Παραμυθένια Χριστούγεννα στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά!

Η εταιρία παραγωγής Λυκόφως, η Φιλαρμόνια Ορχήστρα Αθηνών και οι ηθοποιοί Δημήτρης Λάλος και Μαριλίτα Λαμπροπούλου παρουσιάζουν το κλασικό έργο "Ο Πέτρος και ο Λύκος".

Δημήτρης Λάλος - Μαριλίτα Λαμπροπούλου

Τα μουσικά παραμύθια "Ο Πέτρος και ο Λύκος" του Σεργκέι Προκόφιεφ και "Η κόρη του χιονιού" υπό τους ήχους της συμφωνικής μελωδίας του Βάγκνερ, "Siegfried-Idyll” αλλά και χριστουγεννιάτικα κάλαντα, θα πλημμυρίσουν αυτά τα Χριστούγεννα την κεντρική σκηνή του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά. Οι καταξιωμένοι ηθοποιοί Δημήτρης Λάλος και Μαριλίτα Λαμπροπούλου αναλαμβάνουν τους ρόλους των αφηγητών, ενώ, τις κλασικές μελωδίες θα ερμηνεύσει η Φιλαρμόνια Ορχήστρα Αθηνών υπό την καθοδήγηση αρχιμουσικού Ζωής Ζενιώδη. Ο Σουηδός εικαστικός Daniel Egneus και η βραβευμένη σκηνοθέτης και animator Έφη Παππά υπογράφουν τα animation που θα δώσουν ζωή τις περιπέτειες του μικρού Πέτρου και του κακού λύκου και θα επενδύσουν οπτικά την εορταστική παραγωγή. 

Φιλαρμόνια Ορχήστρα Αθηνών

Το δραστήριο ορχηστρικό σύνολο κλασικής μουσικής με όχημα τις γλαφυρές μελωδίες του Προκόφιεφ, όχι μόνο θα αναβιώσει το έργο του 1936 που έχει συντροφέυσει ολόκληρες γενιές αλλά θα δώσει την ευκαιρία στο νεότερα ηλικιακά κοινό να εξοικειωθεί με μια από τις ομορφότερες ιστορίες του διεθνούς ρεπερτορίου. Τα παιδιά θα γνωρίσουν καλύτερα την αισθητική αξία της κλασικής μουσικής και τα όργανα μιας συμφωνικής ορχήστρας, μέσα από έξι μοναδικές, ατμοσφαιρικές συναυλίες. 

​​​​ΜΟΥΣΙΚΑ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ

Πρόγραμμα  παραστάσεων

26 Δεκεμβρίου | 12 μ. & 3 μ.μ.
27 Δεκεμβρίου | 5 μ.μ.
29 Δεκεμβρίου | 5 μ.μ.
30 Δεκεμβρίου | 12 μ. & 3 μ.μ.

Παραμυθένια Χριστούγεννα στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά!

ΠΕΤΡΟΣ ΛΥΚΟΣ

Περισσότερες πληροφορίες

Φιλαρμόνια Ορχήστρα Αθηνών

  • Μουσική παράσταση

Παρουσιάζει τα μουσικά παραμύθια «Ο Πέτρος και ο Λύκος» του Σεργκέι Προκόφιεφ και «Η κόρη του χιονιού» υπό τους ήχους της συμφωνικής μελωδίας του Βάγκνερ, «Siegfried-Idyll», αλλά και χριστουγεννιάτικα κάλαντα. Οι καταξιωμένοι ηθοποιοί Δημήτρης Λάλος και Μαριλίτα Λαμπροπούλου αναλαμβάνουν το ρόλο των αφηγητών, ενώ τις κλασικές μελωδίες θα διευθύνει η Ζωή Ζενιώδη.

Δημοτικό Θέατρο Πειραιά

Ηρώων Πολυτεχνείου & Βασ. Γεωργίου

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Μουσική

Οι Καναδοί post-punk Preoccupations για μία μοναδική συναυλία στην Αθήνα

Με το νέο τους άλμπουμ "Ill at Ease", οι Preoccupations συνεχίζουν να σκαλίζουν το σκοτεινό και ατμοσφαιρικό post-punk τοπίο, συνδυάζοντας ένταση και συναισθηματική φόρτιση.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
30/09/2025

Νέα καλλιτεχνική σεζόν στο Ολύμπια: Δύο συναυλίες αφιερωμένες στη μουσική ιστορία της Ελλάδας

Το Ολύμπια, Δημοτικό Μουσικό Θέατρο "Μαρία Κάλλας", εγκαινιάζει τη σεζόν 2025/26 με δύο μοναδικές συναυλίες που τιμούν την ελληνική μουσική κληρονομιά και τη μνήμη ιστορικών γεγονότων.

Η Βασιλική Μιχαλοπούλου έρχεται με τα "Ενδεχόμενά" της στον Σταυρό του Νότου Club

Η ερμηνεύτρια επιστρέφει με ανανεωμένη μπάντα και ρεπερτόριο για να ξεσηκώσει το κοινό με τα τραγούδια της.

Robbie Williams: Μια αγάπη που αντέχει στο χρόνο

Το παγκόσμιο Live 2025 Tour κάνει στάση στο Καλλιμάρμαρο στις 2/10 για μια μεγάλη συναυλία με τις μεγαλύτερες επιτυχίες του 21ου αιώνα ("Supreme", "Let Me Entertain You" κ.ά.).

"Patinia sto feggari": Η Cilia Katrali απογειώνει το "Ρομάντσο"

Παρουσιάζει τον νέο της δίσκο παρέα με τη μπάντα της, τους 3,14.

Ο Οκτώβριος γίνεται καλύτερος στο Half Note

Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα του μήνα για το jazz club που ανοίγει την 45η σεζόν του, με ονόματα από τον Erik Truffaz ως την Ευρυδίκη και τους Ola Onabulé-Gilad Atzmon.

Ο Ζερόμ Καλούτα έρχεται για ένα live στο "Κύτταρο"

Μαζί του η Νίνα Μαζάνη, MC Yinka και ο Ανδρέας Πολυζωγόπουλος.