Ο Λεωνίδας Καβάκος επιστρέφει για μια μοναδική συναυλία με τον εκλεκτό πιανίστα Ενρίκο Πάτσε

Ένα απαιτητικό πρόγραμμα μουσικής δωματίου με σονάτες των Σούμπερτ, Σούμαν, Μπάρτοκ και ένα σύγχρονο έργο της Κάγια Σααριάχο.

Λεωνίδας Καβάκος Maria Banouta

Λίγες  μόλις ημέρες προτού κυκλοφορήσει ο πολυαναμενόμενος προσωπικός του δίσκος με Σονάτες και Παρτίτες του Μπαχ από την Sony Classical, o Λεωνίδας Καβάκος  παρουσιάζει στο αθηναϊκό κοινό, σε σύμπραξη με τον εκλεκτό πιανίστα Ενρίκο Πάτσε, μια μοναδική συναυλία με σονάτες των Σούμπερτ, Σούμαν, Μπάρτοκ και ένα σύγχρονο έργο της φινλανδής συνθέτριας Κάγια Σααριάχο. Η συναυλία θα πραγματοποιηθεί στην Αίθουσα "Χρήστος Λαμπράκης" την Κυριακή 6 Φεβρουαρίου (8.30 μ.μ.)

Enrico Pace

Πρόκειται για ένα ιδιαιτέρως απαιτητικό πρόγραμμα μουσικής δωματίου με έργα γεμάτα λυρισμό και δεξιοτεχνία, μουσικότητα και νεωτερικότητα, που καλύπτουν περίπου διακόσια χρόνια μουσικής δημιουργίας -αν αναλογιστεί κανείς ότι η Σονάτα του Σούμπερτ γράφτηκε το 1817 και το έργο της Σααριάχο ολοκληρώθηκε το 2009-, σκιαγραφώντας ανάγλυφα την εξέλιξη του ηχητικού πλούτου που αναδεικνύεται μέσα από τη μουσική συνομιλία των δύο οργάνων που ηχούν ως ένα αδιαίρετο σύνολο. Ο μοναδικός ήχος του Λεωνίδα Καβάκου, σε συνδυασμό με την απαράμιλλα σμιλεμένη τεχνική του Ενρίκο Πάτσε εγγυώνται άλλη μία μνημειώδη βραδιά στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών. 

Ο κορυφαίος βιολονίστας, ο οποίος διατηρεί ιδιαίτερες σχέσεις αγάπης και εκτίμησης με τους Φίλους της Μουσικής, προσφέρει την εμφάνισή του υπέρ των εκπαιδευτικών σκοπών του Συλλόγου. Η προπώληση έχει ξεκινήσει (€ 60-11).

Αναλυτικά το πρόγραμμα της συναυλίας

Franz Schubert: Σονάτα για βιολί και πιάνο σε λα μείζονα, D 574, "Duo” 
Béla Bartók: Σονάτα για βιολί και πιάνο αρ. 2, Sz. 76 
Kaija Saariaho: Calices 
Robert Schumann: Σονάτα για βιολί αρ. 2 σε ρε ελάσονα, έργο 121 
 

Περισσότερες πληροφορίες

Μέγαρο Μουσικής - αίθουσα «Χρήστος Λαμπράκης»

Βασ. Σοφίας & Κόκκαλη, Αμπελόκηποι
  • Βινιέτες Μουσικής

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Μουσική

Οι Senser έρχονται στην Αθήνα για πρώτη φορά μετά από 12 χρόνια

Η μπάντα που αψηφά τα όρια από το 1989, στηρίζοντας επάξια την ταμπέλα του underground, επιστρέφει στην Αθήνα για ένα καταιγιστικό live.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
30/01/2026

50 χρόνια Αθηνόραμα: Όταν ο Τζίμης Πανούσης κυκλοφορούσε τον δίσκο "Ρομπέν των Xαζών"

Ανατρέχουμε στο αρχείο των 50 χρόνων του αθηνοράματος και ξεχωρίζουμε στιγμιότυπα από τη βιωματική ιστορία του περιοδικού αλλά και της ίδιας της πόλης.

All Star Winter Jazz Party στο Theatre of the NO

Μια ξεχωριστή μουσική βραδιά αφιερωμένη στην τζαζ, με τη συμμετοχή κορυφαίων διεθνών και Ελλήνων καλλιτεχνών, οι οποίοι θα παρουσιάσουν ένα πολυδιάστατο αφιέρωμα στο παρελθόν, το παρόν και το μέλλον ενός από τα πιο επιδραστικά μουσικά είδη.

Οι The Underground Youth επιστρέφουν στην Ελλάδα για δύο τελετουργικές συναυλίες όπως μόνο αυτοί ξέρουν

Η μπάντα θα εμφανιστεί στο Arch Club για δύο συναυλίες, όπου το σκοτεινό και μελαγχολικό post-punk θα μεταμορφωθεί σε ένα σχεδόν καθαρτήριο όνειρο, γεμάτο ένταση και συναίσθημα.

Ο Steve Gunn έρχεται για μια μοναδική εμφάνιση στο ΙΛΙΟΝ plus

Ο indie folk rock καλλιτέχνης καταφθάνει στα μέρη μας στις 26 Απριλίου 2026.

Bar Italia: Το αινιγματικό indie τρίο του Λονδίνου έρχεται στην Αθήνα

Η βρετανική μπάντα θα γεμίσει το Gagarin με ήχους post-punk, shoegaze και 90s alternative σε ένα live που ανυπομονούμε να δούμε.