5+1 διασκευές των Ghost για να γνωρίσουμε καλύτερα τους δαιμονικούς Σουηδούς

Μετρώντας αντίστροφα μέχρι το AthensRocks στις 25/6, κοιτάμε τις διασκευές της ροκ μπάντας που έχουν μεγαλώσει το κοινό τους και εξοργίζουν τη metal κοινότητα.

Ghost © Shutterstock

Λίγες ημέρες απέμειναν για το πολυπόθητο συναυλιακό ραντεβού στο ΟΑΚΑ στις 25/6, όπου οι Ghost θα βρεθούν με αφορμή το AthensRocks 2023. 

Μπορεί για κάποιους η μπάντα με αρχηγό τον Tobias Forge να μην είναι τίποτα άλλο παρά ένα τυπικό ποπ (αρνούνται κατηγορηματικά να το χαρακτηρίσουν ροκ) γκρουπ, όμως η αγάπη του κοινού για τους ιδιόρρυθμους Σουηδούς είναι αδιαμφισβήτητη. Ενεργοί από τo 2006, oι Ghost άρχισαν να αποκτούν αναγνώριση κυρίως μετά την κυκλοφορία του "Opus Eponymous" (2010) και πλέον έχουν κατακτήσει τη διεθνή μουσική σκηνή.

Ακούγοντας τη δισκογραφία των Ghost, με τα πιασάρικα singles που άλλοτε θυμίζουν επιτυχίες από τα 80s και άλλοτε χορευτικά κομμάτια με extreme metal εμπνεύσεις, δεν περιμένεις να δεις στη σκηνή μία μπάντα με frontman έναν σατανικό παπά. Κι όμως, αν ρίξουμε μια ματιά στους στίχους, όλα αρχίζουν να δένουν. Αρκετά από τα άλμπουμ τους εξερευνούν τη βιβλική μορφή του διαβόλου, το υπερφυσικό και τους κινδύνους που κρύβουν οι θρησκείες. Μια η συχνά χιουμοριστική προσέγγιση του θρησκευτικού στοιχείου, μια τα σεξουαλικά υπονοούμενα των στίχων (και του Papa επί σκηνής) και οι μεταξύ σοβαρού και αστείου αναφορές στον σατανισμό, οι νεότερες γενιές δε θέλουν και πολύ για να αρχίσουν να ασχολούνται με τους Ghost. Επιπλέον, η εκκεντρική τους παρουσία στις συναυλίες και τα εντυπωσιακά σόου είναι ένας από τους λόγους που ανυπομονούμε να τους δούμε στην Αθήνα την Κυριακή. 

Λίγο μετά τον πρώτο τους δίσκο, οι Ghost κυκλοφόρησαν το EP "If You Have Ghost" το 2013, με παραγωγό των Dave Grohl (Foo Fighters). Τέσσερα από τα πέντε κομμάτια της συλλογής ήταν διασκευές. Έκτοτε, το συγκρότημα έχει κυκλοφορήσει άλλα τρία EPs με το "Seven Inches of Satanic Panic" να είναι το μοναδικό που περιλαμβάνει αποκλειστικά δικά τους τραγούδια ("Kiss The Go-Goat, "Mary On A Cross"). Η ιδέα των διασκευών σίγουρα παρακίνησε περισσότερο κοινό να ακούσει τους Σουηδούς, αφού τα κομμάτια είναι κυρίως κλασικές ροκ ή ποπ επιτυχίες από Beatles, Pet Shop Boys, Metallica, μέχρι και ABBA. 

Ghost
© Shutterstock

Όσο και να συγχύζονται οι μεταλλάδες, οι Ghost συνεχίζουν ανενόχλητοι τις διασκευές και μάλιστα τον Μάιο κυκλοφόρησαν το πέμπτο EP τους, "Phantomime". Αφήνοντας για λίγο τα σατανιστικά χιτ, οι Ghost πιάνουν Genesis, Iron Maiden και την αείμνηστη Tina Turner, μεταξύ άλλων. Μάλιστα, ο Tobias Forge είχε ανακοινώσει ότι η μπάντα ηχογράφησε κι άλλα τραγούδια από Motörhead, Misfits, U2 και Rush, δεν αποκάλυψε όμως πότε θα έχουμε την ευκαιρία να τα ακούσουμε. Για την ώρα μπορείτε να τσεκάρετε την παρακάτω λίστα με μερικές χαρακτηριστικές συνθέσεις των Ghost και να προετοιμαστείτε για το live στο Ολυμπιακό Στάδιο.

Jesus He Knows Me (Genesis)

It’s A Sin (Pet Shop Boys)

If You Have Ghosts (Roky Erickson)

Here Comes The Sun (Beatles)

We Don’t Need Another Hero (Tina Turner)

Crucified (Army of Lovers)

Διαβάστε Επίσης

Περισσότερες πληροφορίες

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Μουσική

Viva la musica! Στο καλειδοσκόπιο του συναυλιακού καλοκαιριού

Η αλήθεια είναι ότι αυτό το καλοκαίρι δεν έχει "κάτι για όλους". Mας αποζημιώνει όμως με πληθώρα διεθνών καλλιτεχνών που έρχονται στην Αθήνα φορτσάτοι.

ΓΡΑΦΕΙ: ΒΙΚΤΩΡΙΑ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥς
27/04/2024

Ξεκινά η προπώληση για την "Τόσκα" του Τζάκομο Πουτσίνι στο Ηρώδειο

Η "Τόσκα" του Τζάκομο Πουτσίνι, σε σκηνοθεσία, σκηνικά και κοστούμια του Ούγκο ντε Άνα, είναι η πρώτη μεγάλη καλοκαιρινή όπερα της Εθνικής Λυρικής Σκηνής στο Ωδείο Ηρώδου Αττικού για το 2024.

Οι Mathame σε ένα εκρηκτικό πάρτι μελωδικής techno

Oι Matteo και Amadeo Giovanelli στο Δημοτικό Θέατρο Λυκαβηττού.

Το "Piaf! The Show" έρχεται στο Δημοτικό Θέατρο Λυκαβηττού

Όλα τα λατρεμένα τραγούδια της απόλυτης ντίβας θα μάς ταξιδέψουν στους σταθμούς της πολυτάραχης ζωής της, υπό την ερμηνεία της Nathalie Lermitte.

Μία συναρπαστική μουσικά "Σταχτοπούτα" & μία σπουδαία τσελίστα (Εμμ. Μπερτράν) στο "Ολύμπια"

Οι δύο πολύ ωραίες βραδιές, που απόλαυσαν οι φιλόμουσοι σε διάστημα μόλις ενός μήνα στο "Ολύμπια" Δημοτικό Μουσικό Θέατρο της Αθήνας, έδωσαν τροφή για σκέψη όσον αφορά τις προοπτικές και τη θέση του θεσμού στα μουσικά μας πράγματα.

Release Athens 2024: Beak> και Mount Kimbie την ίδια μέρα με τους Massive Attack

Το συγκρότημα του Geoff Barrow, των μοναδικών Portishead, και το λονδρέζικο γκρουπ σε μια από τις πιο απολαυστικές βραδιές του φετινού καλοκαιριού.

"Φως! Ω, πού είναι το φως;": Τραγούδια σε ποίηση του Ραμπιντρανάτ Ταγκόρ

O ποιητικός κόσμος του μεγάλου Ινδού στοχαστή Ραμπιντρανάτ Ταγκόρ αποκαλύπτεται στην Εναλλακτική Σκηνή της Εθνικής Λυρικής Σκηνής.