Δωρεάν online συναυλίες από τη σκηνή του θεάτρου Ολύμπια

Τα Μουσικά Σύνολα του Δήμου Αθηναίων επιστρέφουν τις Κυριακές του Ιανουαρίου με online προβολές.

Συμφωνική Ορχήστρα Δήμου Αθηναίων

Το Ολύμπια, Δημοτικό Μουσικό Θέατρο "Μαρία Κάλλας" συνεχίζει τη σειρά online μεταδόσεων που ξεκίνησε την προηγούμενη χρονιά σε συνεργασία με τον ΟΠΑΝΔΑ, με παραγωγές που μαγνητοσκοπήθηκαν στη σκηνή του υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση του Olivier Descotes. Από το Φεβρουάριο έως τον Απρίλιο του 2021, τα Μουσικά Σύνολα του Δήμου Αθηναίων, η Συμφωνική Ορχήστρα, το Εργαστήρι Ελληνικής Μουσικής και η Χορωδία, επέστρεψαν στη σκηνή του Δημοτικού Θεάτρου Ολύμπια για να παρουσίασουν στο κοινό που δεν είχε τότε τη δυνατότητα να παρακολουθήσει ζωντανά θεάματα, σημαντικές συναυλίες του προγράμματός του. 

Τώρα, υπό τις ιδιαίτερες συνθήκες που επικρατούν, προσφέρει ξανά δωρέαν μουσικές διεξόδους για τις τέσσερις Κυριακές του Ιανουαρίου (από τις 2 έως τις 23 του μήνα) ανεβάζοντας στη σκηνή τους σπουδαίες μορφές και έργα της κλασικής μουσικής, σημαντικές καλλιτεχνικές προσωπικότητες της ελληνικής μουσικής σκηνής, αλλά και στην επέτειο των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση, σε συνεργασία με κορυφαίους καλλιτέχνες.

Αναλυτικά, θα παρακολουθήσουμε:

"Μότσαρτ & Bel Canto" | Γκαλά όπερας με τη  Συμφωνική Ορχήστρα Δήμου Αθηναίων | 2 Ιανουαρίου

Η Συμφωνική Ορχήστρα του Δήμου Αθηναίων υπό την μπαγκέτα του Μιχάλη Οικονόμου συμπράττει με τρεις νέους, φερέλπιδες λυρικούς πρωταγωνιστές, τη Βάσια Αλάτη, τον Βασίλη Καβάγια, και τον Νίκο Κοτενίδη, σε έργα των Mozart, Rossini, Donizetti και Bellini, πραγματοποιώντας ένα εντυπωσιακό μουσικό ταξίδι, από τον ευρωπαϊκό κλασικισμό στο ιταλικό bel canto.

"Γλέντι που θ’ αρχίσει" | Αφιέρωμα στην Ελληνική Oπερέτα με τη Χορωδία Δήμου Αθηναίων | 9 Ιανουαρίου

Η νοσταλγία και ο ρομαντισμός της παλιάς Αθήνας, αναβιώνουν σε μια συναυλία της Χορωδίας του Δήμου Αθηναίων υπό τη διεύθυνση του Σταύρου Μπερή, με τον Δημήτρη Γιάκα στο πιάνο, και τέσσερις καταξιωμένους Έλληνες σολίστ, τη Μυρσίνη Μαργαρίτη, την Ειρήνη Καράγιαννη, τον Γιάννη Χριστόπουλο, και τον Χάρη Ανδριανό. Το πρόγραμμα αποτελείται από τις ωραιότερες και πιο αγαπημένες στιγμές της ελληνικής οπερέτας, με αποσπάσματα από έργα των Σαμάρα, Σακελλαρίδη και Χατζηαποστόλου.

"Την γην μου σύ ενθυμήθηκες, ω Ελευθερία" | Αφιέρωμα στην Ελληνική Επανάσταση με τη Συμφωνική Ορχήστρα & Χορωδία Δήμου Αθηναίων | 16 Ιανουαρίου

Με αφορμή την επέτειο για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση, η Συμφωνική Ορχήστρα και η Χορωδία του Δήμου Αθηναίων συμπράττουν με δύο διεθνούς ακτινοβολίας προσωπικότητες του λυρικού θεάτρου, τη σοπράνο Μυρτώ Παπαθανασίου και τον βαρύτονο Τάση Χριστογιαννόπουλο, και πραγματοποιούν μια επετειακή συναυλία με ένα πρόγραμμα ειδικά διαμορφωμένο για την περίσταση. Συνθέσεις των Rossini, Verdi, Beethoven, Berlioz, Ravel και Dvořák συνυπάρχουν με αυτές των Παύλου Καρρέρ, Διονυσίου Λαυράγκα και Μανώλη Καλομοίρη. Τη συναυλία διευθύνει ο καταξιωμένος μαέστρος Νικόλας Βασιλείου, ενώ η κορυφαία ηθοποιός Φιλαρέτη Κομνηνού συμμετέχει με τον ρόλο της αφηγήτριας.

"Μάρκος Μπότσαρης" του Παύλου Καρρέρ | Μελόδραμα σε τέσσερις πράξεις με τη Συμφωνική Ορχήστρα & Χορωδία Δήμου Αθηναίων | 23 Ιανουαρίου

Μια ελληνική "εθνική όπερα" σε τέσσερις πράξεις. Το έργο έκανε παγκόσμια πρεμιέρα στην Πάτρα το 1861, πάνω στο σταυροδρόμι της ευρωπαϊκής μετα-ρομαντικής όπερας και των νέων τάσεων της εθνικής μουσικής. Ο Παύλος Καρρέρ υπήρξε αναμφίβολα ένας από τους σημαντικότερους Έλληνες μουσουργούς του 19ου αιώνα, ο οποίος οραματίστηκε τη δημιουργία μιας εθνικής μουσικής, και συνέθεσε μια σειρά από οπερατικά έργα με αμιγώς ελληνική θεματολογία. Η όπερα παρουσιάζεται στη νέα ενορχήστρωση του Βύρωνα Φιδετζή σε συναυλιακή μορφή, με σολίστ τους Κωνσταντίνο Κληρονόμο, Άννα Στυλιανάκη, Γιώργο Κανάρη, Χριστόφορο Σταμπόγλη, και Άρτεμις Μπόγρη.

Οι συναυλίες θα είναι διαθέσιμες δωρεάν μέσα από τo κανάλι του ΟΠΑΝΔΑ στο YouTube και τους λογαριασμούς στο Facebook του ΟΠΑΝΔΑ και του Δημοτικού Θεάτρου Ολύμπια.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Μουσική

Άνισες εντυπώσεις από συναυλίες της Συμφωνικής Ορχήστρας της ΕΡΤ στο Μέγαρο

Παρά το ενδιαφέρον του προγραμματισμού, οι "άτακτες" εμφανίσεις του συνόλου σε διάφορους χώρους δεν επιτρέπουν ξεκάθαρη αποτίμηση της προόδου του.

ΓΡΑΦΕΙ: ΕΥΤΥΧΙΟς Δ. ΧΩΡΙΑΤΑΚΗς
01/05/2024

Dave Holland: Τζαζ θρίαμβος στα St Paul's Sessions, παρέα με το νέο του τρίο

Εκπληκτική βραδιά στο αμφιθέατρο "Ιωάννης Δεσποτόπουλος" του Ωδείου Αθηνών, με διαρκείς ζητωκραυγές για τον σπουδαίο Βρετανό κοντραμπασίστα και τις καινούριες του περιπέτειες με τους Αμερικανούς παιχταράδες Jaleel Shaw (άλτο σαξόφωνο) & Eric Harland (ντραμς).

Indie Playground Festival vol.2: Ένα διήμερο πάρτι στο Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου

Ένα event αφιερωμένο στη σύγχρονη ανεξάρτητη ελληνική indie, alternative rock, pop και electronica σκηνή.

Η Ταράτσα του Φοίβου ανάβει ξανά τα φώτα της στο θέατρο Άλσος

Καλεσμένοι στις δύο πρώτες παραστάσεις η Νατάσσα Μποφίλιου και ο Βύρων Θεοδωρόπουλος.

O συνθέτης Σταύρος Σοφιανόπουλος μάς λέει "Λέξεις που δεν είπαμε"

Με μια εξαιρετική ομάδα μουσικών παρουσιάζουν την νέα του δισκογραφική δουλειά, καθώς και παλαιότερες μουσικές και τραγούδια, που κέρδισαν την αναγνώριση και αγάπη του κοινού.

José Carreras και Plácido Domingo σε μια ιστορική βραδιά στο Καλλιμάρμαρο

Σε ένα πρόγραμμα δομημένο με άριες που άφησαν εποχή και ντουέτα από μερικές από τις πιο αγαπημένες όπερες όλων των εποχών.