Η διάσημη μπαρόκ ορχήστρα Les Arts Florissants γιορτάζει 400 χρόνια από τη γέννηση του Μολιέρου στο ΜΜΑ

Ξεκίνησε η προπώληση για το ημισκηνοθετημένο μουσικό θέαμα, βασισμένο σε συνθέσεις των Lully και Charpentier «Ο Μολιέρος και οι μουσικές του».

Les Arts Florissants © Vincent Pontet

Γνωστό για την ιδιαίτερη αγάπη του στο Μπαρόκ, αλλά και σε έναν από τους σημαντικότερους δραματουργούς όλων των εποχών, τον Μολιέρο (1622-1673), το ορχηστρικό σύνολο Les Arts Florissants, υπό τον κορυφαίο μαέστρο William Christie (τσέμπαλο), γιορτάζει φέτος τα 400 χρόνια από τη γέννηση του λαμπρού γάλλου συγγραφέα με το σύγχρονο ημισκηνοθετημένο θέαμα" Molière et ses musiques " ("Ο Μολιέρος και οι μουσικές του"). Μια συναυλία-παράσταση που συνδυάζει τη μουσική, το θέατρο και τον χορό, προσκαλώντας μας να ανακαλύψουμε και πάλι τις απολαυστικές κωμωδίες-μπαλέτα του 17ου αιώνα, την Κυριακή 2 Οκτωβρίου στις 8.30 το βράδυ στην Αίθουσα Χρήστος Λαμπράκης του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών. 

Η αγαπημένη oρχήστρα θα μας ταξιδέψει, μέσα από αυτή τη νέα παραγωγή της, στα πιο φημισμένα έργα του σπουδαίου κωμωδιογράφου, αλλά και σε κάποια λιγότερο διάσημα, με οδηγό την μουσική δύο επιφανών εκπροσώπων του γαλλικού Μπαρόκ, του Ζαν-Μπατίστ Λουλλύ και του Μαρκ-Αντουάν Σαρπαντιέ, που έντυσαν με τις κομψές μελωδίες τους δημοφιλέστατες κωμωδίες του, όπως, μεταξύ άλλων, τον "Αρχοντοχωριάτη", τον  "Κατά φαντασίαν ασθενή", τον "Γάμο με το στανιό".

Les Arts Florissants
© Michel Szabo
 

Τη δραματουργική επιμέλεια είχε ο Βενσάν Μπουσσάρ, παλιός γνώριμος των Arts Florissants, με τον οποίο συνεργάστηκαν στενά η σκηνοθέτης Μαρί Λαμπέρ-Λε Μπιάν και ο χορογράφος Υμπέρ Αζεμπρούκ, έτσι ώστε να δημιουργήσουν, ύστερα από ενδελεχή έρευνα σε πηγές της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Γαλλίας και στη Βιβλιοθήκη της Όπερας του Παρισιού, ένα μοντέρνο μουσικοσκηνικό θέαμα στο οποίο να αναβιώνει το πνεύμα των παραστάσεων της εποχής του Μολιέρου. 

Με το γαλλικό Σύνολο συμπράττουν ο ηθοποιός Στεφάν Φακό και οι λυρικοί τραγουδιστές Εμμανουέλ Ντε Νεγκρί (σοπράνο), Κλαιρ Ντεμπονό (σοπράνο), Συρίλ Ωβιτύ (τενόρος/haute-contre), Μαρκ Μωγιόν (βαρύτονος) και Συρίλ Κονστανζό (μπάσος), που είναι στην πλειονότητά τους απόφοιτοι του Jardin des Voix, της Ακαδημίας για νεαρούς τραγουδιστές της ορχήστρας Les Arts Florissants. Λαμβάνουν επίσης μέρος χορευτές της Ομάδας Les Arts Éloquents. 

Η προπώληση εισιτηρίων έχει αρχίσει (€ 45-9). 


 

Περισσότερες πληροφορίες

Μέγαρο Μουσικής - αίθουσα «Χρήστος Λαμπράκης»

Βασ. Σοφίας & Κόκκαλη, Αμπελόκηποι
  • Βινιέτες Μουσικής

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Μουσική

Ματαιώνεται η συναυλία των Machine Head στο Δημοτικό Θέατρο Λυκαβηττού

Το αντίτιμο των εισιτηρίων θα επιστραφεί στους κατόχους.

01/05/2024

Άνισες εντυπώσεις από συναυλίες της Συμφωνικής Ορχήστρας της ΕΡΤ στο Μέγαρο

Παρά το ενδιαφέρον του προγραμματισμού, οι "άτακτες" εμφανίσεις του συνόλου σε διάφορους χώρους δεν επιτρέπουν ξεκάθαρη αποτίμηση της προόδου του.

Dave Holland: Τζαζ θρίαμβος στα St Paul's Sessions, παρέα με το νέο του τρίο

Εκπληκτική βραδιά στο αμφιθέατρο "Ιωάννης Δεσποτόπουλος" του Ωδείου Αθηνών, με διαρκείς ζητωκραυγές για τον σπουδαίο Βρετανό κοντραμπασίστα και τις καινούριες του περιπέτειες με τους Αμερικανούς παιχταράδες Jaleel Shaw (άλτο σαξόφωνο) & Eric Harland (ντραμς).

Indie Playground Festival vol.2: Ένα διήμερο πάρτι στο Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου

Ένα event αφιερωμένο στη σύγχρονη ανεξάρτητη ελληνική indie, alternative rock, pop και electronica σκηνή.

Η Ταράτσα του Φοίβου ανάβει ξανά τα φώτα της στο θέατρο Άλσος

Καλεσμένοι στις δύο πρώτες παραστάσεις η Νατάσσα Μποφίλιου και ο Βύρων Θεοδωρόπουλος.

O συνθέτης Σταύρος Σοφιανόπουλος μάς λέει "Λέξεις που δεν είπαμε"

Με μια εξαιρετική ομάδα μουσικών παρουσιάζουν την νέα του δισκογραφική δουλειά, καθώς και παλαιότερες μουσικές και τραγούδια, που κέρδισαν την αναγνώριση και αγάπη του κοινού.