Το πρώτο "Jazzèt on Kosmos Music Festival" είναι αφιερωμένο στις μουσικές του κόσμου

Συμμετέχουν οι Haig Yazdjian Trio, Lamia Bedioui Trio, Christos Kaliontzidis Trio.

Jazzèt

Στις 12, 13 και 14 Μαίου 2023, στις 9.30 το βράδυ, η ομάδα του Jazzèt και ο καλλιτεχνικός διευθυντής του, συνθέτης και κιθαρίστας Λευτέρης Χριστοφής διοργανώνουν στον χώρο του Jazzèt Music Hall, ένα τριήμερο φεστιβάλ  το "1st Jazzèt on Kosmos Music Festival", αφιερωμένο στις Μουσικές του Κόσμου. 

Την έναρξη του φεστιβάλ, την Παρασκευή 12 Μαίου στις 9.30 μ.μ., την αναλαμβάνει το Haig Yazdjian Trio. Ο βιρτουόζος oυτίστας και συνθέτης Haig Yazdjian, που θεωρείται μια από τις μεγάλες μορφές της παγκόσμιας μουσικής σκηνής όπου το παραδοσιακό συναντά το μοντέρνο με τους, με τους Τάσο Πούλιο (κανονάκι) και Θάνο Χατζηαναγνώστου (ντραμς), θα παρουσιάσουν συνθέσεις από την προσωπική δισκογραφία του και θα εξερευνήσουν τόπους του αυτοσχεδιασμού, ανοίγοντας νέους δρόμους σε μια μουσική που όσο ορίζεται γεωγραφικά, τόσο παγκόσμια είναι ταυτόχρονα.  

Το Σάββατο 13 Μαίου η "φωνή της Βόρειας Αφρικής" Lamia Bedioui θα παρουσιάσει μαζί με τους Γιώργο Βουρνά και Σόλη Μπαρκή ένα πρόγραμμα με τραγούδια από την πλούσια και πρωτότυπη παράδοση της Σαρδηνίας. Θα ακουστούν σε διασκευή, κομμάτια διαχρονικά που σχετίζονται με την καθημερινότητα των ανθρώπων κατά τον παραδοσιακό τρόπο: νανούρισμα (anninia), χορός (ballo), τραγούδι πηδηχτό (duru duru), μοιρολόι (attitu).

Το φεστιβάλ θα ολοκληρωθεί την Κυριακή 14 Μαίου, από τον Χρήστο Καλιοντζίδη με την πεντάχορδη ποντιακή του λύρα, μαζί με τους Θωμά Μελετέα και Γιάννη Γκραίκο σε μια μουσική παράσταση που στόχο έχει να ζωντανέψει μουσικές παραδόσεις της Μεσογείου και της Ανατολής κάτω από ένα νέο πρίσμα. Η ποντιακή μουσική παράδοση αποτελεί το κυριότερο στοιχείο βιωματικής εμπειρίας για το Χρήστο Καλιοντζίδη που ηγείται αυτής της ιδέας.

Συνδρομή 10€ | Ελάχιστη κατανάλωση 6€ 

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Μουσική

Η Ταράτσα του Φοίβου ανάβει ξανά τα φώτα της στο θέατρο Άλσος

Καλεσμένοι στις δύο πρώτες παραστάσεις η Νατάσσα Μποφίλιου και ο Βύρων Θεοδωρόπουλος.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
30/04/2024

O συνθέτης Σταύρος Σοφιανόπουλος μάς λέει "Λέξεις που δεν είπαμε"

Με μια εξαιρετική ομάδα μουσικών παρουσιάζουν την νέα του δισκογραφική δουλειά, καθώς και παλαιότερες μουσικές και τραγούδια, που κέρδισαν την αναγνώριση και αγάπη του κοινού.

José Carreras και Plácido Domingo σε μια ιστορική βραδιά στο Καλλιμάρμαρο

Σε ένα πρόγραμμα δομημένο με άριες που άφησαν εποχή και ντουέτα από μερικές από τις πιο αγαπημένες όπερες όλων των εποχών.

Έναρξη για το 2ο Φεστιβάλ Λατρευτικής Μουσικής με την "Ουράνια Πολιτεία"

Σε ένα τριήμερο, περισσότερες από 55 εκδηλώσεις δημιουργούν μια ατμόσφαιρα κατάνυξης μέσα από πρωτότυπες προσεγγίσεις του θείου δράματος.

Επιπλέον ημερομηνία για τους Still Corners

Η πρώτη συναυλία τους στο "Gagarin" έχει ήδη γίνει sold out.

Βαγγέλης Γερμανός & Διονύσης Τσακνής στο "Άλσος": Μια υπέροχη βραδιά "δικού μας rock"

"Κάθε Πράμα στον Καιρό του" λέγεται η παράσταση που ανεβάζουν παρέα, ανά σποραδικά διαστήματα. Εκείνοι, πάντως, αποδεικνύουν επί σκηνής ότι είναι "παντός καιρού", ενώ θυμίζουν και την ουσία ενός ηλεκτρικού τραγουδιού που μπορεί να γεννήθηκε από τα αγγλοαμερικάνικα διδάγματα, μα έγινε, τελικά, πλήρως ελληνικό.