1o Aigio Music Festival: Το ραντεβού μας με τη διεθνή μουσική σκηνή, από 14 έως 23 Ιουλίου στο Aίγιο

Αναβαθμίζοντας την πολιτιστική ζωή της Αιγιαλείας, η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Αιγιαλείας (ΔΗΚΕΠΑ) παρουσιάζει φέτος το 1ο Aigio Music Festival.

Aigio Music Festival

Αναβαθμίζοντας την πολιτιστική ζωή της Αιγιαλείας, η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Αιγιαλείας (ΔΗΚΕΠΑ) παρουσιάζει φέτος το 1ο Aigio Music Festival, με καλλιτεχνικό σύμβουλο τον Θοδωρή Λεμπέση: ένα διεθνές φεστιβάλ μουσικής, που θα μας ταξιδέψει από την κλασική περίοδο ως τις παρυφές της σύγχρονης μουσικής, της μοντέρνας, αλλά και της τζαζ, από τις 14 μέχρι τις 23 Ιουλίου στο Αίγιο, μεταμορφώνοντας σημαντικά τοπόσημα της περιοχής σε πυρήνες μιας μεγάλης γιορτής της μουσικής. 

​​​​​​aigio

Σπουδαίοι μουσικοί, πεπειραμένοι καθηγητές και επιδραστικές προσωπικότητες της διεθνούς μουσικής σκηνής δίνουν φέτος το ραντεβού τους στο Αίγιο, για μια σειρά συναυλιών, παραστάσεων, πολυθεαμάτων και άλλων καλλιτεχνικών δράσεων, που θα συνδέσουν τη λόγια και κλασική μουσική με τις σύγχρονες τάσεις, σηματοδοτώντας μια νέα εποχή για την καλλιτεχνική ταυτότητα της πόλης. Παράλληλα, masterclasses, workshops και ομιλίες θα ξεδιπλώσουν τον εκπαιδευτικό χαρακτήρα του 1ου Aigio Music Festival: άκρως καταξιωμένοι μουσικοί από την Ελλάδα και το εξωτερικό θα συγκεντρωθούν εδώ για να προσφέρουν μαθήματα μουσικής σε νέους και νέες, ενώ ο διεθνής διαγωνισμός μουσικής σύνθεσης, στον οποίο ο επικρατέστερος θα έχει τη δυνατότητα να παρουσιάσει το έργο του στο φεστιβάλ και να λάβει ένα συμβολικό χρηματικό ποσό ως επιβράβευση, θα είναι ένα ακόμα από τα highlights του 1ου Aigio Music Festival.  Από 14 έως 23 Ιουλίου, το ραντεβού μας με τη διεθνή μουσική είναι στο Αίγιο! 

Πρόγραμμα Φεστιβάλ

Aigio Music Festival

  • 14/07 "Τα πολλά πρόσωπα του κυρίου Κώστα Γιαννίδη" / θέατρο Γιώργος Παππάς
  • 16/07 Από τον κλασικισμό στον... Σκαλκώτα και τον Θεοδωράκη / θέατρο Γιώργος Παππάς 19/07 Συναυλία σύγχρονης μουσικής / Αρχαιολογικός χώρος Αιγείρας
  • 21/07 "Πορτρέτα γυναικών" Θέατρο και μουσική του Θοδωρή Λεμπέση / Αρχαιολογικός χώρος Αιγείρας
  • 22/07 "Rigoletto" Giuseppe Verdi / θέατρο Γιώργος Παππάς 23/07 Τελετή λήξης του φεστιβάλ / θέατρο Γιώργος Παππάς 

Μαθητικές συναυλίες

  • 15/07 Ορχήστρα νέων "Χωρίς Σύνορα" και Δημοτική παιδική νεανική χορωδία Αιγιαλείας της ΔΗΚΕΠΑ / Σκαλάκια Φιλοποίμενος 20/07 Παλαιός Λιμένας Αγίου - Φάρος
  • 23/07 Θέατρο Γιώργος Παππάς Συναυλίες μουσικών συνόλων των μαθητών της ακαδημίας των σεμιναρίων του Φεστιβάλ

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Μουσική

Ματαιώνεται η συναυλία των Machine Head στο Δημοτικό Θέατρο Λυκαβηττού

Το αντίτιμο των εισιτηρίων θα επιστραφεί στους κατόχους.

01/05/2024

Άνισες εντυπώσεις από συναυλίες της Συμφωνικής Ορχήστρας της ΕΡΤ στο Μέγαρο

Παρά το ενδιαφέρον του προγραμματισμού, οι "άτακτες" εμφανίσεις του συνόλου σε διάφορους χώρους δεν επιτρέπουν ξεκάθαρη αποτίμηση της προόδου του.

Dave Holland: Τζαζ θρίαμβος στα St Paul's Sessions, παρέα με το νέο του τρίο

Εκπληκτική βραδιά στο αμφιθέατρο "Ιωάννης Δεσποτόπουλος" του Ωδείου Αθηνών, με διαρκείς ζητωκραυγές για τον σπουδαίο Βρετανό κοντραμπασίστα και τις καινούριες του περιπέτειες με τους Αμερικανούς παιχταράδες Jaleel Shaw (άλτο σαξόφωνο) & Eric Harland (ντραμς).

Indie Playground Festival vol.2: Ένα διήμερο πάρτι στο Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου

Ένα event αφιερωμένο στη σύγχρονη ανεξάρτητη ελληνική indie, alternative rock, pop και electronica σκηνή.

Η Ταράτσα του Φοίβου ανάβει ξανά τα φώτα της στο θέατρο Άλσος

Καλεσμένοι στις δύο πρώτες παραστάσεις η Νατάσσα Μποφίλιου και ο Βύρων Θεοδωρόπουλος.

O συνθέτης Σταύρος Σοφιανόπουλος μάς λέει "Λέξεις που δεν είπαμε"

Με μια εξαιρετική ομάδα μουσικών παρουσιάζουν την νέα του δισκογραφική δουλειά, καθώς και παλαιότερες μουσικές και τραγούδια, που κέρδισαν την αναγνώριση και αγάπη του κοινού.