Η πρώτη ελληνική συναυλία της Αmanda Tenfjord είναι γεγονός

Η Ελληνονορβηγή τραγουδίστρια που άνοιξε πριν μερικές μέρες τη συναυλία των Madrugada, έρχεται τον Μάρτιο στο Piraeus Club Academy.

Η πρώτη ελληνική συναυλία της Αmanda Tenfjord είναι γεγονός

Το Σάββατο 4 Μαρτίου 2023, η Amanda Tenfjord που άνοιξε πριν μερικές μέρες τη συναυλία των Madrugada στο Καλλιμάρμαρο, θα εμφανιστεί στο Piraeus Club Academy για την πρώτη μεγάλη συναυλία της στην Ελλάδα. Η Αmanda Tenfjord δεν ανακάλυψε ξαφνικά μια μέρα τη μουσικότητά της. Υπήρχε πάντα μέσα της. Η 25χρονη Ελληνονορβηγή τραγουδίστρια ξεκίνησε να παίζει πιάνο στην ηλικία των πέντε ετών. Έκτοτε ήταν σχεδόν βέβαιο ότι, με κάποιον τρόπο, η μουσική θα όριζε το μέλλον της. Διακρίνεται για την αυτοπεποίθηση με την οποία δημιουργεί εθιστικά ποπ κομμάτια και τη σεμνότητά της, με την οποία προσδίδει σε κάθε τραγούδι της μια βαθιά ανθρώπινη διάσταση.

Η Αmanda Tenfjord ισορροπεί με άνεση τη ζωή της ως φοιτήτρια ιατρικής και παράλληλα ως σταρ της indie pop σκηνής ενώ από το 2018 που κυκλοφόρησε το πρώτο της EP "First Impression" η μουσική της έχει εξαπλωθεί σε όλον τον κόσμο. Τα τραγούδια της έχουν αποσπάσει εξαιρετικές κριτικές από έντυπα όπως το The FADER και το NME, ενώ έχουν ταξιδέψει σε όλο τον κόσμο μέσα από τις πλατφόρμες του Spotify & Apple Music. Το κομμάτι της "Troubled Water" ακούγεται στη σειρά "Spinning Out" του Netflix. Η μαγευτική φωνή της και η δυναμική σκηνική παρουσία της, της εξασφάλισαν τη συμμετοχή της σε πολλά φεστιβάλ όπως το Reeperbahn, The Great Escape και Eurosonic, αλλά και σε αρκετές περιοδείες σε όλη τη Νορβηγία.

Amanda Tenfjord

Λίγους μήνες πριν, τον Μάιο της φετινής χρονιάς η Amanda "Georgiades" Tenfjord εκπροσώπησε την Ελλάδα στη Eurovision με το υπέροχο κομμάτι "Die Together", πραγματοποιώντας μια καταπληκτική εμφάνιση που χάρισε στη χώρα μας την όγδοη θέση στην βαθμολογία, την καλύτερη θέση των τελευταίων 10 ετών. Στις 21 Οκτωβρίου θα κυκλοφορήσει ο δίσκος της "In Hindsight" που θα περιλαμβάνει και το νέο της single το οποίο βρέθηκε στην κορυφή της λίστας NMF Greece στο Spotify. Πρόκειται για το κομμάτι "ΑΜΑΝ", την συνεργασία της με την Ελληνο-Αμερικανίδα Evangelia.

Η προπώληση εισιτηρίων (€ 25-15) ξεκινά την Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου .

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Μουσική

Ματαιώνεται η συναυλία των Machine Head στο Δημοτικό Θέατρο Λυκαβηττού

Το αντίτιμο των εισιτηρίων θα επιστραφεί στους κατόχους.

01/05/2024

Άνισες εντυπώσεις από συναυλίες της Συμφωνικής Ορχήστρας της ΕΡΤ στο Μέγαρο

Παρά το ενδιαφέρον του προγραμματισμού, οι "άτακτες" εμφανίσεις του συνόλου σε διάφορους χώρους δεν επιτρέπουν ξεκάθαρη αποτίμηση της προόδου του.

Dave Holland: Τζαζ θρίαμβος στα St Paul's Sessions, παρέα με το νέο του τρίο

Εκπληκτική βραδιά στο αμφιθέατρο "Ιωάννης Δεσποτόπουλος" του Ωδείου Αθηνών, με διαρκείς ζητωκραυγές για τον σπουδαίο Βρετανό κοντραμπασίστα και τις καινούριες του περιπέτειες με τους Αμερικανούς παιχταράδες Jaleel Shaw (άλτο σαξόφωνο) & Eric Harland (ντραμς).

Indie Playground Festival vol.2: Ένα διήμερο πάρτι στο Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου

Ένα event αφιερωμένο στη σύγχρονη ανεξάρτητη ελληνική indie, alternative rock, pop και electronica σκηνή.

Η Ταράτσα του Φοίβου ανάβει ξανά τα φώτα της στο θέατρο Άλσος

Καλεσμένοι στις δύο πρώτες παραστάσεις η Νατάσσα Μποφίλιου και ο Βύρων Θεοδωρόπουλος.

O συνθέτης Σταύρος Σοφιανόπουλος μάς λέει "Λέξεις που δεν είπαμε"

Με μια εξαιρετική ομάδα μουσικών παρουσιάζουν την νέα του δισκογραφική δουλειά, καθώς και παλαιότερες μουσικές και τραγούδια, που κέρδισαν την αναγνώριση και αγάπη του κοινού.