Οι Μίκρο στη σκηνή του Release Athens Χ SNF Nostos 2023

Το αγαπημένο ελληνικό γκρουπ επιστρέφουν στις ζωντανές εμφανίσεις, μετά από 8 χρόνια απουσίας, και θα βρεθεί στην Πλατεία Νερού μαζί με τους Röyksopp, M83 και OMD.

MIKRO

Το 2023, το Release Athens και το SNF Nostos του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ) ενώνουν τις δυνάμεις τους, παρουσιάζοντας τρεις σπουδαίες φεστιβαλικές ημέρες σε δύο σκηνές. Την Τετάρτη 21 Ιουνίου, το Release Athens X SNF Nostos, μετά τους headliners Röyksopp και Tash Sultana, καθώς και τους M83, OMD, Dub Inc. και Groundation, υποδέχεται ένα πολύ αγαπημένο ελληνικό γκρουπ. Στη σκηνή της Πλατείας Νερού θα ανέβουν οι Μίκρο, μια από τις σταθερές αξίες της εγχώριας ηλεκτρονικής pop των τελευταίων δεκαετιών.

Το Release Athens Χ SNF Nostos πραγματοποιείται στις 20, 21 και 23 Ιουνίου και φέρνει μεγάλα ονόματα της παγκόσμιας και ελληνικής σκηνής σε δύο stages, στην Πλατεία Νερού και το Ξέφωτο του ΚΠΙΣΝ, δίνοντάς μας την ευκαιρία να ζήσουμε ένα συναρπαστικό συναυλιακό τριήμερο που αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι του Release Athens 2023.

Για την Τετάρτη 21 Ιουνίου, συνολικά το lineup διαμορφώνεται ως εξής: στην Πλατεία Νερού θα βρεθούν οι Röyksopp, οι M83, οι Orchestral Manoeuvres in the Dark και οι δικοί μας, Μίκρο. Στο Ξέφωτο του ΚΠΙΣΝ θα εμφανιστούν οιTash Sultana, Dub Inc., Groundation

Οι Μίκρο δημιουργήθηκαν το 1997 στην Θεσσαλονίκη από τον Νίκο Μπιτζένη (aka Nikonn) και τον Γιάννη Λευκαδίτη, δύο φίλους που μοιράζονταν ένα κοινό όραμα για μια ηλεκτρονική μπάντα με pop/rock αναφορές και γυναικεία και αντρικά φωνητικά. Στα 25 χρόνια παρουσίας τους, έχουν κυκλοφορήσει 8 studio albums, 3 soundtracks και αμέτρητα singles και remixes σε Έλληνες και ξένους καλλιτέχνες. Πολλά τραγούδια τους αποτελούν αξέχαστες στιγμές της εγχώριας electro-pop που αγαπήθηκαν ιδιαίτερα από το κοινό και το εγχώριο ραδιόφωνο, όπως τα "Mikro Tronik Πλάσμα”, "Άσπρη Σοκολάτα”, "Αυτή η Πόλη”, "Η Σειρά Σου”, μεταξύ άλλων.

MIKRO

Το 2004, οι Μίκρο ίδρυσαν το δικό τους label, την UNDO Records, η οποία δημιουργήθηκε με σκοπό να φιλοξενεί όχι μόνο τη δική τους μουσική αλλά και φιλικών projects, όπως οι Marsheaux, οι Fotonovela, o Tareq, η Kid Moxie και πολλοί άλλοι. Κατά τη διάρκεια της πολυετούς παρουσίας τους στην εγχώρια ηλεκτρονική σκηνή, η μπάντα έχει δώσει ξεχωριστά live στο πλάι ονομάτων όπως οι Hooverphonic, o Morrissey, οι Ladytron και ο Andy Fletcher των Depeche Mode, ενώ στις συναυλίες τους εκτός Ελλάδος απέδειξαν ότι ο ήχος τους δεν έχει τίποτα να ζηλέψει από αντίστοιχες μπάντες του εξωτερικού.

Φέτος, οι Μπιτζένης και Λευκαδίτης, με την Chloe Ann (φωνή, synths) και τον Χρήστο Ασλανίδη (drums & pads) στη σύνθεσή τους, επιστρέφουν στις ζωντανές εμφανίσεις, μετά από 8 χρόνια απουσίας, και σκοπεύουν να γεμίσουν ενέργεια την Πλατεία Νερού σε μια βραδιά γεμάτη σπουδαία ηλεκτρονική pop.

Διαβάστε Επίσης


 

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Μουσική

Η "Αριάδνη στη Νάξο" κάνει στάση στην Καλλιθέα

Στο πλαίσιο της δράσης "Στην αγκαλιά της Αττικής – Πολιτισμός στις γειτονιές μας" θα παρουσιαστεί η όπερα του Nicola Porpora με ελεύθερη είσοδο.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
05/09/2025

Ο Πάνος Βλάχος στήνει φάση στο θέατρο Βράχων

Ο καλλιτέχνης θα δώσει μια συναυλία με... χωρίς πρόγραμμα στο πλαίσιο του φεστιβάλ "Στην Σκιά των Βράχων".

Οι Radiohead περιοδεύουν μετά από 7 χρονιά

Το συγκρότημα του Thom Yorke θα εμφανιστεί σε πέντε μεγάλες ευρωπαϊκές πόλεις: τη Μαδρίτη, τη Μπολόνια, το Λονδίνο, την Κοπεγχάγη και το Βερολίνο.

Το Φ hill Sessions επιστρέφει δυναμικά στον Λόφο Φιλοπάππου

Αυτός ο Σεπτέμβριος στο Θέατρο "Δόρα Στράτου" έχει συναυλίες για όλα τα γούστα: από τον Dhafer Youssef και τη Μάρθα Φριντζήλα με τα Καλογεράκια μέχρι τους Χειμερινούς Κολυμβητές και τη Λένα Πλάτωνος.

Η musicAeterna Byzantina στο Φεστιβάλ Κλασικής Μουσικής Κουφονησίων

Η musicAeterna Byzantina συμμετέχει σε τρεις ξεχωριστές εκδηλώσεις με ελεύθερη είσοδο.

Σείστηκε το Καλλιμάρμαρο στη συναυλία για τον Στέλιο Καζαντζίδη

Το παρών στη μεγαλειώδη συναυλία για τον σπουδαίο ερμηνευτή Στέλιο Καζαντζίδη έδωσαν 30.000 θεατές, ενώ συμμετείχε πλήθος αγαπημένων καλλιτεχνών.

Ο Κ. Βήτα ηλεκτρίζει την Τεχνόπολη

Ο μουσικός που πειραματίστηκε με τον ηλεκτρονικό ήχο και έντυσε τα τραγούδια του με χαρακτηριστική ποιητική πρόζα έρχεται για μια μοναδική συναυλία.