"Piaf! The Show": Μια παράσταση για το θρυλικό σπουργίτι της Γαλλίας

Το οπτικοακουστικό θέαμα με πρωταγωνίστρια τη μοναδική Nathalie Lermitte έρχεται τον Ιούλιο στο CΤ Garden Festival.

«Piaf! The Show»

Η παράφορη και γοητευτική ζωή της κορυφαίας Γαλλίδας ερμηνεύτριας ξετυλίγεται σε ένα οπτικοακουστικό θέαμα, που έχει αναδειχθεί σε μια από τις μεγαλύτερες διεθνείς επιτυχίες των τελευταίων ετών: το "Piaf! The Show", που συμπλήρωσε περισσότερες από 500 παραστάσεις σε τρεις ηπείρους και χειροκροτήθηκε ήδη από ένα εκατομμύριο θεατές, αφηγείται τον πολυκύμαντο βίο του θρυλικού "Σπουργιτιού", της μοναδικής Εντίθ Πιάφ, μέσα από τα τραγούδια της που έγραψαν ιστορία.

Από τον υπόκοσμο και τα κακόφημα μπαρ της Μονμάρτης ως τη μεγαλοπρεπή σκηνή του Olympia Hall, η παράσταση –που εμπνέεται από τη βραβευμένη με Όσκαρ ταινία "Ζωή σαν τριαντάφυλλο"– προσκαλεί τους θεατές σε ένα ταξίδι σε μια ολόκληρη εποχή, φιλοτεχνώντας το πορτρέτο μιας καλλιτέχνιδας που έχει περάσει πια στη σφαίρα του μύθου. Οι αλησμόνητες μελωδίες της Piaf συνοδεύονται από προβολές ανέκδοτου φωτο γραφικού υλικού, δημιουργώντας μια μοναδική ατμόσφαιρα. Στον ρόλο της Εντίθ Πιάφ θα απολαύσουμε τη μοναδική Η Nathalie Lermitte που έχει εντυπωσιάσει όλο τον κόσμο με την ιδιότητά της να υποδύεται την Εντιθ Πιάφ σε διάσημες παραστάσεις και μιούζικαλ. Η Nathalie Lermitte είναι η πρωταγωνίστρια και η υπέροχη ερμηνεύτρια των τραγουδιών της Πιάφ στην παράσταση, εδώ και 4 χρόνια.

Piaf! The Show

Η παράσταση έκανε την πρεμιέρα της στις αρχές του 2015, τιμώντας την επέτειο των εκατό χρόνων από τη γέννηση της Piaf. Έκτοτε έχει περιοδεύσει σε είκοσι τρεις χώρες συναντώντας ενθουσιώδη υποδοχή από κοινό και κριτικούς, ενώ έχει θριαμβεύσει με sold out εμφανίσεις στις μεγαλύτερες αίθουσες του κόσμου – μεταξύ άλλων στο Symphony Space του Broadway, στο Barbican, στο Théâtre Municipal de Rio και στην Όπερα της Νίκαιας. Ξεχωριστή περίσταση υπήρξε η παρουσίασή της στο Théâtre Dejazet του Παρισιού στις 19 Δεκεμβρίου του 2015, ακριβώς στα εκατοστά γενέθλια της Piaf, ενώ μια ακόμα λαμπρή στιγμή αναμένεται να είναι η παράσταση της 6ης Ιανουαρίου 2017 στο Carnegie Hall, στη συμπλήρωση εξήντα χρόνων από την ιστορική συναυλία της Piaf στον ίδιο χώρο (6 Ιανουαρίου 1957).

"Piaf! The Show": Μια παράσταση για το θρυλικό σπουργίτι της Γαλλίας - εικόνα 3


Η επιτυχία του "Piaf! The Show" συνοψίζεται στα λόγια του Charles Dumont, συνθέτη του "Non, je ne regrette rien" και δεκάδων άλλων σπουδαίων τραγουδιών της Piaf: "Είναι η καλύτερη παράσταση που έγινε ποτέ για τη ζωή της Edith Piaf". Η αγάπη των Γάλλων για την Piaf την έχει αναγάγει σε εθνικό σύμβολο. Η Edith Giovanna Gassion, όπως ήταν το πραγματικό της όνομα, ενσαρκώνει ιδανικά την εικόνα του χαρισματικού, ευλογημένου και συνάμα καταραμένου καλλιτέχνη. Κόρη ενός ακροβάτη του δρόμου και μιας λυρικής τραγουδίστριας, η Edith εγκαταλείφθηκε από τη μητέρα της λίγο μετά τη γέννησή της και ανατράφηκε από τη γιαγιά της, μια ιδιοκτήτρια οίκου ανοχής. Μεγαλώνοντας, η φωνή της προσελκύει το ενδιαφέρον ιμπρεσάριων της εποχής και σύντομα εκτοξεύεται στη δόξα. Όμως τα πάθη της –αλκοολισμός, κατάθλιψη, συνεχείς ερωτικές απογοητεύσεις– και η ανίατη ασθένεια με την οποία διαγνώστηκε οδήγησαν την καριέρα της σε πρόωρο τέλος μόλις στα 47 της χρόνια. Σήμερα, το άστρο της συνεχίζει να εμπνέει νεότερους καλλιτέχνες σε διαφορετικές μορφές τέχνης. Γνωστότερη περίπτωση είναι η κινηματογραφική βιογραφία της με τίτλο Ζωή σαν τριαντάφυλλο (2006), η οποία χάρισε στη Marion Cotillard το Όσκαρ Α΄ Γυναικείου Ρόλου.

Το CΤ Garden Festival 2022, τη Δευτέρα 11 Ιουλίου (9 μ.μ.), θα φιλοξενήσει το κοινό σε θέσεις με τραπέζια (6 ατόμων) αλλά και ειδικό χώρο ορθίων. Στον χώρο λειτουργούν μπαρ.

Προπώληση εισιτηρίων (€ 40-15).

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Μουσική

Η Νένα Βενετσάνου μοιράζει κι άλλες "Σκληρές βιολέτες" στο Ρουφ

Η μουσική παράσταση όπου θα ακούσουμε μελοποιημένη γυναικεία ποίηση του εικοστού αιώνα επιστρέφει για τέσσερις μόνο Τετάρτες.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
02/10/2025

Tribute to Theodorakis: Ένα μουσικό ταξίδι από την Ελλάδα στην Ολλανδία

Ο Μίκης Θεοδωράκης ταξιδεύει ξανά στην Ευρώπη μέσα από μια συγκλονιστική μουσική παράσταση που γεφυρώνει εποχές, χώρες και πολιτισμούς.

Οι Cash Coban & Giggs στο Saskepticism Festival 2025

O Saske ετοιμάζει μια μεγάλη hip hop βραδιά στο Κλειστό Γήπεδο Μπάσκετ OAKA.

Μήπως ήρθε η ώρα να κάνεις cancel το Spotify;

Ποιες είναι οι εναλλακτικές των ακροατών όσο οι ανησυχίες σχετικά με την εκμετάλλευση καλλιτεχνών και τις ηθικές συνέπειες των επιχειρηματικών πρακτικών της πλατφόρμας εντείνονται;

Η πολυσυζητημένη 'Κασσάνδρα' φέρνει όπερα με τόλμη και επικαιρότητα στη Λυρική

Η παράσταση των Pablo Ortiz & Sergio Blanco ξανανεβαίνει στην Αθήνα (στην Εναλλακτική Σκηνή της Εθνικής Λυρικής Σκηνής), με την ομηρική ηρωίδα της Τροίας να έρχεται στον 21ο αιώνα, μιλώντας μας για τη μοναξιά και την επιθυμία για κατανόηση.

O Οκτώβριος μέσα από 10 συναυλίες

Robbie Williams, Marc Almond, Public Service Broadcasting, All Them Witches και όσοι ακόμα καταφτάνουν από το εξωτερικό και θα μας απασχολήσουν τις επόμενες μέρες.

Τουρνάς, Μπακιρτζής, Πλάτωνος: Όταν έπαιξαν για τα παιδιά και τα εγγόνια τους

Τρεις μέρες μόνο μουσική. Από το Αγοραφοβικό Φεστιβάλ μέχρι τα Φ Hill Sessions, το προηγούμενο αθηναϊκό τριήμερο εξελίχθηκε σε μια ρυθμική σκυταλοδρομία μεταξύ Πλύφα και Δώρας Στράτου· μεταξύ "Αρζεντίνας" και "πτήσης 201 για Βουδαπέστη", ενώ στα ακουστικά έπαιζε: "Ας μπορούσα για λίγο να μπω στην καρδιά σου".