Οι Μάριος Φραγκούλης, Deborah Myers και Νίκος Σπανάτης ερμηνεύουν τα εμβληματικά "Carmina Burana"

Η Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα ΕΡΤ, η Χορωδία ΕΡΤ, η Ακαδημαϊκή Χορωδία Νέων Αθηνών και η Παιδική Χορωδία Rosarte συμπράττουν στην μεγάλη συναυλία, από τον Σύλλογο "Θυάτειρα".

Μάριος Φραγκούλης

Η πολυμελής ομάδα  με τους τρεις σολίστ μεταξύ των οποίων ο Μάριος Φραγκούλης, σκοπεύει να αναμετρηθεί στις 8 Οκτωβρίου στο Ηρώδειο με το γνωστότερο χορωδιακό/ συμφωνικό έργο του 20ου αιώνα τα εμβληματικά "Carmina Burana". Η Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα ΕΡΤ, υπό τον Λουκά Καρυτινό, η Χορωδία ΕΡΤ (διδασκαλία, Αγαθάγγελος Γεωργακάτος), η Ακαδημαϊκή Χορωδία Νέων Αθηνών (διδασκαλία: Νίκος Μαλιάρας) και η Παιδική Χορωδία Rosarte (διδασκαλία: Ρόζα Μαστροσάββα) συμπράττουν στην μεγάλη συναυλία για τα 100 χρόνια από την ίδρυση της Ι. Α. Θυατείρων και Μεγάλης Βρετανίας 1922 – 2022, από τον Σύλλογο "Θυάτειρα".
 
Πρόκειται για μία σύλληψη κολοσσιαίων διαστάσεων που γοητεύει εδώ και περίπου ογδόντα χρόνια το φιλόμουσο κοινό όλων των ηλικιών ανά την υφήλιο. Η μουσική του Carl Orff, άμεση, με μία αφοπλιστική αφέλεια, που κρύβει όμως μέσα της, μια ιδιοφυή σύλληψη, ζωγραφίζει με θαυμάσιο τρόπο εικόνες και συναισθήματα διαχρονικά. Η επιρροή της μοίρας στη ζωή των ανθρώπων, η αγάπη για τη φύση, ο έρωτας , το κρασί και η διασκέδαση, εμπνέουν σήμερα με τον ίδιο τρόπο που ενέπνευσαν τους υποψήφιους μοναχούς του Μεσαίωνα, να γράψουν τους χαριτωμένους αυτούς στίχους.
 
Μέσα από το έργο του Οrff, που καταφέρνει να αγγίξει τα πιο  λεπτά και τα πιο μεγαλειώδη συναισθήματα ταυτόχρονα, μουσικοί και χορωδοί με τη σύμπραξη των Μάριου Φραγκούλη, Deborah Myers, Νίκου Σπανάτη υπόσχονται να το αποδώσουν με συμφωνικούς και χορωδιακούς όγκους που πότε συνεπαίρνουν σαν ωστικό κύμα και πότε, με τις λεπτότερες πινελιές  του ήχου, χαϊδεύουν τις αισθήσεις. Ένα νέο ταξίδι στον χρόνο, από τα βαυαρικά μοναστήρια του Μεσαίωνα, τα μαδριγάλια, το γρηγοριανό μέλος και τους ξέφρενους χορούς της αναγέννησης, την avant guarde του 1930, στην πολυσυλλεκτικότητα και τη βαθειά ιστορική γνώση που χαρακτηρίζει το μουσικό ύφος της εποχής μας.

Η προπώληση εισιτηρίων έχει αρχίσει (€ 127-52).

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Μουσική

35 διεθνείς δίσκοι για το 2025

Το απόσταγμα μιας χρονιάς με πληθώρα υπερβολών, κατά την οποία δεν μείναμε δα και συγκλονισμένοι, όμως πλουτίσαμε σε ωραία μουσική. Mε το γνώριμο σασπένς της αντίστροφης μέτρησης, αλλά δίχως κενολογίες περί "καλύτερων" ή "σπουδαιότερων".

ΓΡΑΦΕΙ: ΧΑΡΗς ΣΥΜΒΟΥΛΙΔΗς
26/12/2025

Αληθινή μουσική μαγεία στο Christmas Theater με το "Harry's Magic Symphony"

Ένα οπτικοακουστικό σόου, τo Harry's Magic Symphony, στο Christmas Theater, μας μεταφέρει στο σύμπαν του Harry Potter.

Eject Festival 2026: Back to back διήμερο με Florence + The Machine και The Cure

Τα μεγάλα ονόματα δίνουν συναυλιακό ραντεβού με το ελληνικό κοινό και μπορείς να κλείσεις το εισιτήριό σου σε προνομιακή τιμή.

Το ιστορικό Κουαρτέτο Μποροντίν επιστρέφει στο Μέγαρο

Ένα από τα ιστορικά σύνολα της μουσικής δωματίου επιστρέφει στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών για να παρουσιάσει τρία κουαρτέτα του Σοστακόβιτς.

Εικόνες της Ρώμης ζωντανεύουν μέσα από την μουσική του Νίνο Ρότα και Οττορίνο Ρεσπίγκι

Η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών γιορτάζει τα 90 χρόνια από τον θάνατο του Οττορίνο Ρεσπίγκι στο Μέγαρο Μουσικής.

H Αλεξάνδρα Γκράβας διασκεύασε το τραγούδι του George Michael "You have been Loved"

H διεθνής ερμηνεύτρια Αλεξάνδρα Γκράβας διασκεύασε το τραγούδι του George Michael "You have been Loved" εννέα χρόνια μετά τον θάνατο του.