8ο Διεθνές Jazz Φεστιβάλ της Καρδαμύλης από την Πρεσβεία της Νορβηγίας στην Αθήνα και το Μουσείο Μπενάκη

Η Πρεσβεία της Νορβηγίας και το Μουσείο Μπενάκη υποδέχονται το 8ο Διεθνές Jazz Φεστιβάλ της Καρδαμύλης με μια ανοιξιάτικη εκδήλωση στην Οικία Leigh Fermor.

Kardamyli Jazz Festival

Στο πλαίσιο του 8ου Διεθνούς Jazz Φεστιβάλ της Καρδαμύλης, η Πρεσβεία της Νορβηγίας στην Αθήνα σε συνεργασία με το Μουσείο Μπενάκη, παρέθεσαν δεξίωση την Κυριακή 22 Μαΐου 2022 στην Οικία Patrick & Joan Leigh Fermor, φιλοξενώντας για πρώτη φορά τους συντελεστές, τους καλλιτέχνες, τα μουσικά σχήματα και τους φίλους του φεστιβάλ που έχει εξελιχθεί σε κομβικό πολιτιστικό θεσμό για την περιοχή της Μάνης. 

Panhandle Stringswing

Το φεστιβάλ είναι μια ιδέα Νορβηγών μουσικών, της ομάδας Sarpsborg Jazz Club Norway και του καλλιτεχνικού διευθυντή Bjarne S. Aaserød, που γοητεύτηκαν με τις ομορφιές αυτού του μικρού χωριού της Μεσσηνιακής Μάνης, προσκαλώντας με ενθουσιασμό ανθρώπους από κάθε γωνιά της γης να επισκεφθούν την Καρδαμύλη και να απολαύσουν τζαζ σε ένα ονειρικό σκηνικό σε 32 διαφορετικά σημεία, από το Παλιό Σχολείο και τις πλατείες μέχρι τις παραλίες και τα μπαρ, τις καφετέριες και τα εστιατόρια της περιοχής. Φέτος για πρώτη φορά πραγματοποιούνται δύο συναυλίες στην Οικία Patrick & Joan Leigh Fermor.

Kardamyli Jazz Festival

Στο φετινό φεστιβάλ, το οποίο πραγματοποιείται από τις 19 μέχρι τις 29 Μαΐου και περιλαμβάνει 78 κονσέρτα, συμμετέχουν 47 Νορβηγοί μουσικοί και τραγουδιστές, ενώ συνολικά έχουν παρουσία 120 καταξιωμένοι μουσικοί από την Ελλάδα, τις Ηνωμένες Πολιτείες, τη Σκωτία, τη Σουηδία, τη Γερμανία, την Ολλανδία, την Αυστρία και τη Βρετανία. 
Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Πρέσβης της Νορβηγίας στην Ελλάδα, Frode Overland Andersen, η Πρόεδρος της Διοικητικής Επιτροπής του Μουσείου Μπενάκη, Ειρήνη Γερουλάνου, ο Δήμαρχος Δυτικής Μάνης, Δημήτριος Γιαννημάρας, οι οποίοι είχαν μια θερμή συνομιλία όπου τονίστηκε η σημασία τέτοιων πρωτότυπων καλλιτεχνικών θεσμών που προσφέρουν μια νέα πλατφόρμα συνύπαρξης ανάμεσα στους δημιουργούς, την τοπική κοινωνία αλλά και τους επισκέπτες με προορισμό το φεστιβάλ. Στη δεξίωση μουσική έπαιξαν ο Knut Hem, η Live Foyn Friis και ο κιθαρίστας Bård Helgerud.

Leigh Fermor House

Ο Νορβηγός Πρέσβης Frode Overland Andersen αναφέρθηκε στη σημασία της εκδήλωσης: 
"Είμαστε ευτυχείς για την συνεργασία της Πρεσβείας με το Μουσείο Μπενάκη, τον κορυφαίο πολιτιστικό φορέα στην Ελλάδα, ώστε να φέρουμε το Διεθνές Jazz Φεστιβάλ της Καρδαμύλης για πρώτη φορά στους χώρους της ιστορικής Οικίας Leigh Fermor. Δεν υπάρχει καλύτερο και αμεσότερο παράδειγμα συνεργασίας μεταξύ των χωρών μας μέσα από ένα πετυχημένο μουσικό φεστιβάλ σε μια από τις πιο όμορφες περιοχές της Ελλάδας, την Δυτική Μάνη. Η συμμετοχή της τοπικής κοινωνίας σε αυτή την ξεχωριστή πολιτιστική εμπειρία είναι συνάμα ενθουσιώδης και σημαντική".  

Η Πρόεδρος της Διοικητικής Επιτροπής του Μουσείου Ειρήνη Γερουλάνου επισήμανε: 
"Η Οικία Patrick Leigh Fermor είναι η πιο πρόσφατη προσθήκη στο δίκτυο των παραρτημάτων του Μουσείου Μπενάκη, εξαιρετικής σημασίας, σπάνιας γοητείας και απόλυτα εναρμονισμένη με την αποστολή του. Γιατί μας άνοιξε την προοπτική της συνεργασίας με σημαντικά Πανεπιστήμια του κόσμου και της φιλοξενίας σημαντικών ανθρώπων των γραμμάτων και των τεχνών στους οποίους μπορούμε να προσφέρουμε ένα ιδανικό περιβάλλον συγκέντρωσης και δημιουργίας. Ενώ, την ίδια στιγμή,  μας επιτρέπει να φιλοξενούμε ή να διοργανώνουμε εκδηλώσεις που κάνουν τη ζωή μας καλύτερη και χαρούμενη. Είμαστε λοιπόν ενθουσιασμένοι που σήμερα φιλοξενούμε το Jazz Festival της Καρδαμύλης και ευχαριστούμε ολόψυχαγια την μοναδική αυτή συνεργασία τους διοργανωτές του και την Πρεσβεία της Νορβηγίας".

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Μουσική

Οι New Model Army επιτέλους στην Αθήνα

Η εξ'αναβολής, από το 2020, επετειακή, για τα 40 χρόνια της μπάντας, συναυλία της μπάντας στο Fuzz Club, θα πραγματοποιηθεί τον Νοέμβριο.

27/09/2022

Η Μαργαρίτα Ζορμπαλά και ο Απόστολος Ρίζος τραγουδούν Μάνο Λοΐζο στο θέατρο Ακροπόλ

Στην παράσταση "Με φάρο το φεγγάρι" τους δύο καλλιτέχνες συνοδεύουν τέσσερις σολίστες μουσικοί με μαέστρο και ενορχηστρωτή τον πιανίστα Νεοκλή Νεοφυτίδη.

Σταύρος Ξαρχάκος: Καταχειροκροτήθηκε στο sold-out Ηρώδειο, τιμώντας τον Νίκο Ξυλούρη

Αν και υπήρξαν αβαρίες εδώ κι εκεί, ήταν μια συναυλία επιτυχημένη από κάθε άποψη, με το κοινό να ξεπερνά την παράλυση της Αθήνας λόγω της 24ωρης απεργίας των μέσων μεταφοράς.

Ο Γιάννης Πάριος μας ταξιδεύει σε παλιούς και νέους έρωτες στο Faliro Summer Theater

Με έναν μοναδικό καλλιτέχνη κλείνει η τελευταία μεγάλη συναυλία του καλοκαιριού.

Η Katerine Duska, ο Θοδωρής Μαυρογιώργης και η Βάσια Ζαχαροπούλου θα πλαισιώσουν τον Shigeru Umebayashi

Η συναυλία "In the Mood For Music", στο Ηρώδειο, θα μας μυήσει στη μουσική ουτοπία αυτού του χαρισματικού Ιάπωνα καλλιτέχνη.

Μια ημέρα μουσικής και διαλόγου για τη Μεσόγειο

Το Global Live Med, σε συνεργασία με το Flux Laboratory Athens, ξεκινά την πρώτη εκδήλωση μουσικής και διαλόγου υπέρ των Στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης του ΟΗΕ.

Η Lise Davidsen και η ΚΟΑ σε ένα λαμπερό γκαλά όπερας

Το άστρο μιας νέας ντίβας λάμπει για πρώτη φορά στο Μέγαρο και στην Ελλάδα.