GoGo Penguin: Μια βραδιά jazz και μινιμαλισμού στο "Gagarin"

Το πειραματικό jazz τρίο από το Manchester επιστρέφει στην Αθήνα για ένα κινηματογραφικό live.

GoGo Penguin

Μετά την εκπληκτική τους εμφάνιση στο μουσείο της Ακρόπολης, οι GoGo Penguin, επιστρέφουν στην Αθήνα και στην σκηνή του Gagarin 205 Live Music Space την Παρασκευή 25 Νοεμβρίου για να μας ταξιδέψουν στα μαγικά ηχοτοπία τους. Η ιδιαίτερη μπάντα από το Manchester που έχει στις αποσκευές της το βραβείο Mercury (2014) για το άλμπουμ τους "v2.0" και την συνεργασία τους από το 2016 με την φημισμένη δισκογραφική Blue Note έχει κατορθώσει να κερδίσει τόσο την κριτική όσο και το κοινό.

Το τρίο αποτελείται από τους Chris Illingworth (πιάνο), Nick Blacka (μπάσο) και τον Jon Scott (ντραμς), ο οποίος πρόσφατα αντικατέστησε τον Rob Turner. Με επτά κυκλοφορίες στο ενεργητικό τους και ένα ευρύ φάσμα επιρροών που συμπεριλαμβάνει καλλιτέχνες από τους ηλεκτρονικούς Massive Attack, Brian Eno, Aphex Twin ως τον κλασσικό Debussy και τον μινιμαλιστή Phillip Glass, το συγκρότημα έχει καταφέρει να δημιουργήσει ένα μοναδικό ιδιοσυγκρασιακό μουσικό ύφος που δύσκολα κατατάσσεται ή ξεχνιέται.

GoGo Penguin

Η μουσική τους μπορεί να χαρακτηριστεί ως ένα αμάλγαμα jazz, trip hop, electronica,  minimal και κλασσικής μουσικής. Οι ίδιοι δεν ενθουσιάζονται με την ιδέα της αυστηρής κατάταξης σε ένα μουσικό είδος, ενώ τρελαίνονται με τα διαφορετικά συναισθήματα που μπορεί η ίδια σύνθεση να προκαλέσει σε κάθε διαφορετικό ακροατή. Οι δυναμικές ζωντανές τους εμφανίσεις γεμάτες κινηματογραφικές εικόνες κόβουν κάθετα τον θεατή με τα συναισθηματικά κύματα που δημιουργούν.

Info:  Gagarin 205 Live Music Space | 25/11 | 9 μ.μ. | Εισιτήρια: 25€ (προπώληση), 35€ (εξώστης), 30€ (ταμείο) | Προπώληση μέσω viva.gr

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Μουσική

Μια μουσική βραδιά-αφιέρωμα στα διαχρονικά τραγούδια του Μάριου Τόκα

Γλυκερία, Δημήτρης Μπάσης, Ελένη Δήμου και πολλοί ακόμα αγαπημένοι καλλιτέχνες ενώνουν τις φωνές τους στο Christmas Theater, σε ένα μεγάλο αφιέρωμα στη μουσική και τα τραγούδια του αγαπημένου δημιουργού.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
01/10/2025

Ο Γκόραν Μπρέγκοβιτς έρχεται στο Christmas Theatre

Μια γιορτή γεμάτη με ήχους γνώριμους από τραγούδια των Βαλκανίων ετοιμάζει ο συνθέτης που έρχεται με την The Wedding and Funeral Band του.

To Θέατρο Παλλάς άνοιξε τις πόρτες του στους μουσικούς του Δρόμου και η σκηνή γέμισε αστέρια.

Μια ξεχωριστή βραδιά είχαν την ευκαιρία να ζήσουν χθες βράδυ οι θεατές με άρωμα Αθήνας μιας άλλης εποχής.

Οι Καναδοί post-punk Preoccupations για μία μοναδική συναυλία στην Αθήνα

Με το νέο τους άλμπουμ "Ill at Ease", οι Preoccupations συνεχίζουν να σκαλίζουν το σκοτεινό και ατμοσφαιρικό post-punk τοπίο, συνδυάζοντας ένταση και συναισθηματική φόρτιση.

Νέα καλλιτεχνική σεζόν στο Ολύμπια: Δύο συναυλίες αφιερωμένες στη μουσική ιστορία της Ελλάδας

Το Ολύμπια, Δημοτικό Μουσικό Θέατρο "Μαρία Κάλλας", εγκαινιάζει τη σεζόν 2025/26 με δύο μοναδικές συναυλίες που τιμούν την ελληνική μουσική κληρονομιά και τη μνήμη ιστορικών γεγονότων.

Η Βασιλική Μιχαλοπούλου έρχεται με τα "Ενδεχόμενά" της στον Σταυρό του Νότου Club

Η ερμηνεύτρια επιστρέφει με ανανεωμένη μπάντα και ρεπερτόριο για να ξεσηκώσει το κοινό με τα τραγούδια της.

Robbie Williams: Μια αγάπη που αντέχει στο χρόνο

Το παγκόσμιο Live 2025 Tour κάνει στάση στο Καλλιμάρμαρο στις 2/10 για μια μεγάλη συναυλία με τις μεγαλύτερες επιτυχίες του 21ου αιώνα ("Supreme", "Let Me Entertain You" κ.ά.).