"Μεγάλες Ώρες" στο Ηρώδειο

Η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών σε ένα μουσικό ορατόριο αποτελούμενο από τραγούδια και ορχηστρικά θέματα του συνθέτη Ανδρέα Κατσιγιάννη.

'Μεγάλες Ώρες'

 Ο συνθέτης Ανδρέας Κατσιγιάννης σε συνεργασία με την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών θα παρουσιάσουν την Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου αποσπάσματα από την τριλογία του συνθέτη, "Μεγάλες Ώρες", ένα μουσικό ορατόριο αποτελούμενο από δύο ενότητες τραγουδιών και ορχηστρικών θεμάτων. 

 Τα έργα αυτά προέρχονται από τη δισκογραφική δουλειά "Της Σιωπής ο Τόπος" και σε πρώτη εκτέλεση από τον ακυκλοφόρητο δίσκο "Κεχαριτωμένη". Και, πράγματι, στης "Σιωπής τον Τόπο", το Άγιο Όρος, βιώνονται συνέχεια οι "Μεγάλες Ώρες" της παρουσίας του Φωτός. Και οι ώρες γίνονται μεγαλύτερες όταν η του αενάου Φωτός Μητέρα, η "Κεχαριτωμένη" μεταδίδει το Φως της, σ’ αυτούς που το αναζητούν.

Ανδρέας Κατσιγιάννης

Ο Ανδρέας Κατσιγιάννης έρχεται για να καταθέσει συνθετικά την γνώση του, από την Βυζαντινή και Δυτική μουσική, μέσα από τον δικό του μουσικό κόσμο. Έρχεται να προσφέρει μία κατανυκτική προσευχή, που θα ακουστεί σαν το θρόισμα του ανέμου κάτω από τη σκέπη του σεπτού Αγιορείτικου ουρανού στον Αττικό Ουρανό, στο Ηρώδειο, με ερμηνευτές τη Γλυκερία, τον Δημήτρη Μπάση, την Ελεάννα Βαρελά και τον κάτοχο 5 βραβείων Emmy, Αμερικανό μουσικό και ηθοποιό Jonathan Jackson μαζί με 100 χορωδούς από τρεις διαφορετικές χορωδίες ("Chorus Vivendi”, Χορωδία Δήμου Νέας Σμύρνης "Μελωδοί", Χορωδία Πανεπιστημίου Θεσσαλίας).

Αφηγητής θα είναι ο μεγάλος μας πρωταγωνιστής, Νικήτας Τσακίρογλου. Στη μουσική διεύθυνση της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών θα βρίσκεται ο μαέστρος Στάθης Σούλης, ενώ θα εμφανιστούν οι σολίστες μουσικοί Αλέξανδρος Αρκαδόπουλος (κλαρίνο), Στέφανος Δορμπαράκης (κανονάκι), Μάρκος Arlan Oscar (πλήκτρα), Φίλιππος Ρέτσιος (πιάνο) Απόστολος Βαλαρούτσος (κιθάρες), Νίκος Μέρμηγκας (πολίτικο λαούτο, μαντολίνο, μπουζούκι) και ο Τάκης Βασιλείου στα κρουστά. Τέλος, οι ενορχηστρώσεις είναι του Δημήτρη Μαθιόπουλου, του Δημήτριου Σιάμπου, του Απόστολου Τσιάρκα και του Ανδρέα
Κατσιγιάννη
και στο σχεδιασμό ήχου και την ηχοληψία έχει αναλάβει ο Γιώργος Καριώτης.

Μέρος των εσόδων θα διατεθεί στην Ένωση Πολυτέκνων Αθηνών.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Μουσική

Η "Τετραλογία" του Δημήτρη Μαραμή στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Τέσσερα εμβληματικά μουσικοθεατρικά έργα σε μια συμφωνική εμπειρία αφιερωμένη στη μνήμη του Άρη και της Λίλιαν Βουδούρη.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
12/01/2026

Οι Viagra Boys και η Ecca Vandal θα πλαισιώσουν τους Limp Bizkit στο Release Athens

Το εκρηκτικό post-punk γκρουπ από τη Σουηδία και η ανερχόμενη καλλιτέχνιδα από την Αυστραλία θα ζεστάνουν το κοινό, προετοιμάζοντάς το για την εμφάνιση των headliners Limp Bizkit.

Στο Ολύμπια, με συναυλίες για κάθε μουσικό γούστο

Οι προτάσεις για τον μήνα εκτείνονται από αφιέρωμα στον Μανώλη Ρασούλη και μουσικές του Μάνου Χατζηδάκι ως βρετανική τζαζ και τραγούδια του 16ου και 17ου αιώνα.

Οι "συμφωνικές βραδιές" στο Ωδείο Αθηνών συνεχίζονται τον Ιανουάριο

Η Φιλαρμόνια Ορχήστρα Αθηνών υποδέχεται τη Maria Keller και τον Matthias Balzat "στον απόηχο της γιορτής".

Μια women only παράσταση έρχεται στο Christmas Theater για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας

Στη σκηνή θα βρεθούν μοναδικές ερμηνεύτριες για να αποδώσουν τραγούδια και κείμενα που έχουν γραφτεί αποκλειστικά από γυναίκες.

Οι μεγάλες συναυλίες του 2026 στην Αθήνα

Από sold-out shows μέχρι τα φεστιβάλ με διεθνή line-up, τα λάιβ για τα οποία ανυπομονούμε ήδη να καλοκαιριάσει.

"Et Lux Perpetua": Συναυλία βαθιάς συγκίνησης στην Ευαγγελική Εκκλησία Πειραιώς

Το εμλβηματικό Requiem του Luigi Cherubini παρουσιάζεται από το Φωνητικό Σύνολο Libro Coro.