«Ο Μεγάλος Αιρετικός» του Δημήτρη Παπαδημητρίου στο YouTube Channel του Ιδρύματος Ωνάση

«Ο Μεγάλος Αιρετικός», το τρίτο μέρος του ανατρεπτικού κύκλου τραγουδιών του συνθέτη Δημήτρη Παπαδημητρίου, παρουσιάζεται από το Ελληνικό Σχέδιο και τη Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση στο YouTube Channel του Ιδρύματος την Μεγάλη Τετάρτη, 28 Απριλίου στις 21:00.

«Ο Μεγάλος Αιρετικός» του Δημήτρη Παπαδημητρίου στο YouTube Channel του Ιδρύματος Ωνάση

«Ο Μεγάλος Αιρετικός», το τρίτο μέρος του ανατρεπτικού κύκλου τραγουδιών του συνθέτη Δημήτρη Παπαδημητρίου, παρουσιάζεται από το Ελληνικό Σχέδιο και τη Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση στο YouTube Channel του Ιδρύματος την Μεγάλη Τετάρτη, 28 Απριλίου στις 21:00, χωρίς αντίτιμο ή χρονικό περιορισμό.

«Ο Μεγάλος Αιρετικός» του Δημήτρη Παπαδημητρίου στο YouTube Channel του Ιδρύματος Ωνάση - εικόνα 1
Φωτο: Νίκος Σούλης

«Ο Μεγάλος Αιρετικός» είναι ένα έργο αφιερωμένο στην πνευματική, ηθική και αισθητική ελευθερία και ενίοτε –γιατί όχι;– ελευθεριότητα εμπνευσμένο από την ανυπότακτη, αντισυμβατική και επαναστατική παγκόσμια ποίηση. Εδώ συνυπάρχουν Αριστοφάνης, Βιγιόν, Εμπειρίκος, Καβάφης, Κοροπούλης, Λαπαθιώτης, Λεοντάρης, Μπρεχτ, Τζων Ντον, Παλαμάς, Ρίλκε, Σαχλίκης μέσα από την μελοποίηση του Δημήτρη Παπαδημητρίου που αναδεικνύει άγνωστες πτυχές της τέχνης τους και φωτίζει τον αιρετικό τους εαυτό.

«Ο Μεγάλος Αιρετικός» του Δημήτρη Παπαδημητρίου στο YouTube Channel του Ιδρύματος Ωνάση - εικόνα 2
Φωτο: Νίκος Σούλης

Ο συνθέτης αυτοσαρκάζεται δηλώνοντας ότι «ο τίτλος του κύκλου παρηχεί σκοπίμως και αυτός “αιρετικά”, τιμώντας αυτοσαρκαζόμενος και αντιστρόφως, δηλαδή σαρκάζοντας αυτοτιμώμενος (!) (εννοείται παιγνιωδώς...), όπως κάποιοι ξέρουν ότι θα άρεσε και στον ίδιο τον “Μεγάλο Ερωτικό” μας».

«Ο Μεγάλος Αιρετικός» του Δημήτρη Παπαδημητρίου στο YouTube Channel του Ιδρύματος Ωνάση - εικόνα 3
Φωτο: Νίκος Σούλης

Τα τραγούδια ερμηνεύουν η Βερόνικα Δαβάκη, ο Πάνος Παπαϊωάννου και ο Γιώργος Φλωράκης, με ένα σύνολο επτά μουσικών. Το όλο εγχείρημα εντάσσεται στον κύκλο Σύγχρονη Μουσική Δημιουργία και Ποίηση που οργανώνει το Ελληνικό Σχέδιο για την υποστήριξη και προβολή της σύγχρονης, πρωτογενούς μουσικής δημιουργίας. «Ο Μεγάλος Αιρετικός – Μέρος Τρίτο» ολοκληρώνει τον μεγάλο κύκλο που ο συνθέτης Δημήτρης Παπαδημητρίου συνέλαβε ως ιδέα τον Δεκέμβριο του 2018. Το τραγούδια του πρώτου μέρους αυτής της ενότητας παρουσιάστηκαν στη Μικρή Σκηνή της Στέγης τον Φεβρουάριο του 2019 και της δεύτερης τον Νοέμβριο του ίδιου έτους. Το προγραμματισμένο τρίτο μέρος μεταφέρεται από τη Μικρή Σκηνή στην ψηφιακή οθόνη, ολοκληρώνοντας έτσι τον κύκλο που περιλαμβάνει στα τρία μέρη του τριάντα τραγούδια..

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Μουσική

Οι High Vis στο ήδη καταιγιστικό line up της συναυλίας των The Offspring

Η λονδρέζικη μπάντα θα πλαισιώνει τους θρύλους του punk rock, ανεβάζοντας ακόμη περισσότερο τον παλμό μιας βραδιάς που προμηνύεται εκρηκτική.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
09/01/2026

Ο Αντώνης Ρέμος κάνει νέο χιτ με τη "Δευτέρα"

Στο ελληνικό YouTube έχοντας πλέον ξεπεράσει το 1 εκατομμύριο views.

Οι Χαΐνηδες υποδέχονται τη νέα χρονιά στον Σταυρό του Νότου

Στο πλαίσιο της χειμερινής τους περιοδείας η μπάντα θα κάνει 3 εμφανίσεις στην Αθήνα και δεν πρέπει να τις χάσετε.

Ποιος είναι ο Δημήτρης Σαμόλης και γιατί τον βλέπω παντού;

Ο καλλιτέχνης που από τις μικρές θεατρικές σκηνές της Αθήνας έφτασε μέχρι τα sold out και "κατέλαβε" το feed μας με τις Στρακαστρούκες.

Ο Πέτρος Κλαμπάνης θέλει να βρίσκεται σε εγρήγορση και να αφήνει χώρο για το απρόβλεπτο

Μια κουβέντα με τον σημαντικό μουσικό, με αφορμή τις εμφανίσεις του στο Half Note Jazz Club.

Στο Floyd για τους Pink Floyd, τον Μάρτιο

Ένα εντυπωσιακό οπτικοακουστικό show, το A Tribute Concert to Pink Floyd παρουσιάζουν οι The Great Gig, σε μια συναυλία-αφιέρωμα στο μουσικό σύμπαν των Pink Floyd.

Τετραλογία: Ερωτόκριτος, Στοιχειωμένοι, Καπετάν Μιχάλης και Ελευθέριος Βενιζέλος ζωντανεύουν στο Μέγαρο Μουσικής

Ο Δημήτρης Μαραμής σε μία μεγάλη συναυλία αφιερωμένη στη μνήμη του Άρη και της Λίλιαν Βουδούρη, επιλέγει τις σημαντικότερες μουσικές στιγμές από τα τέσσερα μουσικοθεατρικά του έργα.