Oι Balthazar επιστρέφουν στο Fuzz Live Music Club

Έρχονται στην Ελλάδα με νέα δυναμική και τον ολοκαίνουριο δίσκο τους «Sand».

Balthazar

Το Σάββατο 16 Απριλίου, μετά από δύο χρόνια απουσίας, οι Balthazar αισθάνονται περισσότερο έτοιμοι από ποτέ να επιστρέψουν στη χώρα με την οποία, όπως έχουν δηλώσει,  είναι ερωτευμένοι, και να μας χαρίσουν ένα μοναδικό show στο Fuzz Club.

Η alternative pop μπάντα, μετά την κυκλοφορία των τριών πρώτων albums της, έκανε ένα διάλειμμα. Τα ιδρυτικά μέλη της αφιερώθηκαν σε προσωπικά τους project, εξερευνώντας διαφορετικά είδη μουσικής. Ο Jinte Deprez συστήθηκε εκ νέου στο κοινό ως "J. Bernardt" και πειραματίστηκε με την r’n’b και ο Maarten Devoldere ως "Warhaus", καταπιάστηκε με την art-jazz και μας χάρισε κομμάτια όπως το "Love’s a stranger”.
 
"Oι δίσκοι των solo projects ήταν πιο επιτυχημένοι απ’ ότι περιμέναμε και λειτούργησαν σαν δημιουργικό οξυγόνο για την μετέπειτα ηχογράφηση του "Fever"(2019)",  αναφέρει σε συνέντευξή του ο Maarten μιλώντας για την επιστροφή των Balthazar και τον ελιγμό της μουσικής τους σε έναν πιο εξωστρεφές και εορταστικό ύφος.

Η εμφάνιση του συγκροτήματος στην Ελλάδα είχε προγραμματιστεί για τον Μάρτιο του 2020, όμως η πανδημία ακύρωσε προσωρινά τα σχέδια τους. Ωστόσο, το ντουέτο των Jinte και Marteen να ανακάλυψε νέα μουσικά μονοπάτια, δοκιμάζοντας πράγματα που όπως αναφέρουν οι ίδιοι, δεν είχαν επιχειρήσει νωρίτερα, με αποτέλεσμα drum samples και bass synths να παίρνουν κυρίαρχη θέση στα νέα τους τραγούδια. Το πρώτο single που κυκλοφόρησε από το νέο δίσκο τους με τίτλο "Losers" τιμάει την αυθεντική disco των 70s, αναδεικνύοντας μια διαφορετική και ενδιαφέρουσα πλευρά τους.
 

Περισσότερες πληροφορίες

Fuzz Live Music Club

Π. Ιωακείμ 1 & Πειραιώς 209, Ταύρος
  • Συναυλίες

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Μουσική

Οι Mathame σε ένα εκρηκτικό πάρτι μελωδικής techno

Oι Matteo και Amadeo Giovanelli στο Δημοτικό Θέατρο Λυκαβηττού.

26/04/2024

Το "Piaf! The Show" έρχεται στο Δημοτικό Θέατρο Λυκαβηττού

Όλα τα λατρεμένα τραγούδια της απόλυτης ντίβας θα μάς ταξιδέψουν στους σταθμούς της πολυτάραχης ζωής της, υπό την ερμηνεία της Nathalie Lermitte.

Μία συναρπαστική μουσικά "Σταχτοπούτα" & μία σπουδαία τσελίστα (Εμμ. Μπερτράν) στο "Ολύμπια"

Οι δύο πολύ ωραίες βραδιές, που απόλαυσαν οι φιλόμουσοι σε διάστημα μόλις ενός μήνα στο "Ολύμπια" Δημοτικό Μουσικό Θέατρο της Αθήνας, έδωσαν τροφή για σκέψη όσον αφορά τις προοπτικές και τη θέση του θεσμού στα μουσικά μας πράγματα.

Release Athens 2024: Beak> και Mount Kimbie την ίδια μέρα με τους Massive Attack

Το συγκρότημα του Geoff Barrow, των μοναδικών Portishead, και το λονδρέζικο γκρουπ σε μια από τις πιο απολαυστικές βραδιές του φετινού καλοκαιριού.

"Φως! Ω, πού είναι το φως;": Τραγούδια σε ποίηση του Ραμπιντρανάτ Ταγκόρ

O ποιητικός κόσμος του μεγάλου Ινδού στοχαστή Ραμπιντρανάτ Ταγκόρ αποκαλύπτεται στην Εναλλακτική Σκηνή της Εθνικής Λυρικής Σκηνής.

Piano City Athens 2024: Οι γειτονιές της Αθήνας πλημμυρίζουν ξανά με μουσική

Δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα του φεστιβάλ που γεμίζει μελωδίες τις γειτονιές της πρωτεύουσας με 100 κοντσέρτα πιάνου.

Sivert Hoyem, θα γράψεις ποτέ τραγούδι στα Νορβηγικά;

Μιλήσαμε με τον frontman των Madrugada όσο βρισκόταν στη Δρέσδη με τη σόλο club show περιοδεία του, την οποία φέρνει στην Αθήνα, με αφορμή το νέο άλμπουμ του "On an Island".