Ο σπουδαίος πιανίστας Λανγκ Λανγκ για πρώτη φορά στο Ηρώδειο

Ο Κινέζος βιρτουόζος θα ερμηνεύσει το δημοφιλές Κοντσέρτο για πιάνο και ορχήστρα του Έντβαρντ Γκριγκ, υπό τη διεύθυνση του κορυφαίου αρχιμουσικού Κρίστοφ Έσενμπαχ.

Lang Lang © Olaf Heine

Ένας πραγματικός σούπερ σταρ της σύγχρονης κλασικής μουσικής, ο Κινέζος πιανίστας Λανγκ Λανγκ, θα βρεθεί στις 15 Ιουλίου (9 μ.μ.) στη σκηνή του Ηρωδείου, σε μια συναυλία-ορόσημο για το φετινό καλοκαίρι. Ο κορυφαίος πιανίστας θα ερμηνεύσει το δημοφιλές Κοντσέρτο για πιάνο και ορχήστρα του Έντβαρντ Γκριγκ υπό τη διεύθυνση του κορυφαίου αρχιμουσικού Κρίστοφ Έσενμπαχ, που ηγείται και της έντονα συναισθηματικής Τέταρτης Συμφωνίας του Τσαϊκόφσκι. Με αυτό το μουσικό γεγονός η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών γιορτάζει φέτος τα 80 της χρόνια.

Christoph Eschenbach
© Luca Piva
Κρίστοφ Έσενμπαχ

Ο Λανγκ Λανγκ συμπεριλαμβάνεται στη λίστα με τις 100 πιο σημαντικές προσωπικότητες του πλανήτη του περιοδικού Time. Ο ίδιος έχει δηλώσει ότι εξέφρασε την επιθυμία να μάθει πιάνο σε ηλικία δύο ετών, όταν παρακολούθησε ένα επεισόδιο της σειράς κινουμένων σχεδίων Τομ και Τζέρι στο οποίο ακουγόταν η Δεύτερη Ουγγρική Ραψωδία του Φραντς Λιστ.

Το ταλέντο του φάνηκε από νωρίς και σε ηλικία δεκατεσσάρων ετών παίζει ως σολίστ με την Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα της Κίνας και τρία χρόνια αργότερα συμπράττει με τη Συμφωνική Ορχήστρα του Σικάγο σε μια βραδιά που τον καθιέρωσε ως έναν από τους ανερχόμενους αστέρες στον χώρο της κλασικής μουσικής. Η πορεία προς την κορυφή περιλαμβάνει μεταξύ άλλων εμφανίσεις στην Τελετή Έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων του Πεκίνου το 2008, στην αίθουσα συνελεύσεων του ΟΗΕ την Ημέρα των Ηνωμένων Εθνών. Η φήμη του Λανγκ Λανγκ τον έφερε ακόμη και μπροστά στα Ανάκτορα του Μπάκινγχαμ, σε μια συναυλία με αφορμή το Διαμαντένιο Ιωβηλαίο της Βασίλισσας Ελισάβετ το 2012.

Lang Lang
© Olaf Heine

Το 2019 έγινε ο πρώτος πιανίστας στην ιστορία της περίφημης Steinway & Sons που κλήθηκε να συνεργαστεί για την κατασκευή ενός νέου μοντέλου πιάνου που φέρει το όνομα του και την υπογραφή του εγχάρακτη. Ωστόσο, ο Λανγκ Λανγκ δεν ξεχνά τις οικονομικές δυσκολίες που αντιμετώπιζε η οικογένειά του όταν ήταν παιδί. Το διεθνές ίδρυμά του (Lang Lang International Music Foundation) έχει στόχο να κάνει προσβάσιμη τη μουσική εκπαίδευση σε όσο περισσότερα παιδιά γίνεται, ανεξάρτητα από το περιβάλλον στο οποίο μεγαλώνουν.

Προπώληση μέσω viva.gr

Διαβάστε Επίσης

Περισσότερες πληροφορίες

Ηρώδειο

Διονυσίου Αρεοπαγίτου
  • Συναυλίες

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Μουσική

Ο Γιώργος Σαμπάνης ολοκληρώνει το τουρ του στο Κατράκειο

Ο δυναμικός ερμηνευτής και συνθέτης θα δώσει την τελευταία εμφάνιση του "Νιώσε Ό,τι Νιώθω Tour" μαζί με την Παυλίνα Βουλγαράκη.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
15/09/2025

Συναυλίες, φεστιβάλ, club nights και όσα θα ακούσουμε φέτος στη Στέγη

Οι συναυλίες, τα φεστιβάλ και τα party μέσα από τα οποία ξεδιπλώνει τον μουσικό προγραμματισμό της η Στέγη Ιδρύματος Ωνάση για τη νέα καλλιτεχνική περίοδο 2025-26.

"(Όλα)ν, όσα αφήνουμε για ένα αύριο που δε θα 'ρθει ποτέ...": H playlist για ένα μουσικό ταξίδι εν πλω

O Μάριος Κακουλλής επιμελείται το soundtrack μιας κρουαζιέρας για τις επιθυμίες που δεν έπιασαν ποτέ λιμάνι, που θα παρουσιαστεί εν πλω στη διαδρομή Πειραιάς - Αίγινα - Πειραιάς με το πλοίο "Άντιγόνη" της εταιρείας Saronic (15-16/9).

Μάρθα Φριντζήλα: "Συνηθίσαμε την ακρίβεια, τη μιζέρια, την αγένεια"

Με διάθεση να βάλει το χεράκι της ώστε να βγούμε από την αδιαφορία, πρόλαβε να μας πει δυο λόγια πριν τις συναυλίες στα Φ hill Sessions στο θέατρο "Δόρα Στράτου.

Ό,τι έχουμε ζήσει, το 'χει πει η Βίσση

Με αφορμή τις συναυλίες της απόλυτης Ελληνίδας σταρ στο Καλλιμάρμαρο αυτό το ΣΚ, θυμόμαστε θρυλικές ατάκες της από προηγούμενες συνεντεύξεις της στο "α".

Πώς να μην πάθεις FOMO αυτό το συναυλιακό ΣΚ;

Θες να πας στο Plissken αλλά θες να προλάβεις και το Off the Hook. Απ' την άλλη γίνεται να χάσεις την Άννα Βίσση να χάσεις την "απόλυτη Ελληνίδα star" στο Καλλιμάρμαρο;