21ο Athens Jazz: Νέο όνομα και αφιέρωμα στις "Women in Jazz"

Ο μακροβιότερος μουσικός θεσμός της Αθήνας έρχεται ανανεωμένος, εκκινώντας τα καλοκαιρινά μουσικά events και φέρνοντας στο προσκήνιο γυναίκες που σημάδεψαν το είδος της τζαζ.

Athens jazz

Το Athens Jazz, μετά από την ιδιαίτερα επιτυχημένη υβριδική του διεξαγωγή την περσινή χρονιά, έρχεται ξανά για μία ολόκληρη εβδομάδα, από τις 23 έως τις 29 Μαΐου στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων αλλά και σε ολόκληρη την πόλη, με θέμα "Women in Jazz". Ο μακροβιότερος μουσικός θεσμός της πόλης αλλάζει, βγαίνει από τα όρια της Τεχνόπολης, εμπλουτίζεται με νέες δράσεις, επιστρέφει πιο δυναμικά από κάθε άλλη φορά με νέο όνομα και νέα ταυτότητα.

Το φεστιβάλ που, εδώ και 21 χρόνια, σημαίνει την έναρξη του συναυλιακού καλοκαιριού, που αποτελεί σταθερά ένα σημείο συνάντησης για ανθρώπους κάθε ηλικίας. Αλλά το Athens Jazz είναι πάνω απ’ όλα η μουσική που έχει ακουστεί όλα τα χρόνια από τη σκηνή στην Τεχνόπολη. Αυτή η μουσική εμπνέεται και ταυτόχρονα θέλει να εμπνέει μέσα από την ελευθερία, την ποικιλομορφία, τους αυτοσχεδιασμούς και τη διαφορετικότητα της τζαζ μουσικής.

Athens Jazz

Με κεντρική θεματική "Women in Jazz", επιδιώκοντας να αναδείξει το ζήτημα της γυναικείας εκπροσώπησης στη μουσική αλλά και στη τζαζ ειδικότερα και να προβάλλει τις μουσικές και τις ιστορίες των γυναικών, το Athens Jazz προτείνει για φέτος ένα πολύ ξεχωριστό μουσικό πρόγραμμα. Στη σκηνή της Τεχνόπολης θα εμφανιστούν συνολικά 21 καλλιτέχνιδες, γυναικείες μπάντες και σχήματα με front women από την Ευρώπη και όλο τον κόσμο, καταξιωμένες μουσικούς με διεθνή καριέρα, σημαντικά επιτεύγματα και εμφανίσεις στα μεγαλύτερα φεστιβάλ αλλά και ό,τι πιο σύγχρονο και φρέσκο έχει να παρουσιάσει η σκηνή.

Η πρώτη μέρα του φεστιβάλ (23 Μαΐου) είναι, όπως και κάθε χρόνο, αφιερωμένη στην ελληνική τζαζ, όπου και θα εμφανιστούν οι τρεις νικήτριες του φετινού διαγωνισμού: Tania Giannouli Trio (Ελλάδα / επίσημη συμμετοχή), Lia Hide (κατηγορία Jazz+) και Χριστίνα Ψύχα (νέα μουσική πρόταση). Το πλήρες line-up του φετινού Athens Jazz θα ανακοινωθεί πολύ σύντομα.

Athens Jazz

Ακόμη, μετά από δύο χρόνια πανδημίας, μια σειρά νέων δράσεων που θα πλαισιώσουν το φεστιβάλ, από τις 20 έως τις 29 Μαΐου, θα δημιουργήσουν μια γεμάτη φεστιβαλική εμπειρία. Μαζί με την έκθεση φωτογραφίας της ομάδας METApolis και τη νομαδική αγορά του Meet Market, βασικούς "συνοδοιπόρους" του φεστιβάλ τα τελευταία χρόνια, θα πραγματοποιηθούν υπαίθριες προβολές, έκθεση φωτογραφίας αφιερωμένη στις γυναίκες της τζαζ, διεθνές συνέδριο με ομιλίες και workshops και club program σε αγαπημένες μουσικές σκηνές της Αθήνας με ζωντανά σόου και dj sets.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Μουσική

Dave Holland: Τζαζ θρίαμβος στα St Paul's Sessions, παρέα με το νέο του τρίο

Εκπληκτική βραδιά στο αμφιθέατρο "Ιωάννης Δεσποτόπουλος" του Ωδείου Αθηνών, με διαρκείς ζητωκραυγές για τον σπουδαίο Βρετανό κοντραμπασίστα και τις καινούριες του περιπέτειες με τους Αμερικανούς παιχταράδες Jaleel Shaw (άλτο σαξόφωνο) & Eric Harland (ντραμς).

ΓΡΑΦΕΙ: ΧΑΡΗς ΣΥΜΒΟΥΛΙΔΗς
01/05/2024

Indie Playground Festival vol.2: Ένα διήμερο πάρτι στο Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου

Ένα event αφιερωμένο στη σύγχρονη ανεξάρτητη ελληνική indie, alternative rock, pop και electronica σκηνή.

Η Ταράτσα του Φοίβου ανάβει ξανά τα φώτα της στο θέατρο Άλσος

Καλεσμένοι στις δύο πρώτες παραστάσεις η Νατάσσα Μποφίλιου και ο Βύρων Θεοδωρόπουλος.

O συνθέτης Σταύρος Σοφιανόπουλος μάς λέει "Λέξεις που δεν είπαμε"

Με μια εξαιρετική ομάδα μουσικών παρουσιάζουν την νέα του δισκογραφική δουλειά, καθώς και παλαιότερες μουσικές και τραγούδια, που κέρδισαν την αναγνώριση και αγάπη του κοινού.

José Carreras και Plácido Domingo σε μια ιστορική βραδιά στο Καλλιμάρμαρο

Σε ένα πρόγραμμα δομημένο με άριες που άφησαν εποχή και ντουέτα από μερικές από τις πιο αγαπημένες όπερες όλων των εποχών.

Έναρξη για το 2ο Φεστιβάλ Λατρευτικής Μουσικής με την "Ουράνια Πολιτεία"

Σε ένα τριήμερο, περισσότερες από 55 εκδηλώσεις δημιουργούν μια ατμόσφαιρα κατάνυξης μέσα από πρωτότυπες προσεγγίσεις του θείου δράματος.