"Νταγιανισμά": Ένα φεστιβάλ αλληλεγγύης στο ΠΛΥΦΑ

Η εγχώρια εναλλακτική σκηνή ενώνει τις δυνάμεις της για την ενίσχυση κολεκτίβων που προσφέρουν βοήθεια στις σεισμόπληκτες περιοχής της Τουρκίας και της Συρίας.

Νταγιανισμά

"Νταγιανισμά" σημαίνει αλληλεγγύη στην Τουρκική γλώσσα. Απέναντι στις εθνικές ρητορικές μίσους, η πρωτοφανής καταστροφή που βιώνουν Συριακός και ο Τουρκικός λαός είναι και δική μας καταστροφή. Η αλληλεγγύη είναι τόσο δεδομένη όσο και απαραίτητη. Έτσι την Κυριακή 5 Μαρτίου, ενώνουμε τις φωνές και τη μουσική μας στον χώρο του βιομηχανικού πάρκου ΠΛΥΦΑ σε μία ολοήμερη συναυλία από τις 2 το μεσημέρι μέχρι τις 12 το βράδυ (οι πόρτες ανοίγουν στις 11.30 π.μ.). Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί και online με δυνατότητα donation, για όσους δεν θα μπορέσουν να παρευρεθούν στον χώρο και θα βιντεοσκοπηθεί από την Dolce Film. Όλα τα έσοδα της εκδήλωσης θα διατεθούν σε κολεκτίβες που παρέχουν ανθρωπιστική βοήθεια στην Τουρκία και τη Σύρια. Πιο συγκεκριμένα, στη φεμινιστική οργάνωση Mor Dayanışma και στο Kaf Komun (DIY βοήθεια στο Kahramanmaraş). Είσοδος με προτεινόμενη τιμή εισιτηρίου τα € 10.

Συμμετέχουν οι μουσικοί και τα σχήματα Anna vs June, Aquatic Ensemble, CHICKN, Degear0001, Enough!, Kalte Nacht, Κοτζαμάν band, PThomas, Rita Mosss, Soft Skull, Τρεντελίνα, Τρίτη και Vassilina αλλά και οι DJs Daniel Paleodimos, Dj Bwana, El Diggz, Entropia Records, Zoltan Heller, Dimitris Papadatos, Noda Pappa, Teranga Beat, Yorgia Karidi και Σούπερ Μάριο. Τα visuals επιμελούνται οι ADREASLAM & CEPTAL. Παράλληλα, στον χώρο θα φιλοξενούνται pop up εκθέσεις. Συμμετέχουν οι καλλιτέχνες Σανδαλτζοπούλου Μαριάνθη,Γκουλέμα Νίκη, Κράλλης Άγγελος, Σωτηρίου Κωστής, Sarjan Laurentiu

Διαβάστε περισσότερα για τα live acts

VASSIŁINA

VASSIŁINA
© Stephie Grape

Με καταγωγή από την Ελλάδα και έδρα μεταξύ Λονδίνου και Αθήνας, η VASSIŁINA συνθέτει κομμάτια που εξισορροπούν αισθητικά στοιχεία της ποπ με σκοτεινές ηλεκτρονικές επιρροές. Έχοντας αναφορές από την avant-pop καθώς και την βρετανική και γαλλική synth-pop και electro-pop σκηνή παρουσιάζει στα live της ένα punk μελαγχολικό ηχοτοπίο. Με έντονα delays στις φωνές, απόκοσμα field-recordings και μελαγχολικές πολυφωνίες, η VASSIŁINA ακροβατεί ανάμεσα στο χάος και στην dance σκηνή. Το 2019 κυκλοφόρησε τα πρώτα της singles "Pain”, "Blue House” και "You think you know, but baby you don’t”, παίζοντας σε venues στο Ηνωμένο Βασίλειο, Ελλάδα. και Ιταλία. Τον Μάιο του 2021, κυκλοφόρησε το debut αλμπουμ της "Fragments" με της Inner Ear Records. Μετά την κυκλοφορία του άλμπουμ της, έκανε shows σε Ελλάδα και Ηνωμένο Βασίλειο, headline show σε ολοήμερο φεστιβάλ στο The Shacklewell Arms (LND) και σε Ελληνικά φεστιβάλ όπως Athens Pride, In-edit, IOS Festival, Athens Digital Art Festival,  Athens Music Week και In-Orbit του SNFCC. Έχει συνεργαστεί με electronic artists της εγχώριας σκηνής όπως οι Die Arkitekt, Bonebrokk, NTENTENIS και Metaman και αυτή τη στιγμή συνεργάζεται με τον Kadebostany στις επερχόμενες κυκλοφορίες του. Κυκλοφόρησαν το πρώτο τους single "Lovelace" τον Οκτώβριο του 2022.

Τρεντελίνα 

Τρεντελίνα

Το ηπειρώτικο πολυφωνικό τραγούδι γεννήθηκε, τραγουδήθηκε και εξακολουθεί να τραγουδιέται στις περιοχές της νότιας Αλβανίας και της παραμεθορίου Ηπείρου και αποτελεί παλαιότατη και ζώσα παράδοση των εκεί πληθυσμών. Τραγουδούν την ξενιτιά, την αγάπη, τον θάνατο, τις χαρές και τους πόνους της ζωής, συλλογικά, με την ιδιαίτερη φόρμα της ηπειρώτικης πεντατονίας. Εμείς, ως ομάδα, ερχόμενοι από διαφορετικούς δρόμους και για διαφορετικούς λόγους, βρεθήκαμε στα Εξάρχεια για να γνωρίσουμε το αρχέγονο αυτό άκουσμα, να τραγουδήσουμε τους καημούς και τις χαρές της εποχής μας, όπως τους τραγουδούν στην Ήπειρο. Προσεγγίζουμε το είδος στη βάση της αλληλεγγύης και της συλλογικότητας, που αποτελούν αναπόσπαστα στοιχεία της πολυφωνικής παράδοσης. 

ENOUGH! 

Οι ENOUGH! είναι ένα punk rock συγκρότημα με ρίζες diy ιδρυμένο στην Πεύκη, από τον Chino και την Lou. Η μπάντα κυκλοφόρησε το πρώτο της single, "Break Up Your Band" από την Owaxa Records, ενώ o ήχος τους είναι βαθιά επηρεασμένος από country outlaw μιξαρισμένος με ωμό punk. Στη πορεία ακολούθησε η ένταξη του drummer Plath και του μπασίστα Johanan το 2022. Αναμένεται να εκδόσουν το πρώτο τους EP μέσα στον Απρίλη του 2023.

Chickn

Chickn

Οι Chickn είναι ένα αρθρωτό μουσικό σχήμα που ιδρύθηκε πριν μια δεκαετία και έναν χρόνο στην Αθήνα. Έπειτα από μια μακριά πορεία στα συναυλιακά δρώμενα της πόλης, πέρασαν τα τελευταία τρία χρόνια συγκεντρωμένοι σε καινούριες ιδέες και πειραματισμούς χτίζοντας νέες μουσικές κατευθύνσεις. Στις 5 Μαρτίου του 2023 επιστρέφουν για έναν ελεύθερο αυτοσχεδιασμό, λίγο πριν παρουσιάσουν για πρώτη φορά το καινούριο τους υλικό στην Κωνσταντινούπολη.

Anna VS June

avj

Η Άννα Παπαϊωάννου τραγουδάει και παίζει μουσική ως Anna Vs June. Η μουσική της περιλαμβάνει αναλογικά και ψηφιακά μηχανήματα παραγωγής ήχου τα οποία συνήθως συνδυάζονται με παραδοσιακά ακούσματα και προσωπικές της ηχογραφήσεις. 
Για τις μουσικές της κυκλοφορίες έχει συνεργαστεί με δισκογραφικές εταιρείες όπως η Osare! Editions, Rocket Recordings, Invisible, inc, Yalanci, κ.α. Έχει παίξει στην Ελλάδα και την Ευρώπη σε διάφορα φεστιβάλ (Sonar, Reworks, Electric Nights, κ.α)

P.Thomas

P.Thomas

Ο P.Thomas είναι ο φανταστικός χαρακτήρας και το alter ego/stage persona του V. Makris. Συνδυάζει τον Tom Waits και τον Martin Rev αλλά με τη γοητεία της PJ Harvey. 

Aquatic Ensemble 

Το Aquatic Ensemble είναι το electronic duo των Marko Mazarakis Tili Stronis (Acid Baby Jesus). Η σύγχρονη ηλεκτρονική μουσική τους, που αναμειγνύει kraut πειραματισμούς με ρυθμικές επιρροές από το Ντιτρόιτ, συνδυάζει μια σειρά από synthesizers, όργανα και drum machines.

Kalte Nacht

Kalte Nacht

Οι Kalte Nacht είναι ένα dark/synth wave duo (Νίκος Κωνσταντινίδης & Μυρτώ Στύλου) που αναδύθηκε από την Αθηναική underground σκηνή το 2018. Συνδυάζει την darkwave αστική αισθητική με ατμοσφαιρικά εσωτερικά ηχοτοπία, τα οποία εκφράζονται μέσα από φωνητικά που στοιχειώνουν, αναλογικά συνθς με tripping ήχους και drum machines. 

Περισσότερες πληροφορίες

ΠΛΥΦΑ

Κορυτσάς 39

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Μουσική

H Downtempo Paintings ετοιμάζει μία κινηματογραφική, ethno-tribal fusion ηλεκτρονική συνάντηση

Τα Sunset Sessions επιστρέφουν σε νέο χώρο και υποδέχονται το Kaya Project & Hibernation, το δίδυμο Bitzpan και τον Dj Co.P.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
18/04/2024

"Αντικριστά" με τον Γιώργο Θεοφάνους και τέσσερις κορυφαίους συνθέτες στο Παλλάς

Ο Γιώργος Θεοφάνους συναντιέται με τους Στέφανο Κορκολή, Κώστα Χατζή, Γιώργο Κατσαρό και Θανάση Πολυκανδριώτη θυμίζοντάς μας μεγάλες τους επιτυχίες που μας έχουν συγκινήσει.

Οι Megadeth βγήκαν στους δρόμους του Μπουένος Άιρες

Ο Dave Mustaine και η μπάντα του, επιφύλαξαν μια μεγάλη έκπληξη στους οπαδούς τους στην Αργεντινή, παίζοντας ένα ακουστικό σετ έξω από το "Hotel Madero" στο Μπουένος Άιρες.

Είναι οι Nothing But Thieves η "ελπίδα της κιθαριστικής rock";

Λίγο πριν το διπλό sold out συναυλιακό ραντεβού μας με ένα από τα πιο καυτά ονόματα που γέννησε η βρετανική ροκ σκηνή την τελευταία δεκαετία ακούμε ξανά τον τελευταίο δίσκο τους, "Dead Club City".

Το Spring Music Festival έρχεται στον Μικρό Κεραμεικό

Ένα νέο μουσικό φεστιβάλ από την ομάδα του Μικρού Κεραμεικού έρχεται όλο τον Μάιο και τις πρώτες μέρες του Ιουνίου (10/5 - 8/6).

Οι SORITES συστήνονται με το πρώτο τους single "Είναι Μοιραίο"

Η μουσική τους αποτελείται από ένα μείγμα ηλεκτρονικής-ποπ, με επιρροές από την ελληνική παραδοσιακή μουσική.

Οι Altın Gün έρχονται στο Lalibela Music Festival

Tο ολλανδοτουρκικό psych folk συγκρότημα θα πλαισιώσει τους Kasabian.