Οδηγός Μουσικής

Το δραστήριο Κουαρτέτο Εγχόρδων Τετρακτύς συναντάει τον διακεκριμένο κλαρινετίστα Κώστα Τζέκο

Μια ξεχωριστή μουσική συνάντηση με έργα των βρετανών μουσουργών York Bowen και Herbert Howells και στον κορυφαίο των Ρομαντικών Johannes Brahms.

Κουαρτέτο Εγχόρδων Τετρακτύς

Το Κουαρτέτο Εγχόρδων Τετρακτύς έχει αναγνωριστεί ως ένα από τα πιο δυναμικά σχήματα μουσικής δωματίου στην Ευρώπη για τον διαυγή και μεστό του ήχο, τόσο στο κλασικό όσο και στο σύγχρονο ρεπερτόριο. Η σύμπραξη με τον τον αναγνωρισμένο κερκυραίο σολίστ Κώστα Τζέκο, την Τετάρτη 9 Φεβρουαρίου στις 8:30 μ.μ., εντάσσεται στο πλαίσιο της σειράς "Έλληνες σολίστ στην Αίθουσα Δημήτρης Μητρόπουλος" του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών.  

Κώστας Τζέκος

Αυτή τη φορά, τα μέλη του δραστήριου μουσικού σχήματος – οι Γιώργος Παναγιωτίδης (βιολί), Κώστας Παναγιωτίδης (βιολί), Αλί Μπαζεγκμέζλερ (βιόλα), και Δημήτρης Τραυλός (βιολοντσέλο) - και ο Κώστας Τζέκος  προτείνουν μια ενδιαφέρουσα αναζήτηση στον χώρο της μουσικής δωματίου. Θα ερμηνεύσουν τη Φαντασία-Κουιντέτο για μπάσο κλαρινέτο και κουαρτέτο εγχόρδων του York Bowen, το Ραψωδικό Κουιντέτο για κλαρινέτο του Άγγλου Herbert Howells και το Κουιντέτο με κλαρινέτο σε σι ελάσσονα, ένα από τα πιο αντιπροσωπευτικά δείγματα της συνθετικής ωριμότητας του Johannes Brahms. Η προπώληση έχει ξεκινήσει (€ 18-8).
 

Περισσότερες πληροφορίες

Κουαρτέτο Εγχόρδων «Τετρακτύς» & Κώστας Τζέκος

  • Κλασική μουσική

Το δραστήριο κουαρτέτο με ο διακεκριμένος κλαρινετίστας παρουσιάζουν ένα πλούσιο πρόγραμμα μουσικής δωματίου με έργα των York Bowen, Herbert Howells, Johannes Brahms.

Μέγαρο Μουσικής - αίθουσα «Δημήτρης Μητρόπουλος»

Βασ. Σοφίας & Κόκκαλη, Αμπελόκηποι
  • Βινιέτες Μουσικής

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τελευταία άρθρα Μουσική

"50 χρόνια χρυσάφι" με τον Μανώλη Μητσιά στον Κήπο του Μεγάρου

Μια κιβωτός τραγούδια, μιας ζωής χρυσάφι, μια σπουδαία διαδρομή σε μια μοναδική βραδιά στον Κήπο του Μεγάρου.

25/05/2022

Διεθνείς μουσικές συναντήσεις κορυφής έρχονται κινηματογραφημένες στον Κήπο του Μεγάρου

To Μέγαρο Μουσικής Αθηνών συνεχίζει τη συνεργασία του με την UNITEL με ένα νέο πρόγραμμα προβολών συναυλιών.

Η Άλκηστις Πρωτοψάλτη σε μια ξεχωριστή βραδιά στον Κήπο του Μεγάρου

Η δημιουργική ερμηνεύτρια υποδέχεται το καλοκαίρι με τα καινούργια της τραγούδια "Νικητές Χαμένοι", "Φως" και "Μείναμε άνθρωποι".

Τριάντα έξι ηθοποιοί ενώνουν τις φωνές του για "Το Αναγνωστικό της Γαλιλαίας"

Ο Γιώργος Νανούρης ενορχηστρώνει σκηνοθετικά την ομάδα ηθοποιών στην εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στο Μέγαρο Μουσικής για την οικονομική ενίσχυση της Μονάδας Ανακουφιστικής Φροντίδας "Γαλιλαία".

Μουσικοθεατρικό "Ροβινσώνα Κρούσο" ανεβάζει το Μέγαρο Μουσικής τη σεζόν 2022 - 2023

Η Τατιάνα Λύγαρη θα σκηνοθετήσει τη μεγάλη θεατρική παραγωγή για όλη την οικογένεια, που βρίσκεται σε περίοδο ακροάσεων και αναζητά άνδρες ηθοποιούς ηλικίας 35-45 ετών.

Επιστροφή στον Κήπο του Μεγάρου για ξεχωριστές καλοκαιρινές βραδιές

Ανταμώνουμε ξανά καθισμένοι στο γρασίδι πάνω σε ψάθες ή μαξιλάρια, με ένα κοκτέιλ στο χέρι, συντροφιά με αγαπημένα ελληνικά κομμάτια, κλασικές μελωδίες και νοσταλγικές εικόνες από φιλμ.

Ο Αιμίλιος Χειλάκης αφηγείται τη ζωή του Ρόμπερτ Σούμαν

Για μία και μοναδική βραδιά παρουσιάζεται η μουσικοθεατρική παράσταση "Ευσέβιος και Φλορεστάν" που παντρεύει τη ζωή και το έργο του μεγάλου ρομαντικού συνθέτη, συνοδεία της Ελληνικής Συμφωνικής Ορχήστρας Νέων.