Η Μαργαρίτα Ζορμπαλά και ο Απόστολος Ρίζος τραγουδούν Μάνο Λοΐζο στο θέατρο Ακροπόλ

Στην παράσταση «Με φάρο το φεγγάρι» τους δύο καλλιτέχνες συνοδεύουν τέσσερις σολίστες μουσικοί με μαέστρο και ενορχηστρωτή τον πιανίστα Νεοκλή Νεοφυτίδη.

Μαργαρίτα Ζορμπαλά - Απόστολος Ρίζος

Λένε ότι πέθανε πριν 40 χρόνια στις 17 Σεπτεμβρίου 1982 στη Μόσχα. Δεν είναι αλήθεια. Ο Μάνος Λοΐζος κατάφερε, με μόλις 10 δίσκους που εκδόθηκαν όσο ζούσε μαζί μας και ακόμα 2 που εκδόθηκαν όσο ζούσε μακριά μας, να αφήσει στη μνήμη και στην καρδιά μας ένα από τα πιο ισχυρά αποτυπώματα όσον αφορά στο ελληνικό τραγούδι.

Η Μαργαρίτα Ζορμπαλά και ο Απόστολος Ρίζος τιμώντας τη μνήμη του τη σημαδιακή αυτή χρονιά, γιορτάζουν την επέτειο της γέννησης του (22 Οκτωβρίου 1937) με μία μοναδική παράσταση στο ιστορικό θέατρο Ακροπόλ. Επιλέγουν από το σύνολο των κύκλων τραγουδιών του αυτά που αγάπησαν περισσότερο  και αγκαλιάζουν το ανεκτίμητο αυτό  ρεπερτόριο που παρότι πέρασαν 50 χρόνια εξακολουθεί  να παραμένει ζωντανό, να γράφει νέες ιστορίες και να χαράζει νέους δρόμους.

Η διακεκριμένη ερμηνεύτρια εμφανίζεται σπάνια αλλά η κάθε φορά που προτείνει μία ολοκληρωμένη παράσταση μένει πραγματικά αξέχαστη. Έτσι φέτος ξεκινώντας από την Κύπρο που διαμένει μόνιμα με τέσσερις sold out παραστάσεις αφιερωμένες στον Μάνο Λοΐζο  που είναι  Κυπριακής καταγωγής έρχεται στην  Αθήνα πιστεύοντας ότι η αναδρομή στο τόσο σημαντικό έργο του συνθέτη αλλά και τον λόγο των πιο καίριων στιχουργών της εποχής, αποτελεί ουσιαστική  κατάθεση   της πολιτιστικής μας κληρονομιάς και υπενθύμιση στους νεότερους της διαχρονικότητας του μουσικού έργου.

Ο Απόστολος Ρίζος που συμπράττει ισότιμα, από τους πιο αξιόλογους τραγουδοποιούς της νέας γενιάς,  έχει ασχοληθεί με προσήλωση και αγάπη πολλά χρόνια με το έργο του Λοΐζου. Έχει ενορχηστρώσει και ηχογραφήσει ξανά με σύγχρονη ματιά πολλά από τα τραγούδια του και τα έχει παρουσιάσει με μεγάλη επιτυχία πολλές φορές.

Στην παράσταση "Με φάρο το φεγγάρι" τους δύο καλλιτέχνες συνοδεύουν τέσσερις σολίστες μουσικοί με μαέστρο και ενορχηστρωτή τον πιανίστα Νεοκλή Νεοφυτίδη. Η παράσταση  θα πραγματοποιηθεί και στη Θεσσαλονίκη την Κυριακή 6 Νοεμβρίου στο Μέγαρο Μουσικής.

Προπώληση εισιτηρίων (€ 25-15).

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Μουσική

Η "Jazz στο Μουσείο" ξεκινά ξανά στο Ίδρυμα Γουλανδρή

Ο φετινός κύκλος ανοίγεται στην κλασική μουσική, με την αρχή να κάνει η βραβευμένη σοπράνο Μυρτώ Παπαθανασίου.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
14/10/2025

VASSIŁINA και Tamta υπόσχονται ένα ανεπανάληπτο "Fever Ride"

Το νέο single τους είναι ένας ύμνος στη γυναικεία επιθυμία, τη φιλία και την απελευθέρωση.

Ο Marc Almond είναι ξανά στα μέρη μας, με εξωστρέφεια και ποπ δράμα

Δύο χρόνια μετά από μια πολύ ωραία βραδιά, ο αειθαλής σταρ μας δίνει νέο, διπλό ραντεβού στο "Gazarte" (16-17/10).

Gorillaz & David Byrne έρχονται στο Release Athens x SNF Nostos 2026!

Το Release Athens Festival και το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ) ενώνουν ξανά δυνάμεις για δύο από τις μεγαλύτερες συναυλίες του επόμενου καλοκαιριού.

Leon Of Athens και Billie Kark τραγουδάνε για την "Τελευταία Φορά"

To νέο single έρχεται λίγο πριν την κυκλοφορία του πρώτου ελληνόφωνου δίσκου του τραγουδοποιού.

Ο Asaf Avidan επιστρέφει στην Αθήνα με ολοκαίνουργιο δίσκο

Στον όγδοο δίσκο του, ο αγαπημένος καλλιτέχνης διευρύνει τον ηχητικό κόσμο του, αναμειγνύοντας vintage κινηματογραφική ατμόσφαιρα με jazz πινελιές.

10 συναυλίες για αυτή την εβδομάδα

Bombino, Blood Incantation, Kerala Dust και όσα ακόμα "ραντεβού" δεν θα χάσουμε τις επόμενες μέρες στην Αθήνα (13-19/10).