Θύμα του κορωνοϊού ο Λευτέρης Μυτιληναίος

Ένα ακόμα θύμα του κορωνοϊού, ο πολύ καλός λαϊκός τραγουδιστής άφησε στις 5 Απριλίου την τελευταία του πνοή σε νοσοκομείο της Κορίνθου.

Θύμα του κορωνοϊού ο Λευτέρης Μυτιληναίος

Ένα ακόμα θύμα του κορωνοϊού, ο πολύ καλός λαϊκός τραγουδιστής Λευτέρης Μυτιληναίος, άφησε προχθές 5 Απριλίου την τελευταία του πνοή στα 75 του χρόνια σε νοσοκομείο της Κορίνθου.

Θύμα του κορωνοϊού ο Λευτέρης Μυτιληναίος - εικόνα 1
Ο Λευτέρης Μυτιληναίος στους Αισθηματίες του Νίκου Τριανταφυλλίδη

Ο Μυτιληναίος άφησε πίσω του σημαντικές και ευδιάκριτες επιτυχίες όπως «Αμφιβολίες», «Συγχώρα με που φεύγω», «Δεν είναι ίδιες οι καρδιές», «Λείπεις εσύ, λείπει η ζωή μου», «Ποια είσαι εσύ», «Γιατί μου τη θυμήσατε» κ.ά. γραμμένες από τον Γρηγόρη Μπιθικώτση, τον Γιώργο Κατσαρό, τον Μίμη Χριστόπουλο, τον Αντώνη Ρεπάνη κ.ά. αφήνοντας ένα καθαρό αποτύπωμα στο σύγχρονο λαϊκό τραγούδι.

Οι τελευταίες αναμνήσεις μας από αυτόν τον εξαιρετικό και σεμνό καλλιτέχνη είναι από τη συμμετοχή του στην ταινία «Οι αισθηματίες» του Νίκου Τριανταφυλλίδη – απ’ όπου οι δημιουργικές εμμονές του αείμνηστου φίλου σκηνοθέτη έφεραν ξανά στο προσκήνιο το τραγούδι «Συγχώρα με που φεύγω» («Κομπάρσος της καρδιάς σου») των Κατσαρού-Ρουβέλα.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Μουσική

No Music for Genocide: Πώς το πολιτιστικό μποϊκοτάζ ασκεί πολιτική πίεση

Από το απαρτχάιντ στη Νότια Αφρική μέχρι τις διεθνείς καμπάνιες αλληλεγγύης για την Παλαιστίνη, οι μουσικοί χρησιμοποιούν τη φωνή και τη δράση τους για να σταθούν απέναντι στην αδικία.

ΓΡΑΦΕΙ: ΒΙΚΤΩΡΙΑ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥς
06/10/2025

Η showgaze μπάντα Magic Shoppe για πρώτη φορά στην Ελλάδα!

Το noise rock συγκρότημα από τη Βοστώνη έρχεται στο Arch Club Live Stage, με special guests τους Sugar For The Pill και Messier 13.

Οι The Snake Corps για πρώτη φορά στην Αθήνα

Η μπάντα που συνδυάζει το μελωδικό indie rock με την ατμοσφαιρική ένταση του βρετανικού post-punk έρχεται στο Aux Club με opening act τους Convex Model.

Ο Kristof παρουσιάζει τον νέο του δίσκο στο Ρομάντσο

Το "Τέλος του παιχνιδιού", ο δεύτερος ελληνόφωνος δίσκος του Kristof, παρουσιάζεται σε ένα ιδιαίτερο συναυλιακό σόου-"πάρτι γενεθλίων".

15 κεράκια για τη Στέγη

Ένα μεγάλο γενέθλιο street party στη γειτονιά του Νέου Κόσμου για τα 15 χρόνια της Στέγης (9/10).

Οι Nick Cave & The Bad Seeds επιστρέφουν στο Release Athens

H ανακοίνωση για τους πρώτους headliners της Πλατείας Νερού είναι γεγονός.

Οι Blood Incantation κάνουν το αθηναϊκό τους ντεμπούτο

Οι περιζήτητοι Αμερικανοί progressive death-metallers έρχονται για πρώτη φορά στο "Floyd".