Πρωτοχρονιάτικο μουσικό ταξίδι στη Βιέννη με Μότσαρτ

Την Κυριακή 2 Ιανουαρίου η Ορχήστρα Μότσαρτ της Βιέννης έρχεται στο Christmas Theater με τα καλύτερα βαλς όλων των εποχών.

Πρωτοχρονιάτικο μουσικό ταξίδι στη Βιέννη με Μότσαρτ

Την Κυριακή 2 Ιανουαρίου στις 4 μ.μ. και στις 8.30 μ.μ. η αίθουσα του εορταστικού Christmas Theater θα γεμίσει με νότες στους ρυθμούς του βιεννέζικου βαλς αλλά και της πόλκα και μας υπόσχεται έναν «ρομαντικό ρομαντικό και ονειρικό στροβιλισμό». Σολίστ και χορευτές από την Όπερα της Βιέννης, σε μία μοναδική παράσταση με τα «αυθεντικά κοστούμια της εποχής», θα ερμηνεύσουν ορισμένα από τα πιο γνωστά έργα των Μότσαρτ και Στράους. Την ορχήστρα θα συνοδεύσουν επί σκηνής χορευτικά ντουέτα από το Μπαλέτο της Όπερας.

Πρωτοχρονιάτικο μουσικό ταξίδι στη Βιέννη με Μότσαρτ - εικόνα 1

Το αξιοσημείωτο μουσικό σχήμα της Αυστρίας, που έχει διακριθεί τόσο για τα περίτεχνα κουστούμια όσο και για την ποιότητα της ενορχήστρωσης του, καθώς συνεργάζεται με ορισμένους από τους καλύτερους μουσικούς της Φιλαρμονικής της Βιέννης, θα μεταφέρει με την δεξιοτεχνία των σαράντα μουσικών του το κοινό στην αυθεντική Βιέννη του 18ου αιώνα. Δεν είναι τυχαίο, άλλωστε, ότι κάθε συναυλία της Ορχήστρας Μότσαρτ της Βιέννης πραγματοποιείται και σε μία διαφορετική αίθουσα, από τον κατάλογο με τις μεγαλύτερες και διασημότερες της Βιέννης, όπως το Golden Hall της «Musikverein», το «Wiener Konzerthaus» και το Great Hall του αυτοκρατορικού ανακτόρου «Hofburg».

Αφεθείτε λοιπόν στις ατμοσφαιρικές μελωδίες του βιολιού που θα παίζουν ασταμάτητα κομμάτια του Μότσαρτ αλλά και το κλασσικό βιεννέζικο μουσικό ιδίωμα του Στράους, μέσα από τα κομμάτια «Γαλάζιος Δούναβης», το «Αυτοκρατορικό Βαλς», η «Εισαγωγή της Νυχτερίδας», και το Εμβατήριο «Radetzky».

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Μουσική

Dave Holland: Τζαζ θρίαμβος στα St Paul's Sessions, παρέα με το νέο του τρίο

Εκπληκτική βραδιά στο αμφιθέατρο "Ιωάννης Δεσποτόπουλος" του Ωδείου Αθηνών, με διαρκείς ζητωκραυγές για τον σπουδαίο Βρετανό κοντραμπασίστα και τις καινούριες του περιπέτειες με τους Αμερικανούς παιχταράδες Jaleel Shaw (άλτο σαξόφωνο) & Eric Harland (ντραμς).

ΓΡΑΦΕΙ: ΧΑΡΗς ΣΥΜΒΟΥΛΙΔΗς
01/05/2024

Indie Playground Festival vol.2: Ένα διήμερο πάρτι στο Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου

Ένα event αφιερωμένο στη σύγχρονη ανεξάρτητη ελληνική indie, alternative rock, pop και electronica σκηνή.

Η Ταράτσα του Φοίβου ανάβει ξανά τα φώτα της στο θέατρο Άλσος

Καλεσμένοι στις δύο πρώτες παραστάσεις η Νατάσσα Μποφίλιου και ο Βύρων Θεοδωρόπουλος.

O συνθέτης Σταύρος Σοφιανόπουλος μάς λέει "Λέξεις που δεν είπαμε"

Με μια εξαιρετική ομάδα μουσικών παρουσιάζουν την νέα του δισκογραφική δουλειά, καθώς και παλαιότερες μουσικές και τραγούδια, που κέρδισαν την αναγνώριση και αγάπη του κοινού.

José Carreras και Plácido Domingo σε μια ιστορική βραδιά στο Καλλιμάρμαρο

Σε ένα πρόγραμμα δομημένο με άριες που άφησαν εποχή και ντουέτα από μερικές από τις πιο αγαπημένες όπερες όλων των εποχών.

Έναρξη για το 2ο Φεστιβάλ Λατρευτικής Μουσικής με την "Ουράνια Πολιτεία"

Σε ένα τριήμερο, περισσότερες από 55 εκδηλώσεις δημιουργούν μια ατμόσφαιρα κατάνυξης μέσα από πρωτότυπες προσεγγίσεις του θείου δράματος.