Το δραστήριο Κουαρτέτο Εγχόρδων Τετρακτύς συναντάει τον διακεκριμένο κλαρινετίστα Κώστα Τζέκο

Μια ξεχωριστή μουσική συνάντηση με έργα των βρετανών μουσουργών York Bowen και Herbert Howells και στον κορυφαίο των Ρομαντικών Johannes Brahms.

Κουαρτέτο Εγχόρδων Τετρακτύς

Το Κουαρτέτο Εγχόρδων Τετρακτύς έχει αναγνωριστεί ως ένα από τα πιο δυναμικά σχήματα μουσικής δωματίου στην Ευρώπη για τον διαυγή και μεστό του ήχο, τόσο στο κλασικό όσο και στο σύγχρονο ρεπερτόριο. Η σύμπραξη με τον τον αναγνωρισμένο κερκυραίο σολίστ Κώστα Τζέκο, την Τετάρτη 9 Φεβρουαρίου στις 8:30 μ.μ., εντάσσεται στο πλαίσιο της σειράς "Έλληνες σολίστ στην Αίθουσα Δημήτρης Μητρόπουλος" του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών.  

Κώστας Τζέκος

Αυτή τη φορά, τα μέλη του δραστήριου μουσικού σχήματος – οι Γιώργος Παναγιωτίδης (βιολί), Κώστας Παναγιωτίδης (βιολί), Αλί Μπαζεγκμέζλερ (βιόλα), και Δημήτρης Τραυλός (βιολοντσέλο) - και ο Κώστας Τζέκος  προτείνουν μια ενδιαφέρουσα αναζήτηση στον χώρο της μουσικής δωματίου. Θα ερμηνεύσουν τη Φαντασία-Κουιντέτο για μπάσο κλαρινέτο και κουαρτέτο εγχόρδων του York Bowen, το Ραψωδικό Κουιντέτο για κλαρινέτο του Άγγλου Herbert Howells και το Κουιντέτο με κλαρινέτο σε σι ελάσσονα, ένα από τα πιο αντιπροσωπευτικά δείγματα της συνθετικής ωριμότητας του Johannes Brahms. Η προπώληση έχει ξεκινήσει (€ 18-8).
 

Περισσότερες πληροφορίες

Κουαρτέτο Εγχόρδων «Τετρακτύς» & Κώστας Τζέκος

  • Κλασική μουσική

Το δραστήριο κουαρτέτο με ο διακεκριμένος κλαρινετίστας παρουσιάζουν ένα πλούσιο πρόγραμμα μουσικής δωματίου με έργα των York Bowen, Herbert Howells, Johannes Brahms.

Μέγαρο Μουσικής - αίθουσα «Δημήτρης Μητρόπουλος»

Βασ. Σοφίας & Κόκκαλη, Αμπελόκηποι
  • Βινιέτες Μουσικής

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Μουσική

Δυνατές πρώτες ανακοινώσεις για το νέο Death Disco Open Air Festival

The Sisters of Mercy, She Past Away, Absolute Body Control και Mecano Un.ltd. τα πρώτα ονόματα που θα φιλοξενηθούν από το νέο καλοκαιρινό φεστιβάλ.

30/01/2023

Τι έρχεται στο "Half Note Jazz Club" αυτή την εβδομάδα;

Ο Δημήτρης Καλαντζής, ο Τηλέμαχος Μούσας με το νέο κουαρτέτο του, η Σάσα Παπαλάμπρου, η Αναστασία Έδεν και ο Άρης Βλάχος και οι Gumbo Ya Ya παρέα με τη Sugahspank σε ρυθμούς Νέας Ορλεάνης.

Η Φιλαρμονική του Βερολίνου μεταδίδει ζωντανά στο Ινστιτούτο Γκαίτε

Επιλεγμένες εμφανίσεις της φημισμένης ορχήστρας υπό τη διεύθυνση διάσημων μαέστρων θα παρουσιαστούν στο αμφιθέατρο του Ινστιτούτου.

"Στρέλλα": Όπερα και τρανς ορατότητα

Η Λέττα Κάππα, η Ιωάννα Ζαμ-Πέτρου και η Φένια Αποστόλου μιλάνε στο "α" για την εμπειρία τους από τη νέα παραγωγή της Εναλλακτικής Σκηνής της ΕΛΣ.

Σημαντικοί "Έλληνες -και όχι μόνο- σολίστ στην "Αίθουσα Δημ. Μητρόπουλος" του Μεγάρου: για τα ρεσιτάλ Δανάης & Ούβε Μάτσκε/Φελτς – Βουλγαρίδου/Βουγιούκα και …τα βάσανα της Συμφωνικής Ορχήστρας της ΕΡΤ

Πολύτιμες συναυλίες μουσικής δωματίου με εκλεκτούς σολίστ και ψαγμένα προγράμματα φιλοξενεί φέτος το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών στο πλαίσιο του κύκλου "Έλληνες σολίστ στην Αίθουσα Δημήτρης Μητρόπουλος".

Μια πιανιστική περφόρμανς σε αποχρώσεις "Μπλε και ασημί"

Η συνθέτρια και πιανίστα Σοφία Καμαγιάννη παρουσιάζει μια ανατρεπτική περφόρμανς αυτόματης σύνθεσης στην Αίθουσα Διδασκαλίας της Μουσικής Βιβλιοθήκης, Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου, στις 8.30 μ.μ.

Cockney Rejects: Ενθουσιώδης αποχαιρετισμός στα πρωτοπαλίκαρα του East End, από ένα γεμάτο "An Club"

Ένα μικρό πλήθος παλαιότερων και νεότερων χόρεψε, τραγούδησε και γενικά ίδρωσε τη φανέλα, για ένα τελευταίο, ηχηρό "Oi! Oi! Oi!" προς τους Λονδρέζους που ταυτίστηκαν όσο λίγοι με το αμφιλεγόμενο υποείδος.