Η μουσική ανθίζει με την "Γιορτή της ΕΔΕΜ Vol. 1"

Η Ένωση Δικαιούχων Έργων Μουσικής, που προασπίζεται τα πνευματικά δικαιώματα Ελλήνων συνθετών και στιχουργών, ετοιμάζει μια μεγάλη μουσική γιορτή για να αναδείξει νέους δημιουργούς και ταλέντα.

Γιορτή της ΕΔΕΜ Vol. 1: Fausto Sierakowski Trio

Την Κυριακή 18 Δεκεμβρίου κάτι νέο συμβαίνει στην πόλη, η Γιορτή της ΕΔΕΜ Vol. 1, στην Πειραιώς 260, όπου από τη 1 το μεσημέρι έως τις 7 το βράδυ νέοι δημιουργοί θα παίζουν live τις ξεχωριστές μουσικές τους μαζί με guests-μέλη της ΕΔΕΜ. Η ΕΔΕΜ - Ένωση Δικαιούχων Έργων Μουσικής, που προασπίζεται τα πνευματικά δικαιώματα Ελλήνων συνθετών και στιχουργών, φέτος για πρώτη φορά ετοιμάζει μια μεγάλη μουσική γιορτή για να αναδείξει νέους δημιουργούς και ταλέντα.

Γιορτή της ΕΔΕΜ Vol. 1: Reggetiko Project
Reggetiko Project

Έτσι, εννέα νέα μουσικά σχήματα από κάθε γωνιά της Ελλάδας, που διακρίθηκαν στο πλαίσιο του διαγωνισμού "Ανοιχτές Πλατφόρμες - Γέφυρες" σε συνδιοργάνωση ΕΔΕΜ και Μεγάρου Μουσικής Αθηνών, θα παρουσιάσουν ζωντανά τη μουσική τους σε μια μεγάλη γιορτή ανοιχτή σε όλους με δωρεάν είσοδο.

Γιορτή της ΕΔΕΜ Vol. 1: Μάνος Σαγκρής & Οι Φίλοι
Μάνος Σαγκρής & Οι Φίλοι

Reggetiko Project, Babo Koro, Δημήτρης Υφαντής, Loopia, Χριστίνα Ψύχα, Argalios, Γιάννης Μαθές - Μάνος Σαγκρής & Οι Φίλοι, Ελένη Αράπογλου και Fausto Sierakowski Trio σε ένα μοναδικό live με τη συμμετοχή αγαπημένων καλλιτεχνών-μελών της ΕΔΕΜ!

Γιορτή της ΕΔΕΜ Vol. 1: Argalios
Argalios

Η πρώτη αυτή γιορτή, που στόχος είναι να γίνει θεσμός, αποτελεί μια μοναδική ευκαιρία για νέους μουσικούς, νέα σύνολα και νέους ερμηνευτές ώστε να συναντηθούν, να συνομιλήσουν και να γιορτάσουν μαζί. Αλλά είναι ταυτόχρονα και ένα κάλεσμα προς όλους όσοι αγαπούν τη μουσική που γεννιέται στη χώρα μας. Κι αυτή είναι μόνο μία από τις πολλές πρωτοβουλίες της ΕΔΕΜ, που στόχο έχει να υπερασπίζεται τα δικαιώματα των δημιουργών και την ελληνική μουσική δημιουργία με κάθε τρόπο.

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Μουσική

Sivert Hoyem, θα γράψεις ποτέ τραγούδι στα Νορβηγικά;

Μιλήσαμε με τον frontman των Madrugada όσο βρισκόταν στη Δρέσδη με τη σόλο club show περιοδεία του, την οποία φέρνει στην Αθήνα, με αφορμή το νέο άλμπουμ του "On an Island".

ΓΡΑΦΕΙ: ΑΝΝΑ ΦΑΡΔΗ
25/04/2024

Η Μαρίνα Σάττι μάς δίνει ραντεβού στην Τεχνόπολη

Η Μαρίνα υπόσχεται να μας μεταφέρει στο εθιστικό καλλιτεχνικό σύμπαν της.

Ο D3lta στο "Faust" με νέο υλικό

Μετά την επιτυχημένη πρώτη του headline περιοδεία στην Αγγλία, έρχεται για ένα συναρπαστικό live στην Αθήνα.

23o Athens Jazz: Δείτε το αναλυτικό line up της μεγάλης γιορτής της τζαζ

9 ημέρες απόλυτης μουσικής γιορτής στην Τεχνόπολη με 25 σχήματα και καλλιτέχνες από Ελλάδα και εξωτερικό.

Πάσχα με Μπαχ, "Stabat Mater" και τραγούδια της Άνοιξης

Συνεχίζεται και φέτος η παράδοση των ειδικών, πασχαλινών συναυλιών, με πρωταγωνιστή το 2ο Φεστιβάλ Λατρευτικής Μουσικής, αλλά και με μεμονωμένες βραδιές, οι οποίες αντλούν έμπνευση από το πνεύμα κατάνυξης των πιο άγιων ημερών της Μεγάλης Εβδομάδας.

Ο Μανώλης Φάμελλος έρχεται στο Άλσος με "Ελαφριά Καρδιά"

Μαζί του σκηνή θα είναι ο Δώρος Δημοσθένους, ο Γιάννης Κότσιρας, η Πέννυ Μπαλτατζή, η Νατάσσα Μποφίλιου και ο Πάνος Μουζουράκης.

Το Release Athens 2024 υποδέχεται τους Behemoth και τους Testament

Οι πρωτεργάτες του ακραίου ήχου στην Πολωνία και οι κορυφαίοι εκπρόσωποι του thrash metal των ΗΠΑ, αντίστοιχα, θα πλαισιωθούν από τους Ολλανδούς Pestilence, στο Release Athens 2024.