H Μαρία Ζοάο Πίρες φέρνει την άνοιξη στο Μέγαρο

Η κορυφαία πιανίστα εμφανίζεται στο πλαίσιο του νέου Φεστιβάλ της Άνοιξης.

Maria Joao Pires © Caroline Doutre

Μια κορυφαία πιανίστα με μακρά διεθνή πορεία, πάμπολλες βραβεύσεις και αμέτρητες διθυραμβικές κριτικές που επαινούν τη γαλήνια δύναμη των ερμηνειών της, την εκπληκτική μουσική μνήμη της και την απέριττη εκφραστικότητά της. Αγαπημένη γνώριμη του ελληνικού κοινού, η σπουδαία πορτογαλίδα σολίστ που έχει στο βιογραφικό της δισκογραφικές καταθέσεις αναφοράς αλλά και σημαντικές ζωντανές ερμηνείες στο κλασικό και το ρομαντικό ρεπερτόριο, έρχεται στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών την Δευτέρα 4 Απριλίου στις 8.30 μ.μ.

Στο ένα και μοναδικό ρεσιτάλ της στην Αίθουσα Χρήστος Λαμπράκης, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του Φεστιβάλ της Άνοιξης, της νέας πρωτοβουλίας του Μεγάρου που φιλοδοξεί να αναδειχτεί σε σημαντικό θεσμό της πολιτιστικής μας ζωής, η Μαρία Ζόαο Πίρες θα μοιραστεί μαζί μας μερικές από τις ομορφότερες σελίδες της γερμανικής και γαλλικής εργογραφίας: την αριστουργηματική Σονάτα αρ. 13 σε λα μείζονα, D. 664 του Φραντς Σούμπερτ, μία από τις πιο ονειρικές συνθέσεις του Κλωντ Ντεμπυσσύ, τη Σουίτα από το Μπέργκαμο, από την οποία ξεχωρίζει το κοσμαγάπητο "Σεληνόφως" ("Clair de lune") και την τεχνικά απαιτητική Σονάτα για πιάνο αρ. 32 σε ντο ελάσσονα του Μπετόβεν, την τελευταία –και ίσως πιο πολυσυζητημένη– που έγραψε ο λαμπρός Γερμανός μουσουργός.

Η προπώληση έχει αρχίσει (€ 60-11).

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Μουσική

Η Ταράτσα του Φοίβου ανάβει ξανά τα φώτα της στο θέατρο Άλσος

Καλεσμένοι στις δύο πρώτες παραστάσεις η Νατάσσα Μποφίλιου και ο Βύρων Θεοδωρόπουλος.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
30/04/2024

O συνθέτης Σταύρος Σοφιανόπουλος μάς λέει "Λέξεις που δεν είπαμε"

Με μια εξαιρετική ομάδα μουσικών παρουσιάζουν την νέα του δισκογραφική δουλειά, καθώς και παλαιότερες μουσικές και τραγούδια, που κέρδισαν την αναγνώριση και αγάπη του κοινού.

José Carreras και Plácido Domingo σε μια ιστορική βραδιά στο Καλλιμάρμαρο

Σε ένα πρόγραμμα δομημένο με άριες που άφησαν εποχή και ντουέτα από μερικές από τις πιο αγαπημένες όπερες όλων των εποχών.

Έναρξη για το 2ο Φεστιβάλ Λατρευτικής Μουσικής με την "Ουράνια Πολιτεία"

Σε ένα τριήμερο, περισσότερες από 55 εκδηλώσεις δημιουργούν μια ατμόσφαιρα κατάνυξης μέσα από πρωτότυπες προσεγγίσεις του θείου δράματος.

Επιπλέον ημερομηνία για τους Still Corners

Η πρώτη συναυλία τους στο "Gagarin" έχει ήδη γίνει sold out.

Βαγγέλης Γερμανός & Διονύσης Τσακνής στο "Άλσος": Μια υπέροχη βραδιά "δικού μας rock"

"Κάθε Πράμα στον Καιρό του" λέγεται η παράσταση που ανεβάζουν παρέα, ανά σποραδικά διαστήματα. Εκείνοι, πάντως, αποδεικνύουν επί σκηνής ότι είναι "παντός καιρού", ενώ θυμίζουν και την ουσία ενός ηλεκτρικού τραγουδιού που μπορεί να γεννήθηκε από τα αγγλοαμερικάνικα διδάγματα, μα έγινε, τελικά, πλήρως ελληνικό.