"Ύπαρξη και Σιωπή": Ρεσιτάλ τραγουδιού στο Μέγαρο Μουσικής με σπάνια ερμηνευμένα ελληνικά τραγούδια

Η μέτζο σοπράνο Ιωάννα Βρακατσέλη και ο πιανίστας Χρήστος Μαρίνος έρχονται στη Μουσική Βιβλιοθήκη «Λίλιαν Βουδούρη» και ερμηνεύουν αγαπημένες και λιγότερο γνωστές μουσικές συνθέσεις Ελλήνων και Ελληνίδων καλλιτεχνών.

Ύπαρξη και Σιωπή

Την Παρασκευή 10 Ιουνίου (8.30 μ.μ.) διοργανώνεται η μουσική εκδήλωση "Ύπαρξη και Σιωπή" στο Μέγαρο Μουσικής. Ένα ρεσιτάλ τραγουδιού με εμβληματικά και σπάνια ερμηνευμένα έργα Ελλήνων και Ελληνίδων συνθετών του 20ού και 21ου αιώνα που θα παρουσιαστούν από τους καλλιτέχνες Ιωάννα Βρακατσέλη (μέτζο σοπράνο) και Χρήστο Μαρίνο (πιάνο), που ειδικεύονται στην ερμηνεία σύγχρονων πρωτοποριακών έργων.  Το event θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα διδασκαλίας της Μουσικής Βιβλιοθήκης "Λίλιαν Βουδούρη". 

Το πρόγραμμα του "Ύπαρξη και Σιωπή"

Μαρία Καλογρίδου: Εννέα Τραγούδια σε στίχους της Όλγας Βότση (επιλογή - 100 χρόνια από τη γέννησή της)

Δημήτρης Τερζάκης: Τέσσερις Μονόλογοι (1982)

Νίκη Χαρλαύτη: "When I too long…” (2017) (α΄ ελληνική εκτέλεση)

Γιώργος Σισιλιάνος: Έξι Τραγούδια, έργο 37 (1975)

Αλέκος Ξένος: Τέσσερα Τραγούδια (1945,1947, 110 χρόνια από τη γέννησή του)

Γιώργος Απέργης: Recitation IX (1978)

Γιάννης Χρήστου: Έξι Τραγούδια σε ποίηση Τ. Σ. Έλιοτ (1955/57)

Γενική είσοδος: 10€

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Μουσική

Η "Τετραλογία" του Δημήτρη Μαραμή στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Τέσσερα εμβληματικά μουσικοθεατρικά έργα σε μια συμφωνική εμπειρία αφιερωμένη στη μνήμη του Άρη και της Λίλιαν Βουδούρη.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
12/01/2026

Οι Viagra Boys και η Ecca Vandal θα πλαισιώσουν τους Limp Bizkit στο Release Athens

Το εκρηκτικό post-punk γκρουπ από τη Σουηδία και η ανερχόμενη καλλιτέχνιδα από την Αυστραλία θα ζεστάνουν το κοινό, προετοιμάζοντάς το για την εμφάνιση των headliners Limp Bizkit.

Στο Ολύμπια, με συναυλίες για κάθε μουσικό γούστο

Οι προτάσεις για τον μήνα εκτείνονται από αφιέρωμα στον Μανώλη Ρασούλη και μουσικές του Μάνου Χατζηδάκι ως βρετανική τζαζ και τραγούδια του 16ου και 17ου αιώνα.

Οι "συμφωνικές βραδιές" στο Ωδείο Αθηνών συνεχίζονται τον Ιανουάριο

Η Φιλαρμόνια Ορχήστρα Αθηνών υποδέχεται τη Maria Keller και τον Matthias Balzat "στον απόηχο της γιορτής".

Μια women only παράσταση έρχεται στο Christmas Theater για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας

Στη σκηνή θα βρεθούν μοναδικές ερμηνεύτριες για να αποδώσουν τραγούδια και κείμενα που έχουν γραφτεί αποκλειστικά από γυναίκες.

Οι μεγάλες συναυλίες του 2026 στην Αθήνα

Από sold-out shows μέχρι τα φεστιβάλ με διεθνή line-up, τα λάιβ για τα οποία ανυπομονούμε ήδη να καλοκαιριάσει.

"Et Lux Perpetua": Συναυλία βαθιάς συγκίνησης στην Ευαγγελική Εκκλησία Πειραιώς

Το εμλβηματικό Requiem του Luigi Cherubini παρουσιάζεται από το Φωνητικό Σύνολο Libro Coro.