Kareem Kalokoh: "Δεν ήθελα ποτέ μια δουλειά 9-5"

Το ιδρυτικό μέλος της κολεκτίβας ATH Kids μιλάει στο «α» λίγες μέρες πριν την εμφάνισή του στο "Music Escapades: In Orbit v.3", στον Θόλο του ΚΠΙΣΝ με τον Νέγρο του Μοριά, τον Moose και τον Ofili.

Kareem

Ιδρυτικό μέλος της κολεκτίβας ATH Kids που χαρακτήρισε τα αθηναϊκά 10s, o Kareem Kalokoh μπήκε στο μουσικό παιχνίδι πριν κλείσει τα 18, κυκλοφορώντας τις πρώτες του δουλειές στο Soundcloud. Μαζί με τον πολύτιμο συνεργάτη του Valentin Rivera ανανέωσαν την αθηναϊκή urban κουλτούρα, αντιπροσωπεύοντας το νέο πρόσωπο μιας πολυπολιτισμικής πρωτεύουσας. Η μουσική του έχει ταξιδέψει σε όλη την Ευρώπη, ενώ για το πρόσωπό του έδειξε ενδιαφέρον μέχρι και η θρυλική νεοϋορκέζικη δισκογραφική Def Jam. Ο ράπερ μίλησε στο "α" λίγες μέρες πριν την εμφάνισή του στο "Music Escapades: In Orbit v.3",στον Θόλο του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, με τον Νέγρο του Μοριά, τον Moose και τον Ofili (7/10).

Πιάνοντας την ιστορία από την αρχή, ο Kareem λέει στο "α": "Από τα 15 μου θυμάμαι να βρίσκομαι πάντα σε ένα στούντιο που ηχογραφούσαν φίλοι μου. Ξεκίνησε για "πλάκα" και κατέληξε να μου αρέσει πολύ η ιδέα να κυκλοφορήσω τη δική μου μουσική. Ήθελα το συγκεκριμένο lifestyle. Να ερμηνεύω τα δικά μου κομμάτια σε ένα μεγάλο stage. Ήμουν απλά ένα παιδί με όνειρα". Προκειμένου να  αφοσιωθεί στη μουσική του άφησε το σχολείο· "Έβλεπα τους γύρω μου που δεν μπορούσαν να βρουν δουλειές η αν τα κατάφερναν ήταν το κλασικό 9-5. Δεν ήθελα ποτέ να κάνω μόνο αυτό γιατί δεν μου ταιριάζει". Με αυτόν τον τρόπο σκέψης ο Kareem κατάφερε να δημιουργήσει και το δικό brand και να γίνει αυτόνομος, πετυχαίνοντας ό,τι ήθελε στη ζωή. Ήδη από πολύ νωρίς η καριέρα του απογειώθηκε δικαιώνοντας αυτή τη θυσία· "Μετά την κυκλοφορία του πρώτου μου δίσκου (σ.σ. "Congo", 2017), ταξίδεψα σχεδόν όλο τον κόσμο. Ήρθε η πρώτη παγκόσμια περιοδεία και οι sold out εμφανίσεις στην Αθήνα, ενώ, αργότερα ξεκίνησαν τα τηλέφωνα από μεγάλες δισκογραφικές και βρέθηκα στον ίδιο χώρο με πολύ σημαντικούς. Μετά από πολύ δουλειά πήγαν όλα όπως τα είχα φανταστεί".

Οι ιθύνοντες νόες πίσω από τη κολεκτίβα  των ΑΤΗ Kids είναι ο Kareem Kalokoh με τον Valentin Rivera· "Το όραμα ήταν να φτιάξουμε εξαρχής μια δυνατή δημιουργική ομάδα με ανθρώπους που μοιράζονται έναν κοινό τρόπο σκέψης και παρόμοια αισθητική τόσο από άποψη μουσικής όσο και οπτικής. Μελλοντικά θα ήθελα να δημιουργήσουμε το δικό μας sublabel. Έχουμε ήδη εξαπλωθεί πέρα από τα όρια μια μουσικής κολεκτίβας: οργανώνουμε μουσικά events, πάρτι αλλά και καμπάνιες μόδας". 

Για την άνοδο της εγχώριας hip hop σκηνής τα τελευταία χρόνια, την παρουσία της σε διοργανώσεις μεγαλύτερης κλίμακας σε σχέση με το παρελθόν και την εκπροσώπησή της στα ΜΜΕ, ο ράπερ εκφράζει ότι νιώθει τυχερός που ζει σε αυτή την εποχή: "Είναι η μουσική του "τώρα" σε παγκόσμιο επίπεδο. Οι προηγούμενες γενιές δεν είχαν την ευκαιρία να βιώσουν το τωρινό peak της σκηνής. Πλέον, πέρα από το τεράστιο κοινό, είναι πολλά και τα brands που επιδιώκουν τον συσχετισμό με την hip hop. Είναι, επίσης, σημαντικό ότι ένα καλλιτέχνης μπορεί να ζήσει από αυτό. Υπάρχουν πια ορισμένες βάσεις και υποδομές για το επάγγελμα και είμαι πολύ χαρούμενος γι’ αυτό. Το περίμενα αλλά στον βαθμό που συνέβη ήταν έκπληξη για όλους". Αναπόσπαστο κομμάτι αυτής της σκηνής που βρίσκεται σε αναβρασμό, ο Kareem αποδίδει την επιτυχία σε "όλους αυτούς που το κρατάνε αληθινό", δίνοντας έμπνευση στους νεότερους.

Kareem

Το τριήμερο 7-9 Οκτωβρίου, η σύγχρονη αθηναϊκή μουσική σκηνή δίνει ραντεβού για τρίτη συνεχή χρονιά στο φεστιβάλ "Music Escapades: In Orbit v.3" για να απαντήσει στο ερώτημα "τι μουσική βγαίνει αυτήν την στιγμή στην Αθήνα;". Το πολυσυλλεκτικό φεστιβάλ που χαρτογραφεί τη μουσική της πόλης, θα ανοίξουν την Παρασκευή (7/10), ο Νέγρος του Μοριά, ο Moose, ο Ofili και ο Kareem Kalokohη σε μια βραδιά  αφιερωμένη στο hip hop· "Περνάμε πάντα καλά με τα παιδιά! Δουλεύουμε χρονιά μαζί και έχουμε οικειότητα στο stage, οπότε ετοιμάζουμε ένα "άρρωστο" show. Πέρα από την επαγγελματική σχέση που έχουμε είμαστε οικογένεια. Γνωριζόμαστε από το δημοτικό, συζητάμε μαζί τα μελλοντικά μας πλάνα και χαιρόμαστε όλοι με την νίκη καθενός". Για κλείσιμο, ο Kareem κλείνει στο κοινό του το μάτι αποκαλύπτοντας ότι μέχρι το ’23 έρχεται νέος δίσκος αλλά και ένα μεγάλο tour. Μέχρι τότε, ραντεβού στον Θόλο του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

Διαβάστε Επίσης


 

Περισσότερες πληροφορίες

In Orbit v.3 - Ημέρα 1η

  • Hip Hop

Η σύγχρονη αθηναϊκή μουσική σκηνή δίνει ραντεβού στο φεστιβάλ του ΚΠΙΣΝ. Η βραδιά είναι αφιερωμένη στο hip hop με εμφανίσεις από τους Νέγρο του Μοριά, Moose, Ofili και Kareem.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Μουσική

Sivert Hoyem, θα γράψεις ποτέ τραγούδι στα Νορβηγικά;

Μιλήσαμε με τον frontman των Madrugada όσο βρισκόταν στη Δρέσδη με τη σόλο club show περιοδεία του, την οποία φέρνει στην Αθήνα, με αφορμή το νέο άλμπουμ του "On an Island".

ΓΡΑΦΕΙ: ΑΝΝΑ ΦΑΡΔΗ
25/04/2024

Η Μαρίνα Σάττι μάς δίνει ραντεβού στην Τεχνόπολη

Η Μαρίνα υπόσχεται να μας μεταφέρει στο εθιστικό καλλιτεχνικό σύμπαν της.

Ο D3lta στο "Faust" με νέο υλικό

Μετά την επιτυχημένη πρώτη του headline περιοδεία στην Αγγλία, έρχεται για ένα συναρπαστικό live στην Αθήνα.

23o Athens Jazz: Δείτε το αναλυτικό line up της μεγάλης γιορτής της τζαζ

9 ημέρες απόλυτης μουσικής γιορτής στην Τεχνόπολη με 25 σχήματα και καλλιτέχνες από Ελλάδα και εξωτερικό.

Πάσχα με Μπαχ, "Stabat Mater" και τραγούδια της Άνοιξης

Συνεχίζεται και φέτος η παράδοση των ειδικών, πασχαλινών συναυλιών, με πρωταγωνιστή το 2ο Φεστιβάλ Λατρευτικής Μουσικής, αλλά και με μεμονωμένες βραδιές, οι οποίες αντλούν έμπνευση από το πνεύμα κατάνυξης των πιο άγιων ημερών της Μεγάλης Εβδομάδας.

Ο Μανώλης Φάμελλος έρχεται στο Άλσος με "Ελαφριά Καρδιά"

Μαζί του σκηνή θα είναι ο Δώρος Δημοσθένους, ο Γιάννης Κότσιρας, η Πέννυ Μπαλτατζή, η Νατάσσα Μποφίλιου και ο Πάνος Μουζουράκης.

Το Release Athens 2024 υποδέχεται τους Behemoth και τους Testament

Οι πρωτεργάτες του ακραίου ήχου στην Πολωνία και οι κορυφαίοι εκπρόσωποι του thrash metal των ΗΠΑ, αντίστοιχα, θα πλαισιωθούν από τους Ολλανδούς Pestilence, στο Release Athens 2024.