To τρίο του Κυριάκου Καλαϊτζίδη συναντά τη σπουδαία Λιβανέζα τραγουδίστρια Ghada Shbeir

Η συναυλία «Στα κύματα της Μεσογείου» πραγματοποιείται στο πλαίσιο του κύκλου «Μουσικές του κόσμου».

To τρίο του Κυριάκου Καλαϊτζίδη συναντά τη σπουδαία Λιβανέζα τραγουδίστρια Ghada Shbeir

Ένα ελληνικό μουσικό σχήμα με το βλέμμα στραμμένο στη μουσική της καθ’ ημάς Ανατολής και μια σπουδαία λιβανέζα τραγουδίστρια με δισκογραφία που έχει κερδίσει BBC World Music Award (2007). O Κυριάκος Καλαϊτζίδης, δεξιοτέχνης ουτίστας και καλλιτεχνικός διευθυντής του "Εν Χορδαίς, και το Τρίο του συναντιούνται με τη Ghada Shbeir στο Μέγαρο την Τετάρτη 18 Μαΐου στις 8:30 το βράδυ, στο πλαίσιο του κύκλου "Μουσικές του κόσμου". Στη μία και μοναδική τους συναυλία με τίτλο "Στα κύματα της Μεσογείου" θα παρουσιάσουν, στην Αίθουσα Δημήτρης Μητρόπουλος, συνθέσεις από τη δισκογραφία τους, μαρωνίτικους ύμνους αλλά και τραγούδια από τη μεσο­γειακή μουσική κληρονομιά.

Ghada Shbeir

Το Τρίο (Κυριάκος Καλαϊτζίδης-ούτι, τραγούδι, Δημήτρης Παναγούλιας-τουμπελέκι, νταφ, μπεντίρ, Κώστας Παπαγιαννίδης-λαούτο) έχει εμφανιστεί με μεγάλη επιτυχία σε Ευρώπη, Ασία και Αφρική, ενώ τα είκοσι χρόνια δημιουργικής συνερ­γασίας του Κυριάκου με τη Γάντα (Metropolitan Museum of Art στη Νέα Υόρκη, San Marco στη Βενετία, Bozar στις Βρυξέλλες, Ιnstitut du monde arabe στο Παρίσι, Cemal Reşit Rey Konser Salonu στην Κωνσταντινού­πολη, περιοδεία στον Καναδά κ.ά.) υπόσχονται μια αξέχαστη βραδιά.

Η προπώληση εισιτηρίων (€ 18-8) πραγματοποιείται τηλεφωνικά (2107282333) και ηλεκτρονικά.

Περισσότερες πληροφορίες

Κυριάκος Καλαϊτζίδης Τρίο & Ghada Shbeir

  • Μουσικές του κόσμου

Ο Κυριάκος Καλαϊτζίδης, δεξιοτέχνης ουτίστας και καλλιτεχνικός διευθυντής του «Εν Χορδαίς», έρχεται στην Αθήνα για μία μοναδική συναυλία σε συνεργασία με τη μεγάλη Λιβανέζα τραγουδίστρια Γάντα Σμπέιρ σε συνθέσεις από τη δισκογραφία τους, μαρωνίτικους ύμνους, αλλά και τραγούδια από τη μεσογειακή μουσική κληρονομιά.

Μέγαρο Μουσικής - αίθουσα «Δημήτρης Μητρόπουλος»

Βασ. Σοφίας & Κόκκαλη, Αμπελόκηποι
  • Βινιέτες Μουσικής

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Μουσική

Το Spring Music Festival έρχεται στον Μικρό Κεραμεικό

Ένα νέο μουσικό φεστιβάλ από την ομάδα του Μικρού Κεραμεικού έρχεται όλο τον Μάιο και τις πρώτες μέρες του Ιουνίου (10/5 - 8/6).

16/04/2024

Οι SORITES συστήνονται με το πρώτο τους single "Είναι Μοιραίο"

Η μουσική τους αποτελείται από ένα μείγμα ηλεκτρονικής-ποπ, με επιρροές από την ελληνική παραδοσιακή μουσική.

Οι Altın Gün έρχονται στο Lalibela Music Festival

Tο ολλανδοτουρκικό psych folk συγκρότημα θα πλαισιώσει τους Kasabian.

Μια νοσταλγική βραδιά piano-bar με τον Κώστα Τσαγγαρίδη στο Μέγαρο

Δίπλα στον πιανίστα-τραγουδιστή, η Μαριάνθη Παπαλάμπρου θα απογειώσει τη βραδιά, συνυφαίνοντας τα αξέχαστα τραγούδια της δεκαετίας του '80 με χάρη και πάθος.

Το 2ο Φεστιβάλ Λατρευτικής Μουσικής διερευνά τη μεταφυσική έλξη της Μεγάλης Εβδομάδας

50 συναυλίες με ελεύθερη είσοδο συνθέτουν τον φετινό προγραμματισμό ενός περιπατητικού φεστιβάλ που μας καλεί να ανακαλύψουμε σημαντικά αθηναϊκά τοπόσημα.

Οι Magenta Flaws και ο One Of Vas σε ένα δυναμικό double bill live στο "Ρομάντσο"

Οι Magenta Flaws επιστρέφουν με έντονα electro, synthwave και nu disco στοιχεία, ενώ ο One of Vas έρχεται έχοντας στις αποσκευές του το ολοκαίνουργιο single "Mirror".

Ο David August στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά

έρχεται στην Αθήνα για μια συναρπαστική οπτικοακουστική εμπειρία, μετά την κυκλοφορία του τελευταίου του άλμπουμ, "VĪS".