πλαίσια του Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου, με τα αγαπημένα της αμερικανικά τραγούδια θα παρουσιάσει στο Ηρώδειο στις 9 Ιουλίου, η Έλλη Πασπαλά, που θα έχει στο πλευρό της τον Vassiliko.

Από τον Τζορτζ Γκέρσουιν και τον Λέοναρντ Μπέρνσταϊν μέχρι τον Λέοναρντ Κοέν και τον Μπομπ Ντίλαν, η Έλλη Πασπαλά συνοδεύει το κοινό του ρωμαϊκού ωδείου σε μια διαδρομή με μερικά από τα αριστουργήματα της αμερικανικής μουσικής από τη δεκαετία του ’30 μέχρι και σήμερα.

"Επέλεξα αυτό το πρόγραμμα γιατί είναι τραγούδια που έχουν στιγματίσει τη ζωή μου, αλλά πιστεύω ότι έχουν στιγματίσει πάρα πολλές ζωές. Έχουν συνοδεύσει την πορεία πολλών ανθρώπων στην Ελλάδα" λέει η σπουδαία ερμηνεύτρια. "Είναι πολύ μεγάλη χαρά που είμαι πάλι μαζί με φίλους, που φέρνουν τα δικά τους χαρίσματα, μουσικά και πνευματικά, και θα βρεθούμε μαζί σε αυτή την υπέροχη σκηνή, σε αυτό το υπέροχο θέατρο" τονίζει η Πασπαλά.

Με τις εκπληκτικές ενορχηστρώσεις του David Lynch, τον Τάκη Φαραζή στο πιάνο, η Έλλη Πασπαλά και ο Vassilikos υπόσχονται ένα συναρπαστικό μουσικό ταξίδι, ενώ τους συνοδευουν ο Πέτρος Κλαμπάνης (κοντραμπάσο), ο Γιάννης Αγγελόπουλος (τύμπανα), ο Κώστας Παναγιωτίδης (1ο βιολί), ο Χαράλαμπος Καρασαβίδης (2ο βιολί), η Αγγέλα Γιαννάκη (βιόλα), ο Δημήτρης Τραυλός (βιολοντσέλο), η Χριστίνα Παντελίδου (αγγλικό κόρνο & όμποε), ο Μάνος Βεντούρας (γαλλικό κόρνο), ο Δημήτρης Ντακοβάνος (φαγκότο) και ο Tommy Lynch (τενόρο &άλτο σαξόφωνο, φωνητικά).

Elli Paspala Vassilikos
© Βάσια Αναγνωστοπούλου

 

Στο προσωπικό της τετράδιο ("My American Songbook"), η Έλλη Πασπαλά συμπεριλαμβάνει μαγικά τραγούδια του παρελθόντος και δημιουργίες νεότερων τραγουδοποιών που αγαπήθηκαν με πάθος από εκατομμύρια ανθρώπους σε όλον τον κόσμο, σημαδεύοντας γενιές και εποχές. Ανάμεσα σε αυτά,τα κλασικά πλέον "Over the Rainbow", "Moon River" και "Cry Me a River" αλλά και τα "Bridge over Troubled Water", "Nothing Compares 2 U", "Walk on the Wild Side" και "Dance Me to the End of Love", που έχουν αποτελέσει ύμνους της παγκόσμιας μουσικής.

Η Έλλη Πασπαλά με το απαράμιλλο προσωπικό ύφος και την αισθαντική φωνή της και ο αγαπημένος μουσικός συνοδοιπόρος της Vassilikos έχουν ετοιμάσει ένα πρόγραμμα που, όπως λέει η ερμηνεύτρια "δεν πρέπει να έχει παρουσιαστεί ξανά στο Ηρώδειο". "Αποτελείται από πολύ αγαπημένα τραγούδια Αμερικανών δημιουργών από το ’30 μέχρι και σήμερα. Πόρτερ, Γκέρσουιν, Μπέρνσταϊν, Πολ Σάιμον, Τζόνι Μίτσελ, Λέοναρντ Κοέν, Κάρολ Κινγκ, Μπομπ Ντίλαν, Πρινς, Στίβι Γουόντερ, ΛουΡιντ, Τόρι Έιμος. Τραγουδοποιοί που σημάδεψαν την εποχή τους αλλά και ολόκληρο τον κόσμο, με μελωδίες αγαπημένες από πολλές γενιές, όχι μόνο από τη δική μου" τονίζει η Έλλη Πασπαλά.

Elli Paspala Vassilikos
© Βάσια Αναγνωστοπούλου

"Το Ηρώδειο είναι μια αγκαλιά"

Η συναυλία αποτελεί μια από τις πιο σημαντικές στιγμές του φετινού Φεστιβάλ αλλά και μια μοναδική εμπειρία για τη σπουδαία ερμηνεύτρια. 

"Το Ηρώδειο είναι ένα πολύ σπουδαίος χώρος, είναι σταθμός για έναν άνθρωπο να βρεθεί στη σκηνή του. Είναι πολύ μεγάλη τιμή για μένα και πολύ μεγάλη χαρά. Το Ηρώδειο έχει κάτι παράλληλο: ενώ είναι τεραστίων διαστάσεων, είναι και μία αγκαλιά. 

Νιώθεις τον κόσμο κοντά και είναι πολύ μεγάλη συγκίνηση για μένα να βρεθώ μόνη μου αλλά και με παρέα με τον εξαιρετικό και σπουδαίο Vassilikos σε αυτό το πρόγραμμα" λέει η Έλλη Πασπαλά.

"Τα τραγούδια που θα παρουσιάσουμε είναι πολύ βαθιά μέσα στο πετσί μου, ρέουν μέσα στο αίμα μου. Είναι τραγούδια που έχουν ταυτιστεί με εποχές, με στιγμές πολιτικές, κοινωνικές, προσωπικές. Επειδή προσκλήθηκα να συμμετέχω στο Φεστιβάλ, αυτό ήθελα να είναι ένα δώρο. Σαν ανταπόδοση στο τι έχω εισπράξει εγώ από τον κόσμο!". Η Έλλη Πασπαλά εκφράζει και την ευγνωμοσύνη της για τη συνεργασία με τους καλλιτέχνες που θα είναι στο πλευρό της στις 9 Ιουλίου.

"Ο David Lynch και ο Τάκης Φαραζής είναι φίλοι πολλών ετών. Είμαι πολύ χαρούμενη που βρισκόμαστε παρέα για ακόμη μια φορά. Εμπιστεύομαι απόλυτα τον David με τις εκπληκτικές ενορχηστρώσεις του, εμπιστεύομαι την αισθητική του. Επίσης έχω μεγάλη αδυναμία στο πιάνο και τον ήχο του Τάκη Φαραζή, είναι από τους αγαπημένους μου μουσικούς και πιανίστες. Περιμένω με λαχτάρα να το ζήσουμε όλο αυτό!".

Αγορά εισιτηρίων: viva.gr | Είσοδος: 50€ - 5€

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Μουσική

Πέντε μουσικοί ενώνουν τις παραδόσεις της Ανατολικής Μεσογείου με τον ελεύθερο αυτοσχεδιασμό

Οι Χάρης Λαμπράκης, Omar Abozekry, Daniele De Santis, Βίκη Στείρη και Dario Papavassiliou συναντιούνται σε μια βραδιά πειραματικής μουσικής, με live video του Rami el Sabbagh.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
19/10/2026

Ο Παναγιώτης Μάργαρης ταξιδεύει στη μουσική της Μεσογείου

Ο Παναγιώτης Μάργαρης παρουσιάζει τη "Μεσόγειο" στο Theatre of the No από την 1η Νοεμβρίου, με τραγούδια και μελωδίες από διαφορετικές μουσικές παραδόσεις.

Ο Eagle-Eye Cherry έρχεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα

Ο δημιουργός του θρυλικού "Save Tonight" έρχεται για πρώτη φορά στην χώρα μας παρουσιάζοντας δύο ξεχωριστά live σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Η Karen Edwards πιστεύει ότι η μουσική είναι διάλογος μεταξύ ίσων

H Karen Edwards, έρχεται για πρώτη φορά στην Αθήνα, στις 24 και 25 Οκτωβρίου, στο Theatre of the NO. Μιλά στο "α".

Η Χριστίνα Σαμαρά δίνει προτεραιότητα στη ζωή και στους ανθρώπους

Στις 20 Οκτωβρίου, το άλμπουμ "Κοντά 30" της Χριστίνας Σαμαρά παρουσιάζεται για πρώτη φορά σε ένα live εφ’ όλης της ύλης, στο Club του Σταυρού του Νότου. Πριν από αυτό, η νεαρή καλλιτέχνιδα μιλά στο 'α'.

Οι The Charlatans λένε ότι το μυστικό είναι να έχεις τα αφτιά σου ανοιχτά

Οι The Charlatans ήρθαν πάλι στα μέρη μας χαρίζοντας στο φανατισμένο κοινό του που κατέκλυσε το Floyd μια καθηλωτική συναυλία.

Οι Acid Arab σε ένα live με underground χορευτική κουλτούρα και ανατολίτικη παράδοση

Οι Acid Arab επιστρέφουν στην Αθήνα, για ένα club night - σημείο συνάντησης της ηλεκτρονικής μουσικής και της underground χορευτικής κουλτούρας με την ανατολίτικη παράδοση.