Και οι Rotting Christ στο AthensRocks 2023

Ένα από τα σημαντικότερα ελληνικά metal συγκροτήματα θα βρεθεί στη σκηνή του ΟΑΚΑ πριν τους Ghost.

Οι Manowar έρχονται στο Release Athens και ετοιμάζουν συνεργασία με τους Rotting Christ

Rotting Christ έρχονται στο AthensRocks, 4 χρόνια μετά την ισοπεδωτική τους εμφάνιση στην παρθενική χρονιά του φεστιβάλ πλάι στους Slayer. Φέτος στις 25 Ιουνίου θα ανέβουν στη σκηνή του AthensRocks πριν τους Ghost, δίνοντας και πάλι ένα εντυπωσιακό show αντάξιο του ονόματος του σημαντικότερου ελληνικού metal συγκροτήματος όλων των εποχών.

Με περισσότερα από 35 χρόνια στη δισκογραφική και συναυλιακή τους πλάτη, οι Rotting Christ μετρούν περισσότερα από 2000 shows σε κάθε γωνιά του πλανήτη και 13 albums που τους καθιέρωσαν στην ελίτ του extreme σκληρού ήχου παγκοσμίως. Από τις ανίερες black μέρες των Passage to Arcturo, Thy Mighty Contract, Non Serviam και Triarchy of the Lost Lovers, μέχρι τα dark metal διαμαντάκια των A Dead Poem και Sleep of the Angels κι από τα ατμοσφαιρικά έπη των Khronos και Theogonia μέχρι τα πρόσφατα αριστουργηματικά Rituals και The Heretics, οι Rotting Christ κράτησαν ψηλά τη σημαία του ελληνικού metal σε όλον τον κόσμο ως οι απόλυτοι μουσικοί πρεσβευτές της χώρας.

Στα μνημειώδη live τους η ιαχή "Non Serviam" συνοδεύει κάθε τους κατεδαφιστική εμφάνιση, αφού το συγκρότημα έχει χτίσει το όνομά του και τη φήμη μέσα από τα θρυλικά shows τους. Την Κυριακή 25 Ιουνίου επιστρέφουν σε γνώριμα εδάφη και φέρνουν μαζί τους ένα setlist βγαλμένο από τα πιο τρελά όνειρα των χιλιάδων οπαδών τους, που περιμένουν με ανυπομονησία να αντικρύσουν ξανά τους Rotting Christ απέναντί τους, γράφοντας ακόμη ένα κεφάλαιο φεστιβαλικής ιστορίας.

Διαβάστε Επίσης


 

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Μουσική

Η Μελίνα Μαβίδου ανεβαίνει για πρώτη φορά στη σκηνή της Αθήνας

Η ανερχόμενη μουσικός ξεσηκώνει "το Πατάρι" μ' ένα εκρηκτικό live στις 12 Δεκεμβρίου.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
09/12/2025

Greg Foat: "Το καλύτερο πράγμα που μου συνέβη ποτέ, είναι ότι έγινα πατέρας"

Πολυγραφότατος και συζητημένος πιανίστας στο βρετανικό τζαζ στερέωμα, έρχεται για συναυλία στην Αθήνα (Παρασκευή 12/12, στο "Gazarte"). Με την ευκαιρία, λοιπόν, μας ξεναγεί στον δημιουργικό του κόσμο, ενώ μας ανακοινώνει κι έναν καινούριο δίσκο, ηχογραφημένο στη Σάμο.

Patti Smith Quartet: Η ιέρεια της ροκ στο Δημοτικό Θέατρο Λυκαβηττού

Ο ζωντανός θρύλος της Νέας Υόρκης επιστρέφει στην Αθήνα για μια μοναδική βραδιά.

Δισκοκριτική: Ο Διονύσης Σαββόπουλος απέναντι στο "Ροκ Του Μέλλοντός Μας"

Ο Ορέστης Πλακίδης δίνει μικρόφωνο στην Klavdia, στον Φώτη Σιώτα, στον Πάνο Μουζουράκη (και σε αρκετούς ακόμα) και προσπαθεί να φανταστεί τη σπουδαία κληρονομιά του Θεσσαλονικιού τραγουδοποιού με όρους του σήμερα και του αύριο. Όμως η μάχη αποδεικνύεται πολύ δύσκολη.

"Τόσκα": το ατμοσφαιρικό φιλμ νουάρ στη φασιστική Ρώμη αναβιώνει στη Λυρική

Την αναβίωση παλαιότερης επιτυχημένης παραγωγής του Νίκου Πετρόπουλου για την "Τόσκα" του Πουτσίνι επέλεξε η Εθνική Λυρική Σκηνή ως πρώτο μέρος του αφιερώματος στον εκλεκτό σκηνογράφο & σκηνοθέτη. Πού οφείλεται η γοητεία ενός έργου εξίσου αγαπητού σε κοινό, σκηνοθέτες και τραγουδιστές;

"Βορεινές αναμνήσεις": Μια συναυλία γεμάτη λάμψη, φως και αισιοδοξία

Οι γιορτινές μέρες των Χριστουγέννων πλησιάζουν, ήδη η Αθήνα άρχισε να στολίζεται και να ετοιμάζεται για την πιο λαμπερή γιορτή του χρόνου.