Οι IDLES επιτέλους στην Ελλάδα!

Οι Βρετανοί που έδωσαν νέες διαστάσεις στον σύγχρονο post punk ήχο έρχονται τον Σεπτέμβριο, στο πλαίσιο του Plisskën Festival.

IDLES

Οι εκρηκτικοί IDLES, από τις πιο σημαντικές και συζητημένες rock μπάντες αυτήν τη στιγμή παγκοσμίως, έρχονται για πρώτη φορά στην Αθήνα και το Θέατρο Βράχων "Μελίνα Μερκούρη", στο πλαίσιο του Plisskën Festival, στις 30 Σεπτεμβρίου 2023. Το βράδυ της 7ης Δεκεμβρίου 2019, ο frontman των IDLES, Joe Talbot, στάθηκε ακίνητος στη σκηνή που είχε στηθεί στη μεγάλη αίθουσα του Alexandra Palace του Λονδίνου και κοίταξε κατάματα 9.000 πρόσωπα, που έλαμπαν από τα φώτα του χώρου, ένα παθιασμένο και αφοσιωμένο κοινό το οποίο ενώθηκε για να γιορτάσει και να συμμετάσχει στο μεγαλύτερο headline show του συγκροτήματος στο Ηνωμένο Βασίλειο, μέχρι σήμερα, λέγοντας: "Αυτό είναι τρομακτικό… αλλά το νιώθω σωστό".

Διαβάστε Επίσης

Στα πέντε χρόνια από την κυκλοφορία του δίσκου "Brutalism", οι Βρετανοί IDLES έχουν κατορθώσει πολλά, όπως ένα νούμερο 1 άλμπουμ, εκατομμύρια προβολές, διεύρυνση  του ακροατηρίου τους, sold out περιοδείες, εμφανίσεις σε φεστιβάλ ανά τον κόσμο και δύο υποψηφιότητες για βραβείο Grammy. Το επόμενο άλμπουμ τους, με τίτλο "Joy as an Act of Resistance", καθιέρωσε το συγκρότημα για τα καλά στη συνείδηση του Ηνωμένου Βασιλείου και άνοιξε το δρόμο για το κολοσσιαίο άλμπουμ τους "Ultra Mono" - το πρώτο Νο. 1 άλμπουμ του συγκροτήματος.

To 2021, οι super-rock punks του Μπρίστολ επέστρεψαν δυναμικά με την τέταρτη αριστουργηματική δουλειά τους, με τίτλο "Crawler" - ένα μελωδικό και ευαίσθητο άλμπουμ που παρουσιάζει μία πιο εσωστρεφή πτυχή τους. Σε κάθε βήμα τους, οι IDLES συγκεντρώνουν πλήθος αφοσιωμένων ακροατών και συγκαταλέγονται, σήμερα, στα γκρουπ εκείνα της σύγχρονης rock σκηνής,  που μέσω της μουσικής τους έχουν τη δύναμη να επηρεάσουν τις ανθρώπινες ζωές. Οι στίχοι τους δημιουργούν στον ακροατή την επιθυμία να συμμετάσχει και να προσπαθήσει να κάνει τον κόσμο καλύτερο.

Η προπώληση θα ξεκινήσει την Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου στις 12 μ. μέσω του viva.gr.

Διαβάστε Επίσης


 

Περισσότερες πληροφορίες

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Μουσική

"Patinia sto feggari": Η Cilia Katrali απογειώνει το "Ρομάντσο"

Παρουσιάζει τον νέο της δίσκο παρέα με τη μπάντα της, τους 3,14.

30/09/2025

Ο Οκτώβριος γίνεται καλύτερος στο Half Note

Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα του μήνα για το jazz club που ανοίγει την 45η σεζόν του, με ονόματα από τον Erik Truffaz ως την Ευρυδίκη και τους Ola Onabulé-Gilad Atzmon.

Ο Ζερόμ Καλούτα έρχεται για ένα live στο "Κύτταρο"

Μαζί του η Νίνα Μαζάνη, MC Yinka και ο Ανδρέας Πολυζωγόπουλος.

5 πράγματα που κρατάμε από τη συναυλία του Ludovico Einaudi στο Καλλιμάρμαρο

Βρεθήκαμε στη συναυλία του κορυφαίου Ιταλού συνθέτη και πιανίστα και σας μεταφέρουμε την εμπειρία μας.

Λάμψη αστέρων (Φλόρες, Σαβάλ) σε μουσικές βραδιές στο Ηρώδειο, λίγο πριν το επικείμενο κλείσιμό του!

Δύο σημαντικές εκδηλώσεις κλασικής μουσικής με πραγματικά μεγάλα ονόματα του χώρου στο Ηρώδειο

Ο Morrissey επιστρέφει στην Αθήνα για ένα show που περιμέναμε για καιρό

Αυτή τη φορά η πολυαναμενόμενη συνάντησή του με το ελληνικό κοινό θα γίνει πραγματικότητα.

Τριπλό ραντεβού στο Jazzet με μουσικές που γεφυρώνουν ήχους, πολιτισμούς και εποχές

Τρεις μοναδικές συναυλίες που ενώνουν κορυφαίους Έλληνες και διεθνείς καλλιτέχνες, παραδοσιακούς ήχους και τολμηρά πειράματα, αναδεικνύοντας τη ζωντανή δύναμη της τζαζ.