Οι Epica γιορτάζουν 20 χρόνια παρουσίας με μια μεγάλη συναυλία στο ολοκαίνουργιο "Floyd"

Το ολλανδικό συγκρότημα συμφωνικού metal επιστρέφει στην Αθήνα μετά την επιτυχημένη του παρουσία στο Release Athens 2022.

Epica © Tim Tronckoe

Οι Epica επιστρέφουν στην Αθήνα για μια μεγάλη βραδιά του συμφωνικού metal, την Πέμπτη 26 Οκτωβρίου, στο Floyd. Μετά την απολαυστική εμφάνισή τους στο Release Athens 2022, οι σπουδαίοι Ολλανδοί έρχονται στο νέο μεγάλο venue της πόλης που θα βρίσκεται στον ολοκληρωτικά αναμορφωμένο και ανακατασκευασμένο χώρο της οδού Πειραιώς 117.

Το τόσο αγαπημένο στην Ελλάδα συγκρότημα από την Ολλανδία, που φέτος γιορτάζει τα 20 χρόνια του, θεωρείται δικαίως ως μία από τις υπερδυνάμεις του metal. Από το ντεμπούτο τους, "The Phantom Agony” (2002), και το εμβληματικό "Design Your Universe” (2009), που τους πήγε σε άλλο επίπεδο, μέχρι το εξαιρετικό "Ωmega”, η θεϊκή φωνή της Simone Simons "κοντράρεται” με την σφοδρότητα του ηγέτη της ολλανδικής μπάντας, Mark Jansen, με μνημειώδη αποτελέσματα.

Διαβάστε Επίσης

Η μουσική τους εξελίσσεται και μαζί γιγαντώνεται το κοινό τους, στη χώρα μας και σε ολόκληρο τον κόσμο. Ένα επικό αμάλγαμα ορχηστρικής ομορφιάς, progressive κομψότητας και επιθετικών riffs που οδηγεί σε έναν κολοσσιαίο ήχο.

Epica
© Tim Tronckoe

Το 2022 αποδείχτηκε μια από τις πιο επιτυχημένες χρονιές της πορείας τους, με αμέτρητες συναυλίες σε ολόκληρο τον κόσμο, ένα νέο EP ("The Alchemy Project”) αλλά και την κυκλοφορία του ιστορικού πια live τους στο Paradiso του Άμστερνταμ, το 2006.

Προπώληση μέσω viva.gr.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Μουσική

Ο βραβευμένος με Grammy John Beasley έρχεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα

Το Theater of the No θα υποδεχτεί έναν από τους πιο σημαντικούς δημιουργούς της παγκόσμιας τζαζ σκηνής.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
08/05/2025

"The Fall Of The House Of Commons": Μπορείς να έχεις τα πάντα, αλλά να μην είναι αρκετό;

Τι σχέση έχουν οι "γοτθικές" ιστορίες του Έντγκαρ Άλλαν Πόε με τους δικούς μας προβληματισμούς για ένα μέλλον που καταφτάνει γοργά και μπερδεμένα, καλώντας σε συνύπαρξη με μορφές Τεχνητής Νοημοσύνης; Η εμπνευσμένη όπερα δωματίου των Ορέστη Παπαϊωάννου & Αλέκου Λούντζη έπεισε ότι αυτές οι πραγματικότητες δεν είναι τόσο αταίριαστες, όσο ίσως φαίνονται.

Marcus & Martinus: Τα δίδυμα αδέλφια από τη Νορβηγία για πρώτη φορά στην Ελλάδα

Το νορβηγικό pop ντουέτο έρχεται για μια μόνο εμφάνιση στο "Floyd".

Πού θα δούμε τη Μαρίνα Σπανού φέτος το καλοκαίρι

Λίγο μετά την κυκλοφορία του καινούργιου της δίσκου, "Μεσαία Άρκτος", η Μαρίνα Σπανού επιστρέφει επί σκηνής για να τραγουδήσει τις καλοκαιρινές της ιστορίες.

Ένα αφιέρωμα στο μουσικό σύμπαν του David Lynch

Μια βραδιά γεμάτη με τα soundtracks του εμβληματικού σκηνοθέτη στον Θόλο του Πάρκου Σταύρος Νιάρχος.

Οι Valisia Odell για πρώτη φορά live στο Ίλιον plus

Το ηλεκτρονικό ντουέτο της Valisia και του Αριστομένη Θεοδωρόπουλου θα αποκαλύψει όλη τη συναισθηματική του δύναμη του πρώτου του άλμπουμ "Shadow of a Dream".

Το Σμάρι επιστρέφει στην Αγγλικανική Εκκλησία

Η εξαμελής μπάντα έρχεται ξανά στον ιδιαίτερο χώρο για μια μουσική βραδιά που ενώνει την παραδοσιακή Ελληνική, την Αραβοπερσική, και την κλασική μουσική.