5+1 συναυλίες που δεν πρέπει να χάσετε τον Μάρτιο

Όσο προετοιμαζόμαστε για το γεμάτο συναυλιακά και φεστιβαλικά καλοκαίρι που έρχεται, μπαίνουμε σιγά σιγά σε κλίμα και καταγράφουμε τα σημαντικότερα μουσικά ραντεβού του μήνα που τρέχει.

SantaSalut_05

Όσο προετοιμαζόμαστε για το γεμάτο συναυλιακά και φεστιβαλικά καλοκαίρι που έρχεται, μπαίνουμε σιγά σιγά σε κλίμα και καταγράφουμε τα σημαντικότερα μουσικά ραντεβού του μήνα που τρέχει και δεν πρέπει να χάσετε.

Santa Salut 

5+1 συναυλίες που δεν πρέπει να χάσετε τον Μάρτιο - εικόνα 1

Διαβάστε Επίσης

Μετά τις δύο συγκλονιστικές συναυλίες σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη το 2022, το ορμητικό μουσικό φαινόμενο που ακούει στο όνομα Santa Salut επιστρέφει στο "Arch Club"για μία μοναδική εμφάνιση. Με το νέο της ολοκληρωμένο δίσκο στις αποσκευές της και έχοντας το τελευταίο έτος δημιουργήσει πληθώρα από εντυπωσιακά και αγαπημένα hits, η Santa Salut γυρίζει στον τόπο του εγκλήματος για μία εκρηκτική βραδιά. Μαζί της θα εμφανιστεί η Inka, ενώ, στα decks θα βρίσκεται ο Qb Mix. (4/3)

Palaye Royale 

Palaye Royale

Ένα από τα πιο καυτά νέα rock συγκροτήματα επιτέλους έρχεται στην Αθήνα, ακριβώς τη στιγμή που συμβαίνει: oι Palaye Roayle θα βρεθούν στη σκηνή του "Gagarin". Με πάνω από μισό δισεκατομμύριο streams στην καριέρα τους και τραγούδια όπως τα "Lonely”, "Mr Doctor Man”, "Dying in a Hot Tub” και "Tonight Is The Night I Die”, το συγκρότημα από το Λας Βεγκας δίκαια συγκαταλέγεται στις μεγάλες ελπίδες της νέας κιθαριστικής μουσικής. Όποιος τους έχει παρακολουθήσει ζωντανά, αντιλαμβάνεται ότι ο ντόρος που έχει δημιουργηθεί γύρω από το όνομά τους είναι απολύτως δικαιολογημένος: η σαγηνευτική περσόνα του frontman τους Remington Leith και η αστείρευτη ενέργεια των συναυλιών τους, όπου γίνονται ένα με τον "στρατό” των ορκισμένων οπαδών τους, τους λεγόμενους "Soldiers of the Royal Council”, δείχνουν ότι οι Palaye Royale είναι πια έτοιμοι για πολύ μεγάλα βήματα. Τη βραδιά θα ανοίξουν οι Starbenders και οι Oceandvst. (12-13/3)

Luz Casal

Luz Casal

Διαβάστε Επίσης

H μεγάλη ντίβα της Ιβηρικής και "μούσα του Almodóvar", με μια ορχήστρα σπουδαίων μουσικών αλλά και με τη συμμετοχή της δική μας συμφωνικής ορχήστρας Φιλαρμόνια, έρχεται στην Αθήνα για δυο μοναδικές συναυλίες, στο Christmas Theater. Δύο μελωδικές βραδιές , με τα θρυλικά πλέον "Piensa en mi", "Un Αno de Amor", "No me importa nada", "Historia de un Amor" και όλες τις μεγάλες επιτυχίες που τόσο αγάπησε το ελληνικό κοινό, σε ένα μελωδικό οδοιπορικό με την χαρακτηριστική, λυρική φωνή της Luz Casal, που θα παρουσιαστεί για πρώτη φορά εκτός Ισπανίας. (11-12/3)

Black Angels

Οι Black Angels στην 4η μέρα του Release Athens

Αυτό που κάνει η καλή μουσική είναι να αντικατοπτρίζει τον κόσμο του ακροατή και πάλι πάνω στον ίδιο, μετατρέποντας το συμπαντικό σε κάτι πολύ πιο προσωπικό. Από τότε που σχηματίστηκαν στο Austin το 2004, οι psych-rock τιτάνες Black Angels έγιναν σημαιοφόροι του είδους που εκπροσωπούν, επιδρώντας με αυτόν ακριβώς τον τρόπο στους οπαδούς και ακροατές τους. Αυτός είναι ένας από τους πολλούς λόγους για τους οποίους το νέο album του γκρουπ, "Wilderness of Mirrors", ονοματοδοτήθηκε τόσο εύστοχα. Πράγματι, στα πέντε χρόνια από την κυκλοφορία του προηγούμενου δισκογραφικού εγχειρήματος της μπάντας, του εξαιρετικού "Death Song", και στα δύο και πλέον χρόνια που πέρασαν δουλεύοντας πάνω στο "Wilderness of Mirrors", οι πανδημίες, οι πολιτικές αναταραχές και η συνεχής καταστροφή του περιβάλλοντος έδωσαν άφθονη τροφή στην ηχητική ταυτότητα - σήμα κατατεθέν των Black Angels. (7/3)

Razorlight

Razorlight
© shutterstock.com

Διαβάστε Επίσης

Tα Jameson Connects music sessions επιστρέφουν στο Παλιό Αμαξοστάσιο του ΟΣΥ και παρουσιάζουν τους Razorlight στην πρώτη τους συναυλία στη χώρα μας. Ο Johnny Borrell σίγουρα έχει την ικανότητα να γράφει έξοχα τραγούδια που γίνονται και μεγάλα hits. Πολλοί θα ήθελαν να έχουν γράψει τα "Wire to Wire”, "America”, "Golden Touch”, "In The Morning”, "Somewhere Else”, "Stumble and Fall”, τραγούδια που έχουν χαραχθεί στη μνήμη μιας ολόκληρης γενιάς. (25/3)

Ιmany

Η σαγηνευτική Ιmany σε ένα εντυπωσιακό κοντσέρτο για μία φωνή και 8 τσέλο

Διαβάστε Επίσης

Mέσα σε μια σκηνοθετημένη performance, με τίτλο "Voodoo Cello", η Ιmany ερμηνεύει στο Christmas Theater μια σειρά από σπουδαία τραγούδια της pop μουσικής από ένα αχανές εύρος επιλογών, που κυμαίνονται από Nina Simone, σε Radiohead, Cat Stevens, Donna Summer, Madonna, Ed Sheeran, Bob Marley, καταργώντας σύνορα και αντιλήψεις. Μέσα από την δυναμική της ερμηνεία και την μαγεία των εγχόρδων που ενίοτε ροκάρουν σκληρά, εστιάζει θεματικά ως σύγχρονη μάγισσα στη γυναικεία δύναμη και ενέργεια. (23/3)

Διαβάστε Επίσης

Περισσότερες πληροφορίες

Razorlight

  • Rock-pop-folk

Η μπάντα του Johnny Borrell πρωταγωνίστησε στα βρετανικά indie rock δρώμενα των 00s για μια συναυλία, στο πλαίσιο των «Jameson Connects» sessions που διοργανώνει το γνωστό ουίσκι.

Santa Salut

  • Hip Hop

Η δυναμική Ισπανίδα ράπερ επιστρέφει μετά την κυκλοφορία του πρώτου ολοκληρωμένου δίσκου της, «Discordia». Το all female rap show πλαισιώνουν η Inka και η Σεμέλη

Imany

  • Μουσική παράσταση

Έρχεται ξανά με την παράσταση της «Vodoo Cello» για μία φωνή και 8 βιολοντσέλα.

The Black Angels

  • Rock-pop-folk

Οι σημαιοφόροι του ψυχεδελικού ήχου επιστρέφουν στην Ελλάδα με αφορμή την κυκλοφορία του νέο άλμπυμ τους, «Wilderness of Mirrors».

Luz Casal

  • Σύγχρονη

Η μεγάλη ντίβα της ισπανικής μουσικής και μούσα του Πέδρο Αλμοδόβαρ σε μια μοναδική συναυλία για έντονες συγκινήσεις.

Palaye Royale

  • Rock-pop-folk

Ένα από τα πιο καυτά νέα rock συγκροτήματα έρχεται επιτέλους στην Αθήνα, στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής περιοδείας για τον νέο, τέταρτο δίσκο τους «Fever Dream».

Gagarin 205 Live Music Space

Λιοσίων 205 (στάση μετρό Αττική)

Fuzz Live Music Club

Π. Ιωακείμ 1 & Πειραιώς 209, Ταύρος
  • Συναυλίες

Παλιό Αμαξοστάσιο ΟΣΥ

Ερμού & Πειραιώς
  • Συναυλίες

City Theater (Κλειστό Γήπεδο Γαλατσίου)

Λεωφ. Βεΐκου 139, Γαλάτσι
  • Συναυλίες

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Μουσική

"Άνοδος και πτώση της πόλης Μαχαγκόννυ" στη Λυρική: προσεγμένη πλην ακαδημαϊκή ανάγνωση ενός εμβληματικού έργου πολιτικού μουσικού θεάτρου

Επιτυχημένη, παρά τις αρκετές ενστάσεις, υπήρξε η πρεμιέρα της νέας παραγωγής της όπερας των Βάϊλ & Μπρεχτ "Η άνοδος και η πτώση της πόλης Μαχαγκόννυ" που παρουσιάζεται στη Λυρική μέχρι τις 25/4.

ΓΡΑΦΕΙ: ΕΥΤΥΧΙΟς Δ. ΧΩΡΙΑΤΑΚΗς
19/04/2024

Οι James επιστρέφουν στη χώρα μας

Για διπλή στάση, σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα, ετοιμάζονται οι δημοφιλείς Βρετανοί τον Σεπτέμβριο.

Οι Pulp γιορτάζουν τα 30 χρόνια του άλμπουμ "His ‘N’ Hers"

Το πιο κομβικό άλμπουμ των σπουδαίων Βρετανών έχει σήμερα γενέθλια.

H Downtempo Paintings ετοιμάζει μία κινηματογραφική, ethno-tribal fusion ηλεκτρονική συνάντηση

Τα Sunset Sessions επιστρέφουν σε νέο χώρο και υποδέχονται το Kaya Project & Hibernation, το δίδυμο Bitzpan και τον Dj Co.P.

"Αντικριστά" με τον Γιώργο Θεοφάνους και τέσσερις κορυφαίους συνθέτες στο Παλλάς

Ο Γιώργος Θεοφάνους συναντιέται με τους Στέφανο Κορκολή, Κώστα Χατζή, Γιώργο Κατσαρό και Θανάση Πολυκανδριώτη θυμίζοντάς μας μεγάλες τους επιτυχίες που μας έχουν συγκινήσει.

Οι Megadeth βγήκαν στους δρόμους του Μπουένος Άιρες

Ο Dave Mustaine και η μπάντα του, επιφύλαξαν μια μεγάλη έκπληξη στους οπαδούς τους στην Αργεντινή, παίζοντας ένα ακουστικό σετ έξω από το "Hotel Madero" στο Μπουένος Άιρες.

Είναι οι Nothing But Thieves η "ελπίδα της κιθαριστικής rock";

Λίγο πριν το διπλό sold out συναυλιακό ραντεβού μας με ένα από τα πιο καυτά ονόματα που γέννησε η βρετανική ροκ σκηνή την τελευταία δεκαετία ακούμε ξανά τον τελευταίο δίσκο τους, "Dead Club City".