"Χειμώνες & Έρωτες" στο Ωδείο Αθηνών

Με δύο συναυλίες συνεχίζεται ο Κύκλος "Συμφωνικές βραδιές" της Φιλαρμόνιας Ορχήστρας Αθηνών στο νέο Αμφιθέατρο "Ιωάννης Δεσποτόπουλος" του Ωδείου Αθηνών.

Φιλαρμόνια Ορχήστρα Αθηνών © Spiros Katopodis

Με δύο συναυλίες, στις 17 και στις 25 Φεβρουαρίου συνεχίζεται ο Κύκλος "Συμφωνικές βραδιές" της Φιλαρμόνιας Ορχήστρας Αθηνών στο νέο Αμφιθέατρο "Ιωάννης Δεσποτόπουλος" του Ωδείου Αθηνών. Στην πρώτη συναυλία, με τίτλο "Χειμώνες και έρωτες", την Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου, προσκεκλημένοι της ορχήστρας είναι δύο διακεκριμένοι νέοι καλλιτέχνες: Ο εξαιρετικός νέος Κύπριος μαέστρος Πέτρος Στυλιανού και ο μόλις 17χρονος σολίστ του βιολιού Γιάννης Μαγειρόπουλος. Θα αναμετρηθούν με δύο απαιτητικά έργα του διεθνούς ρεπερτορίου.

©Spiros Katopodis

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει το εξαιρετικό και εμβληματικό Κοντσέρτο για βιολί και ορχήστρα σε Ρε μείζονα του Μπετόβεν, το πρώτο έργο στο ρεπερτόριο του κοντσέρτου για βιολί που αποτέλεσε πρότυπο για τα περισσότερα κοντσέρτα του 19ου αιώνα, ενώ ταυτόχρονα αποτελεί ένα έργο-δοκιμασία για τις δεξιοτεχνικές και ερμηνευτικές ικανότητες κάθε σολίστ.

©Spiros Katopodis

Η δεύτερη συναυλία θα δοθεί στον ίδιο χώρο, το Σάββατο 25 Φεβρουαρίου. Στο πόντιουμ θα ανέβει ο διακεκριμένος νέος Κορεάτης Μαέστρος Deun Lee, νικητής του περυσινού Masterclass και διαγωνισμού διεύθυνσης ορχήστρας της Φιλαρμόνιας. Ο θεσμός αυτός διανύει ήδη την πέμπτη περίοδό του και κάθε χρόνο δίνει την ευκαιρία στον νικητή να διευθύνει μια ολόκληρη συναυλία με τη Φιλαρμόνια στην Αθήνα.

©Spiros Katopodis

Η συναυλία, με τίτλο "Μύθοι και Πνοές", ξεκινά με τον υπέροχο "Μολδάβα", απόσπασμα από το συμφωνικό ποίημα "Η Πατρίδα μου", του Τσέχου συνθέτη Μπέντριχ Σμέτανα, που είναι από τους σημαντικότερους εκπροσώπους των κεντροευρωπαϊκών "εθνικών Σχολών" του 19ου αιώνα. Κατόπιν θα ακουστεί η πολύ ατμοσφαιρική "Ποιμενική Σουίτα", για έγχορδα, του Μάριου Βάρβογλη. Το πρόγραμμα θα ολοκληρωθεί με ένα έργο πρόκληση για οποιαδήποτε Ελληνική ορχήστρα: την 3η Συμφωνία, του Αυστριακού συνθέτη Άντον Μπρούκνερ, ένα έργο που πολύ σπάνια παίζεται στην Ελλάδα! 

Προπώληση μέσω viva.gr

Διαβάστε Επίσης

Περισσότερες πληροφορίες

Φιλαρμόνια Ορχήστρα Αθηνών

  • Κλασική μουσική

Προσκεκλημένοι της συναυλίας «Χειμώνες & Έρωτες» είναι δύο διακεκριμένοι νέοι καλλιτέχνες: ο μαέστρος Πέτρος Στυλιανού και ο σολίστ του βιολιού Γιάννης Μαγειρόπουλος, οι οποίοι θα αναμετρηθούν με την «Αροδαφνούσα» του Άλκη Μπαλτά και το Κοντσέρτο για βιολί και ορχήστρα σε Ρε μείζονα, έργο 61, του Μπετόβεν.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Μουσική

Όσα δεν θα χάσουμε από τον τριήμερο προγραμματισμό του φετινού Athens Music Week

Ξεχωρίζουμε τα must-see της φετινής διοργάνωσης που επιστρέφει μεγαλύτερη από ποτέ στη γειτονιά της Τεχνόπολης (22-25/5).

ΓΡΑΦΕΙ: ΒΙΚΤΩΡΙΑ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥς
17/05/2024

"Μυστήριο 66 Φωνές στην πόλη": Ένα πάρτι για το παρόν και το μέλλον του Arkopolis

Η 2023 Ελευσίς και η ομάδα Cultterra προσκαλούν την τοπική κοινότητα της Ελευσίνας και του Θριάσιου πεδίου να συνδιαμορφώσει τον δημόσιο χώρο αλλά και να χορέψει στους ρυθμούς της eurodance μουσικής που θα επιλέξει το dj δίδυμο Arvanite Pistols από την Ελευσίνα.

Πανελλήνιοι διαγωνισμοί πιάνου, κιθάρας και βιολιού από την musicArte

Δείτε πώς μπορείτε να δηλώσετε συμμετοχή στους διαγωνισμούς για παιδιά και νέους που θα πραγματοποιηθούν τον Ιούνιο στο Μέγαρο Μουσικής.

Οι Apocalyptica παίζουν Metallica στον Λυκαβηττό

Το νέο άλμπουμ τους "Plays Metallica Vol.2" είναι ο διάδοχος του περίφημου "Apocalyptica Plays Metallica By Four Cellos".

Ένα διήμερο αφιέρωμα στον Μιχάλη Αδάμη έρχεται στην Εναλλακτική Σκηνή της ΕΛΣ

Η Ένωση Ελλήνων Μουσουργών τιμά έναν από τους σημαντικότερους εκπροσώπους της σύγχρονης ελληνικής μουσικής.

Αυτό είναι το αναλυτικό πρόγραμμα του Athens Music Week 2024

Η τετραήμερη γιορτή ανθρώπους της μουσικής βιομηχανίας, που απλώνεται σε 4 venues στην ευρύτερη γειτονιά του Κεραμικού, προσκαλεί 40 καλλιτέχνες και 160 ομιλητές από 26 χώρες.

Τι θα δούμε στον Κήπο του Μεγάρου αυτό το καλοκαίρι;

Η προπώληση για όλες τις εκδηλώσεις έχει αρχίσει.