Το 5ο Φεστιβάλ Κιθάρας Πειραιά έρχεται στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά

Το Πρότυπο Μουσικό Κέντρο Πειραιά παρουσιάζει νέους, ταλαντούχους ερμηνευτές και συνθέτες σε ένα εντατικό διήμερο.

Το 5ο Φεστιβάλ Κιθάρας Πειραιά έρχεται στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά

Το Πρότυπο Μουσικό Κέντρο Πειραιά και το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, υπό την αιγίδα του Ο.Π.Α.Ν., και με την συμπαράσταση του Συλλόγου Ελλήνων Κιθαριστών, διοργανώνουν το 5ο Φεστιβάλ Κιθάρας. Στο πλαίσιο της φετινής διοργάνωσης θα πραγματοποιηθούν δύο εκδηλώσεις.

Την Δευτέρα 4 Απριλίου 2022 στην Κεντρική Σκηνή "Δημήτρης Ροντήρης” του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά, η Camerata Junior - Ορχήστρα Νέων των Φίλων της Μουσικής υπό την διεύθυνση του Νίκου Χαλιάσα, θα συμπράξει με τους νέους κιθαριστές Κωνσταντίνο Ζαχαριάδη και Κωνσταντίνα Ανδρίτσου, σε έργα Mauro Giuliani και Joaquin Rodrigo. Πιο αναλυτικά, θα παρουσιαστούν δύο εμβληματικά κονσέρτα του κιθαριστικού ρεπερτορίου, το Κονσέρτο για Κιθάρα και Ορχήστρα αρ. 1 op. 30 του Mauro Giuliani και η Φαντασία για έναν Ευγενή του Joaquin Rodrigo. Την συναυλία θα ανοίξει η Ορχήστρα Εγχόρδων του Πρότυπου Μουσικού Κέντρου Πειραιά, υπό την διεύθυνση της Σταυρούλας Μέντη, η οποία θα ερμηνεύσει το Κονσέρτο σε Ρε Μείζονα του Antonio Vivaldi. Σολίστ στην κιθάρα θα είναι η Κορίνα Ντουμή.

Το 5ο Φεστιβάλ Κιθάρας Πειραιά έρχεται στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά
Κορίνα Ντουμή

Την δεύτερη ημέρα του φεστιβάλ ο συνθέτης Μιχάλης Μπρούζος (κιθάρα - μαντολίνο) και το group του (Θωμάς Κοντογεώργης - πιάνο,  Μιχάλης Πορφυρής - βιολοντσέλο), θα παρουσιάσουν μουσικές από την προσωπική του δισκογραφία καθώς και αγαπημένες συνθέσεις από τη διεθνή Latin Jazz σκηνή. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 5 Απριλίου στην αίθουσα "Ωμέγα” του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά.

Στόχος του Φεστιβάλ Κιθάρας Πειραιά είναι η ανάδειξη νέων εκπροσώπων της ελληνικής κιθαριστικής σχολής, και η παρουσίαση ταλαντούχων ερμηνευτών και συνθετών που θα αποτελέσουν την ελπίδα για το μέλλον της κιθάρας τα επόμενα χρόνια.

Είσοδος ελεύθερη (με δελτία εισόδου στο ταμείο του Δ.Θ.Π.)
Έναρξη συναυλιών στις 7 μ.μ.

Καλλιτεχνική επιμέλεια: Βασίλης Μαστοράκης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Μουσική

Οι High Vis στο ήδη καταιγιστικό line up της συναυλίας των The Offspring

Η λονδρέζικη μπάντα θα πλαισιώνει τους θρύλους του punk rock, ανεβάζοντας ακόμη περισσότερο τον παλμό μιας βραδιάς που προμηνύεται εκρηκτική.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
09/01/2026

Ο Αντώνης Ρέμος κάνει νέο χιτ με τη "Δευτέρα"

Στο ελληνικό YouTube έχοντας πλέον ξεπεράσει το 1 εκατομμύριο views.

Οι Χαΐνηδες υποδέχονται τη νέα χρονιά στον Σταυρό του Νότου

Στο πλαίσιο της χειμερινής τους περιοδείας η μπάντα θα κάνει 3 εμφανίσεις στην Αθήνα και δεν πρέπει να τις χάσετε.

Ποιος είναι ο Δημήτρης Σαμόλης και γιατί τον βλέπω παντού;

Ο καλλιτέχνης που από τις μικρές θεατρικές σκηνές της Αθήνας έφτασε μέχρι τα sold out και "κατέλαβε" το feed μας με τις Στρακαστρούκες.

Ο Πέτρος Κλαμπάνης θέλει να βρίσκεται σε εγρήγορση και να αφήνει χώρο για το απρόβλεπτο

Μια κουβέντα με τον σημαντικό μουσικό, με αφορμή τις εμφανίσεις του στο Half Note Jazz Club.

Στο Floyd για τους Pink Floyd, τον Μάρτιο

Ένα εντυπωσιακό οπτικοακουστικό show, το A Tribute Concert to Pink Floyd παρουσιάζουν οι The Great Gig, σε μια συναυλία-αφιέρωμα στο μουσικό σύμπαν των Pink Floyd.

Τετραλογία: Ερωτόκριτος, Στοιχειωμένοι, Καπετάν Μιχάλης και Ελευθέριος Βενιζέλος ζωντανεύουν στο Μέγαρο Μουσικής

Ο Δημήτρης Μαραμής σε μία μεγάλη συναυλία αφιερωμένη στη μνήμη του Άρη και της Λίλιαν Βουδούρη, επιλέγει τις σημαντικότερες μουσικές στιγμές από τα τέσσερα μουσικοθεατρικά του έργα.