Οι Fontaines D.C. συμπληρώνουν ένα ονειρικό lineup στην Πλατεία Νερού

Το Release Athens υποδέχεται μία από τις καλύτερες νέες μπάντες των τελευταίων χρόνων, η οποία θα πλαισιώσει τους Nick Cave & The Bad Seeds και Mogwai.

Οι Fontaines D.C. σοκαρίστηκαν όταν έμαθαν πως θα παίξουν στην Αθήνα

 

Το Release Athens υποδέχεται μία από τις καλύτερες νέες μπάντες των τελευταίων χρόνων, την Τετάρτη 15 Ιουνίου, στην Πλατεία Νερού. Οι Fontaines D.C., θα πλαισιώσουν τους Nick Cave & The Bad Seeds και τους Mogwai, σε ένα ονειρικό lineup.

Έχοντας δημιουργηθεί μόλις το 2017, η μπάντα από το Δουβλίνο έχει να δείξει ένα αριστουργηματικό ντεμπούτο, το "Dogrel" (2019), που τους εκτόξευσε αμέσως στις κορυφαίες θέσεις ανάμεσα στα συγκροτήματα της γενιάς τους και ένα δεύτερο album, "A Hero’s Death" (2020), το οποίο αποτέλεσε έναν νέο θρίαμβο, χαρίζοντάς τους μέχρι και υποψηφιότητα για Βραβείο Grammy.

Από την ορμή του "life ain’t always empty", μέχρι τα σκοτεινά αριστουργήματα "I Don’t Belong" και "Televised Mind", τα κομμάτια του "A Hero’s Death" φανερώνουν μία μπάντα που ωριμάζει γρήγορα, χωρίς να χάνει τίποτα από την αρχική της δύναμη και φρεσκάδα, όπως είχε εκφραστεί σε υπέροχα, σχεδόν ανθεμικά, τραγούδια όπως ήταν τα "Boys In The Better Land", "Chequeless Reckless", "Liberty Belle", από τον πρώτο δίσκο. 

Με σαφείς επιρροές από Joy Division, Fall και Wire και έντονες δόσεις νεανικού θυμού και απόγνωσης, οι Fontaines D.C. έδωσαν μία νέα πνοή και δυναμική στον post punk ήχο. Απολαυστικοί επί σκηνής, μας καλούν να γίνουμε μάρτυρες της πορείας τους προς την κορυφή, την ώρα που βρίσκονται στην καλύτερη στιγμή τους.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Μουσική

Άνισες εντυπώσεις από συναυλίες της Συμφωνικής Ορχήστρας της ΕΡΤ στο Μέγαρο

Παρά το ενδιαφέρον του προγραμματισμού, οι "άτακτες" εμφανίσεις του συνόλου σε διάφορους χώρους δεν επιτρέπουν ξεκάθαρη αποτίμηση της προόδου του.

ΓΡΑΦΕΙ: ΕΥΤΥΧΙΟς Δ. ΧΩΡΙΑΤΑΚΗς
01/05/2024

Dave Holland: Τζαζ θρίαμβος στα St Paul's Sessions, παρέα με το νέο του τρίο

Εκπληκτική βραδιά στο αμφιθέατρο "Ιωάννης Δεσποτόπουλος" του Ωδείου Αθηνών, με διαρκείς ζητωκραυγές για τον σπουδαίο Βρετανό κοντραμπασίστα και τις καινούριες του περιπέτειες με τους Αμερικανούς παιχταράδες Jaleel Shaw (άλτο σαξόφωνο) & Eric Harland (ντραμς).

Indie Playground Festival vol.2: Ένα διήμερο πάρτι στο Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου

Ένα event αφιερωμένο στη σύγχρονη ανεξάρτητη ελληνική indie, alternative rock, pop και electronica σκηνή.

Η Ταράτσα του Φοίβου ανάβει ξανά τα φώτα της στο θέατρο Άλσος

Καλεσμένοι στις δύο πρώτες παραστάσεις η Νατάσσα Μποφίλιου και ο Βύρων Θεοδωρόπουλος.

O συνθέτης Σταύρος Σοφιανόπουλος μάς λέει "Λέξεις που δεν είπαμε"

Με μια εξαιρετική ομάδα μουσικών παρουσιάζουν την νέα του δισκογραφική δουλειά, καθώς και παλαιότερες μουσικές και τραγούδια, που κέρδισαν την αναγνώριση και αγάπη του κοινού.

José Carreras και Plácido Domingo σε μια ιστορική βραδιά στο Καλλιμάρμαρο

Σε ένα πρόγραμμα δομημένο με άριες που άφησαν εποχή και ντουέτα από μερικές από τις πιο αγαπημένες όπερες όλων των εποχών.