Ο αλλόκοτος κόσμος των Tiger Lillies στο Half Note Jazz Club

Η βρετανική cult cabaret μπάντα, προτείνει μια νέα ματιά στη μουσική του Cole Porter καθώς και τα τραγούδια της Edith Piaf.

The Tiger Lillies

Οι Tiger Lillies, εξοικειωμένοι με το ελληνικό κοινό που τους λατρεύει, έρχονται για πρώτη φορά στην σκηνή του Half Note από 18 έως 21 Νοεμβρίου και από 25 έως 28 Νεομβρίου. Η προτεινόμενη για Grammy και βραβευμένη με Olivier Βρετανική cult cabaret μπάντα, μας προτείνει και μας παροτρύνει να δούμε με μια πολύ διαφορετική ματιά την μουσική του σπουδαίου συνθέτη Cole Porter καθώς και τα τραγούδια της Edith Piaf.

Ο ηγέτης της μπάντας, Martyn Jacques αναφέρει για το συγκεκριμένο project: "O Cole Porter ήταν ένας μεγάλος τραγουδοποιός και η σπουδαία Piaf, χρησιμοποίησε κομμάτια τέτοιων μεγάλων τραγουδοποιών. Σαν τραγουδιστής, θα πρέπει να ερμηνεύσω την μουσική τους και να την κάνω δική μου, πάντα βεβαίως σε μια προσέγγιση στο μοτίβο των Tiger Lillies". Ο Jaques παραδέχεται δε, ότι το δικό του γράψιμο στην μουσική, έχει περισσότερα κοινά με αυτό του Porter απ' όσο κανείς θα περίμενε.

The Tiger Lillies

Ο κόσμος των Tiger Lillies, είναι σκοτεινός κι αλλόκοτος, γεμάτος μαύρο χιούμορ και λυρισμό αλλά διαρκώς μεταβαλλόμενος και πάντα ψυχαγωγικός. Η μουσική τους είναι ένα φίνο μείγμα προπολεμικού Βερολινέζικου cabaret, αναρχικής όπερας και τσιγγάνικου ύφους, που απηχεί τον ήχο του Kurt Weil και του Jacques Brel. 

The Tiger Lillies

Αυτό το μοναδικό τρίο με τους Martyn Jacques στα φωνητικά, ακορντεόν, πιάνο, κιθάρα, Adrian Stout στο κοντραμπάσο, μουσικό πριόνι, theremin, φωνητικά και Voodoo Drummer στα ντραμς δεν σταματά να περιοδεύει τον κόσμο, δίνοντας συναυλίες και θεατρικά shows όπως "The Tiger Lillies Freakshow""The Ancient Mariner", "The Tiger Lillies Circus" και την μεγάλη επιτυχία του West End "Shockheaded Peter", δείχνοντας εμάς και κατηγορώντας μας έμμεσα με το δάκτυλο: Τι στο καλό κάνουμε, γελώντας με όλα αυτά;

Προπώληση μέσω viva.gr (20€)

Διαβάστε Επίσης

Περισσότερες πληροφορίες

Half Note Jazz Club

Τριβωνιανού 17, Μετς
  • Συναυλίες

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Μουσική

Τα International Opera Awards για πρώτη φορά στη Λυρική

Η Εθνική Λυρική Σκηνή θα φιλοξενήσει την τελετή για τη μεγάλη διεθνή γιορτή της όπερας.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
23/10/2025

Moby: Ο Αμερικανός superstar της ηλεκτρονικής μουσικής στο Release Athens 2026

Η διάθεση των εισιτηρίων ξεκινάει τo Σάββατο 25 Οκτωβρίου.

Μουσική των καφενείων της Πόλης στο Ov Off Studio

Çağlar Fidan, Νίκος Παπαγεωργίου και Erhan Bayram μάς μεταφέρουν στην Οθωμανική Κωνσταντινούπολη με τη μουσική των σεμαΐ καφενείων και των kıraathane.

Ο Δημήτρης Μπάκουλης επιστρέφει στον Σταυρό του Νότου

Δύο φθινοπωρινές βραδιές γεμάτες συναίσθημα, ρυθμό και τις αγαπημένες του μελωδίες.

Τα τραγούδια και οι ταινίες χωρίς τα οποία ο Σαββόπουλος δεν θα ήταν ο ίδιος

Λίγοι Έλληνες δημιουργοί κατάφεραν να συνδέσουν τόσο αρμονικά τη μουσική, τη σκέψη και τον κινηματογράφο όσο ο Διονύσης Σαββόπουλος.

Οι prog/power metallers Suburst επιστρέφουν για μία μεγάλη συναυλία στην Αθήνα

Special guests στη συναυλία στο "Κύτταρο" θα είναι οι Oria και Corrupted Symmetry.

Ο Διονύσης Σαββόπουλος και ο Αριστοφάνης

"Ο "Πλούτος" είναι η σάτιρα του νεοπλουτισμού και του λάιφ στάιλ" δήλωνε στη μεγάλη συνέντευξή του "α" ο τραγουδοποιός για την παράσταση που ανέβαζε στην Επίδαυρο το 2013.