Ανεβαίνει η αυλαία για το νέο κύκλο συναυλιών της ΚΟΑ στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών εγκαινιάζει τη σειρά διαδραστικών συναυλιών με τίτλο «Ταξίδι στο Κέντρο της Μουσικής».

Λουκάς Καρυτινός

Η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών εγκαινιάζει τη σειρά διαδραστικών συναυλιών με τίτλο "Ταξίδι στο Κέντρο της Μουσικής" που παρουσιάζουν ο συνθέτης και πιανίστας Χρίστος Παπαγεωργίου, μαζί με τη διακεκριμένη ιστορικό Μαρία Ευθυμίου, υπό τον Λουκά Καρυτινό. Διαφορετικά μέσα, όπως η ομιλία, το βίντεο και η μουσική, συνδυάζονται στη μουσική αυτή αναζήτηση, σε σκηνοθεσία Κατερίνας Ευαγγελάκου. Σε κάθε συναυλία παρουσιάζεται ένα διαφορετικό συμφωνικό είδος.

Μαρία Ευθυμίου

Την Παρασκευή 28 Ιανουαρίου, παρουσιάζεται το  Συμφωνικό Ποίημα, μία κομβική καινοτομία που εισήγαγαν ο Εκτόρ Μπερλιόζ και ο Φραντς Λιστ. Παρουσιάζεται η ιστορική πορεία του συμφωνικού ποιήματος, από τις πρώτες ορχηστρικές περιγραφές εικόνων και καταστάσεων, μέχρι τα μεγάλα συμφωνικά ποιήματα του Στράους. Ο στόχος είναι μέσα από την σκηνοθετημένη ερμηνεία έργων, τη γνωριμία με τα όργανα και τους μουσικούς, επεξηγηματικές ομιλίες, αλλά και με τη συνδρομή της τεχνολογίας, να σκιαγραφηθεί η διαχρονική αξία της συμφωνικής μουσικής με τρόπο κατανοητό όσο και συναρπαστικό.

Χρίστος Παπαγεωργίου

Η προπώληση έχει ξεκινήσει (€ 25-8).

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Μουσική

Ο Δώρος Δημοσθένους κάνει ποδαρικό στη νέα χρονιά τραγουδώντας Elvis Presley

Ο Δώρος Δημοσθένους κάνει ποδαρικό στη νέα χρονιά τραγουδώντας Elvis Presley από σήμερα έως και τη Δευτέρα 5 Ιανουαρίου.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
02/01/2026

Δύο ξεχωριστά μουσικά ραντεβού στο Theatre of the NO

Ross Daly & Kelly Thoma και Σαβίνα Γιαννάτου με Σπύρο Μάνεση σε δύο μοναδικές συναυλίες με μεσογειακούς ήχους και αυτοσχεδιαστικό πνεύμα.

Η Μελίνα Κανά μας καλεί σε μια έντεχνη βραδιά τον Γενάρη στο Κύτταρο

Μαζί με τον Αλέξανδρο Δάικο θα τραγουδήσει επί σκηνής στις 15/1, αγαπημένα τραγούδια, αλλά και από τη νέα δισκογραφική δουλειά της.

"Seathrough": Η Σαβίνα Γιαννάτου σε έναν αυτοσχεδιαστικό διάλογο με τον Σπύρο Μάνεση

Μια συναυλία με τραγούδια της Μεσογείου σε διάφορες γλώσσες και ιδιώματα και συνθέσεις Ελλήνων δημιουργών, όπως η Λένα Πλάτωνος.

Τρεις ξεχωριστές συναυλίες προσεχώς στο Half Note Jazz Club

Τρεις κόσμοι συναντιούνται στην σκηνή του Half Note, που γίνεται τόπος ιστορίας και δημιουργίας, τη δεύτερη εβδομάδα του νέου έτους.

Τι μας χτύπησε πιο δυνατά και μουσικά μέσα στο 2025

Πολλά ήρθαν κι έφυγαν αλλά σήμερα λέω να σταθούμε σε ότι μας χτύπησε πιο δυνατά μέσα στο 2025. Δισκογραφία, παλιοί και νέοι ήρωες, πρωταγωνιστές και νέες τάσεις. Όλες οι κινήσεις που χαρακτήρισαν τη μουσική χρονιά είναι εδώ.

Τι είναι το μεταλακανικό πρωτοπάνκ του Θέμου Σκανδάμη και πότε το ακούμε live στο Baumstrasse

Ο Θέμος Σκανδάμης και η μπάντα του θα τραγουδήσουν τραγούδια από το τελευταίο άλμπουμ του "Χρυσάνθη" και όχι μόνο την Πέμπτη 15 Ιανουαρίου.