Οι Μίκρο στη σκηνή του Release Athens Χ SNF Nostos 2023

Το αγαπημένο ελληνικό γκρουπ επιστρέφουν στις ζωντανές εμφανίσεις, μετά από 8 χρόνια απουσίας, και θα βρεθεί στην Πλατεία Νερού μαζί με τους Röyksopp, M83 και OMD.

MIKRO

Το 2023, το Release Athens και το SNF Nostos του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ) ενώνουν τις δυνάμεις τους, παρουσιάζοντας τρεις σπουδαίες φεστιβαλικές ημέρες σε δύο σκηνές. Την Τετάρτη 21 Ιουνίου, το Release Athens X SNF Nostos, μετά τους headliners Röyksopp και Tash Sultana, καθώς και τους M83, OMD, Dub Inc. και Groundation, υποδέχεται ένα πολύ αγαπημένο ελληνικό γκρουπ. Στη σκηνή της Πλατείας Νερού θα ανέβουν οι Μίκρο, μια από τις σταθερές αξίες της εγχώριας ηλεκτρονικής pop των τελευταίων δεκαετιών.

Το Release Athens Χ SNF Nostos πραγματοποιείται στις 20, 21 και 23 Ιουνίου και φέρνει μεγάλα ονόματα της παγκόσμιας και ελληνικής σκηνής σε δύο stages, στην Πλατεία Νερού και το Ξέφωτο του ΚΠΙΣΝ, δίνοντάς μας την ευκαιρία να ζήσουμε ένα συναρπαστικό συναυλιακό τριήμερο που αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι του Release Athens 2023.

Για την Τετάρτη 21 Ιουνίου, συνολικά το lineup διαμορφώνεται ως εξής: στην Πλατεία Νερού θα βρεθούν οι Röyksopp, οι M83, οι Orchestral Manoeuvres in the Dark και οι δικοί μας, Μίκρο. Στο Ξέφωτο του ΚΠΙΣΝ θα εμφανιστούν οιTash Sultana, Dub Inc., Groundation

Οι Μίκρο δημιουργήθηκαν το 1997 στην Θεσσαλονίκη από τον Νίκο Μπιτζένη (aka Nikonn) και τον Γιάννη Λευκαδίτη, δύο φίλους που μοιράζονταν ένα κοινό όραμα για μια ηλεκτρονική μπάντα με pop/rock αναφορές και γυναικεία και αντρικά φωνητικά. Στα 25 χρόνια παρουσίας τους, έχουν κυκλοφορήσει 8 studio albums, 3 soundtracks και αμέτρητα singles και remixes σε Έλληνες και ξένους καλλιτέχνες. Πολλά τραγούδια τους αποτελούν αξέχαστες στιγμές της εγχώριας electro-pop που αγαπήθηκαν ιδιαίτερα από το κοινό και το εγχώριο ραδιόφωνο, όπως τα "Mikro Tronik Πλάσμα”, "Άσπρη Σοκολάτα”, "Αυτή η Πόλη”, "Η Σειρά Σου”, μεταξύ άλλων.

MIKRO

Το 2004, οι Μίκρο ίδρυσαν το δικό τους label, την UNDO Records, η οποία δημιουργήθηκε με σκοπό να φιλοξενεί όχι μόνο τη δική τους μουσική αλλά και φιλικών projects, όπως οι Marsheaux, οι Fotonovela, o Tareq, η Kid Moxie και πολλοί άλλοι. Κατά τη διάρκεια της πολυετούς παρουσίας τους στην εγχώρια ηλεκτρονική σκηνή, η μπάντα έχει δώσει ξεχωριστά live στο πλάι ονομάτων όπως οι Hooverphonic, o Morrissey, οι Ladytron και ο Andy Fletcher των Depeche Mode, ενώ στις συναυλίες τους εκτός Ελλάδος απέδειξαν ότι ο ήχος τους δεν έχει τίποτα να ζηλέψει από αντίστοιχες μπάντες του εξωτερικού.

Φέτος, οι Μπιτζένης και Λευκαδίτης, με την Chloe Ann (φωνή, synths) και τον Χρήστο Ασλανίδη (drums & pads) στη σύνθεσή τους, επιστρέφουν στις ζωντανές εμφανίσεις, μετά από 8 χρόνια απουσίας, και σκοπεύουν να γεμίσουν ενέργεια την Πλατεία Νερού σε μια βραδιά γεμάτη σπουδαία ηλεκτρονική pop.

Διαβάστε Επίσης


 

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Μουσική

Η Μελίνα Μαβίδου ανεβαίνει για πρώτη φορά στη σκηνή της Αθήνας

Η ανερχόμενη μουσικός ξεσηκώνει "το Πατάρι" μ' ένα εκρηκτικό live στις 12 Δεκεμβρίου.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
09/12/2025

Greg Foat: "Το καλύτερο πράγμα που μου συνέβη ποτέ, είναι ότι έγινα πατέρας"

Πολυγραφότατος και συζητημένος πιανίστας στο βρετανικό τζαζ στερέωμα, έρχεται για συναυλία στην Αθήνα (Παρασκευή 12/12, στο "Gazarte"). Με την ευκαιρία, λοιπόν, μας ξεναγεί στον δημιουργικό του κόσμο, ενώ μας ανακοινώνει κι έναν καινούριο δίσκο, ηχογραφημένο στη Σάμο.

Patti Smith Quartet: Η ιέρεια της ροκ στο Δημοτικό Θέατρο Λυκαβηττού

Ο ζωντανός θρύλος της Νέας Υόρκης επιστρέφει στην Αθήνα για μια μοναδική βραδιά.

Δισκοκριτική: Ο Διονύσης Σαββόπουλος απέναντι στο "Ροκ Του Μέλλοντός Μας"

Ο Ορέστης Πλακίδης δίνει μικρόφωνο στην Klavdia, στον Φώτη Σιώτα, στον Πάνο Μουζουράκη (και σε αρκετούς ακόμα) και προσπαθεί να φανταστεί τη σπουδαία κληρονομιά του Θεσσαλονικιού τραγουδοποιού με όρους του σήμερα και του αύριο. Όμως η μάχη αποδεικνύεται πολύ δύσκολη.

"Τόσκα": το ατμοσφαιρικό φιλμ νουάρ στη φασιστική Ρώμη αναβιώνει στη Λυρική

Την αναβίωση παλαιότερης επιτυχημένης παραγωγής του Νίκου Πετρόπουλου για την "Τόσκα" του Πουτσίνι επέλεξε η Εθνική Λυρική Σκηνή ως πρώτο μέρος του αφιερώματος στον εκλεκτό σκηνογράφο & σκηνοθέτη. Πού οφείλεται η γοητεία ενός έργου εξίσου αγαπητού σε κοινό, σκηνοθέτες και τραγουδιστές;

"Βορεινές αναμνήσεις": Μια συναυλία γεμάτη λάμψη, φως και αισιοδοξία

Οι γιορτινές μέρες των Χριστουγέννων πλησιάζουν, ήδη η Αθήνα άρχισε να στολίζεται και να ετοιμάζεται για την πιο λαμπερή γιορτή του χρόνου.