Το εργαστήριο φωνητικής έρευνας επιστρέφει στο Μουσικό Χωριό μετά από τρία χρόνια

Το εβδομαδιαίο εργαστήριο με τίτλο "Η φωνή πέραν των σημερινών ορίων" απευθύνεται εκτός από τους τραγουδιστές και σε όσους μουσικού επιθυμούν να εργαστούν πάνω στη φωνή τους.

'Η φωνή πέραν των σημερινών ορίων'

Ο Σπύρος Σακκάς και οι συνεργάτες του στο εργαστήριο φωνητικής έρευνας επιστρέφουν στο Μουσικό Χωριό και τον Άγιο Λαυρέντιο μετά από 3 χρόνια παύσης. Φέτος, το εργαστήριο θα πραγματοποιηθεί σε μία τρίτη αυτόνομη εβδομαδιαία περίοδο, από 5 έως 11 Σεπτεμβρίου.Το εργαστήριο απευθύνεται σε άτομα άνω των 18 ετών. Ευπρόσδεκτοι, εκτός από τους τραγουδιστές, είναι και οι μουσικοί που επιθυμούν να εργαστούν επάνω στη δύναμη της φωνής.

Στόχος είναι η κατάκτηση αυτής της αρμονικής μορφής σχέσης πνεύματος – ήχου, σώματος – φωνής, μέσα από ασκήσεις και τεχνικές: της φωνής, του θεάτρου, της κίνησης, του διαλογισμού, της λογοτεχνίας, της ανάλυσης, της επιστήμης κ.λπ., αναζητώντας τη "φυσική" θέση μέσα στην εξουσία του πλανήτη μας, έχοντας βαθειά εμπιστοσύνη κυρίως στην εσωτερική πρόνοια, αλλά και στην ποιότητα κάθε ανθρώπινου όντος, που είναι ταυτόχρονα καλλιτέχνης αριστουργηματικός, θεόφωτος καλλιτέχνης. Αυτή, τέλος, η ποιότητα είναι που καθορίζει την αναγκαιότητα για μια προχωρημένη μορφή ζωής, η οποία με τη σειρά της μας ωθεί να ψάξουμε να βρούμε και να ζήσουμε εκείνους τους καινούριους και τολμηρούς χώρους που θα είναι το "αύριο" της ενέργειάς μας, το "αύριο" της ζωής του ανθρώπου.

Το Εργαστήριο Φωνητικής Τέχνης έχει αποδείξει ότι δεν υπάρχουν άφωνοι, φάλτσοι, κακόφωνοι. Συγκεκριμένες συνθήκες και "συμπεριφορές" (πολύ γνωστές πια), πριν ή και μετά τη γέννησή μας, δημιουργούν ανθρώπους ανυποψίαστους για τις πραγματικές ικανότητες και ενέργειες, που φέρουν έτσι κι αλλιώς μέσα τους από την ίδια τη φύση. Με την αποκάλυψη αυτών των "ενεργειών" φανερώνεται ταυτόχρονα και ο άλλος, υπέροχος, αλλά εγκαταλελειμμένος κόσμος, που φέρει μέσα του την υγεία της ισορροπίας και της χαράς, για μία διαρκώς ανανεούμενη ισορροπημένη "καθημερινότητα". Μέσα από τη σωστή λειτουργία της φωνής έρχονται στην επιφάνεια οι υπέροχες αυτές "καθημερινότητες", οι οποίες κάνουν τον καλλιτέχνη – ερμηνευτή όχι μόνον κάτοχο σπάνιας ικανότητας, τεχνικής και πνευματικότητας, αλλά και άνθρωπο με επίσης σπάνια καθημερινή ζωή. Ο δε μέσος άνθρωπος, εραστής της φωνητικής έκφρασης, μεταμορφώνεται σε έναν ευαίσθητο καλλιτέχνη της ζωής και σ’ ένα θεατή-ακροατή ανοιχτό στις πιο λεπτεπίλεπτες ευαισθησίες, συμμετέχοντας έτσι δημιουργικά, σ’ αυτό που ονομάζουμε Τέχνη.

Για αιτήσεις συμμετοχής, διαμονής κ.λπ. πατήστε εδώ.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Μουσική

Το Voés Festival επιστρέφει στο Χιονοδρομικό Κέντρο Ζήρειας

Μουσική και γαστρονομία ενώνονται στη Ζήρεια για δεύτερη χρόνια.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
24/04/2024

"Νυν και αεί": Η ζωή του Σταύρου Ξαρχάκου γίνεται σειρά

Μια σειρά επεισοδίων στο youtube αποκαλύπτει άγνωστες πτυχές του μεγάλου συνθέτη.

Generations: Ένα μουσικό φεστιβάλ που ενώνει διαφορετικές γενιές έρχεται στο ΚΠΙΣΝ

Για δύο ολόκληρες μέρες, το ΚΠΙΣΝ γεμίζει με μουσική και δραστηριότητες σε όλους τους χώρους του, με πυρήνα το Ξέφωτο

Στο Γήπεδο Ριζούπολης η παρουσίαση δίσκου του Εθισμού

Το "Millennials" σκαρφάλωσε στη δέκατη θέση των Spotify Debut Global Album Charts.

Ο David Eugene Edwards στο "Gagarin": Σκοτάδι, μυσταγωγία και υπαρξιακή περιπλάνηση

Σαν φλογερός rock πάστορας προερχόμενος από τo έρεβος της ενδοχώρας των Ηνωμένων Πολιτειών, μετέτρεψε το 205 της Λιοσίων σε άμβωνα, από τον οποίον κήρυξε τα ευαγγέλια του "Hyacinth", των Wovenhand και των 16 Horsepower, ανταμειβόμενος με θερμό χειροκρότημα.

Ο Εισβολέας γιορτάζει 25 χρόνια πορείας

Έρχεται με full band σύνθεση στο Δημοτικό Θέατρο Λυκαβηττού.

Η Μαρίνα Σπανού μοιράζεται καινούργιες ιστορίες της στο Κηποθέατρο Παπάγου

Η βραδιά θα είναι γεμάτη με συναισθήματα και μουσική που θα αγγίξει τις ψυχές των παρευρισκόμενων.