Τζαζ κιθάρα, κλαρίνο και άλλα στο Νιάρχος

Στις 5 Ιουνίου ανοίγει ξανά η σειρά συναυλιών «Parklife» στο ΚΠΙΣΝ με πρώτη εκδήλωση την διαπολιτισμική συνάντηση δύο κορυφαίων μουσικών. Και ακολουθούν πολλά άλλα!

Τζαζ κιθάρα, κλαρίνο και άλλα στο Νιάρχος

Στις 5 Ιουνίου ανοίγει ξανά η σειρά συναυλιών «Parklife» στο ΚΠΙΣΝ με πρώτη εκδήλωση την διαπολιτισμική συνάντηση δύο κορυφαίων μουσικών.

Τζαζ κιθάρα, κλαρίνο και άλλα στο Νιάρχος - εικόνα 1

Ο κιθαρίστας της τζαζ Τάκης Μπαρμπέρης συναντά τον μετρ του κλαρίνου Πετρολούκα Χαλκιά, αναβιώνοντας έτσι και επικαιροποιώντας την πριν από 26 χρόνια συνεργασία τους στον δίσκο «Episodes». Και οι δύο μουσικοί έχουν τεράστια εμπειρία σε εξωευρωπαϊκές μουσικές παραδόσεις, όπως π.χ. η ινδική, μέσα από αντίστοιχες δημιουργικές συνεργασίες και έτσι το τελικό αισθητικό αποτέλεσμα έχει πάντα το στοιχείο της έκπληξης. Η συναυλία θα δοθεί στα Πανοραμικά Σκαλιά για περιορισμένο κοινό και μαζί με τους δύο μουσικούς θα είναι οι Μάνος Σαριδάκης (πλήκτα), Γιάννης Ζάννης (τάμπλα) και Γιώργος Γεωργιάδης (κοντραμπάσο).

Τζαζ κιθάρα, κλαρίνο και άλλα στο Νιάρχος - εικόνα 2

Επόμενη συναυλία είναι αυτή με τον Φώτη Σιώτα με τη Νεφέλη Φασούλη και στη συνέχεια θα γίνει ένα ξεχωριστό αφιέρωμα στην Αρλέτα, σε επιμέλεια του συνεργάτη της, Βασίλη Ρακόπουλου, με την Μελίνα Τανάγρη, μια συναυλία των Human Touch -το σημαντικό συγκρότημα της τζαζ σε ένα πρόγραμμα φτιαγμένο ειδικά για το κοινό του ΚΠΙΣΝ- δύο double bills με Τα Παιδιά της Παλαιότητας και το Παιδί Τραύμα και τη Sophie Lies και τη Danai Nielsen και, τέλος, ένα acoustic set των Whereswilder.

Όλες οι συναυλίες της σειράς Parklife πραγματοποιούνται χάρη στη δωρεά προγραμματισμού του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ).

Εισιτήρια: €10 (μειωμένο €5) Η προπώληση εισιτηρίων για τη συναυλία των Τάκη Μπαρμπέρη και Πετρολούκα Χαλκιά ξεκινά την Τρίτη 01/06 στo snfcc.org.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Μουσική

Η Μιράντα Βερούλη μας παρασύρει στον ρυθμό του Καρναβαλιού

Το Σάββατο 31 Ιανουαρίου η ερμηνεύτρια υπόσχεται ένα μουσικό ταξίδι με βραζιλιάνικους ρυθμούς, γεμάτο ενέργεια και ακαταμάχητα γιορτινή ατμόσφαιρα.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
27/01/2026

Παράταση παραστάσεων για το "Nina Simone – 4 οκτάβες Ελευθερίας"

Mέσα από τις ερμηνείες των Idra Kayne και η Σάσα Παπαλάμπρου, θα ξαναθυμηθούμε την συναρπαστική της ιστορία της εμβληματικής καλλιτέχνιδας που αφιέρωσε τηv ύπαρξή της στη μουσική, στη δικαιοσύνη και στην αγάπη για την ίδια τη ζωή.

Οι Lazytrains στο Half Note Jazz Club

Tην Τετάρτη 4 Φεβρουαρίου, σε μια pre-release βραδιά του νέου τους άλμπουμ "Evil Business" με blues jazz και funk διάθεση.

Ένας οφειλόμενος φόρος τιμής στον Πιερ Μπουλέζ

Αιρετικός, απαιτητικός και συχνά προκλητικός, ο Μπουλέζ μεταμόρφωσε το μουσικό τοπίο του 20ού αιώνα με τις ιδέες και το έργο του.

Μεταλλική καταιγίδα μέσα στο καλοκαίρι στην πλατεία Νερού

Οι Megadeth και οι Sepultura, πρωταγωνιστούν σε μια μεταλλική καταιγίδα την Τρίτη 30 Ιουνίου, στην Πλατεία Νερού στο πλαίσιο του Release Athens 2026.

H Barakos Orchestra σε μια μουσική σύμπραξη προς τιμήν του Γιώργου Μπαράκου

Η 12μελός μπάντα ενώθηκε την άνοιξη του 2024 με μόνο στόχο να τιμήσει τον άνθρωπο που άφησε ανεξίτηλο αποτύπωμα στη σύγχρονη ελληνική τζαζ.

Οι Nine Below Zero στην Αθήνα τον Απρίλιο για μια συναυλία γεμάτη groove και ροκ

H θρυλική βρετανική μπάντα με μουσική διαδρομή δεκαετιών φέρνει το γνήσιο βρετανικό rhythm & blues πνεύμα στο Piraeus Club Academy.