Μπαρόκ Χριστούγεννα από την Καμεράτα στο Μέγαρο

Στο πλαίσιο των εορταστικών συναυλιών του Μεγάρου Μουσικής που θα μεταδοθούν με live streaming, έρχεται να προστεθεί άλλη μία σημαντική εκδήλωση.

Μπαρόκ Χριστούγεννα από την Καμεράτα στο Μέγαρο

Μπαρόκ μουσικές έρχονται να συμπληρώσουν το εορταστικό πρόγραμμα του Μεγάρου Μουσικής, που φέτος θα διεξαχθεί αποκλειστικά μέσω live streaming. Την προπαραμονή των Χριστουγέννων, Τετάρτη 23 του μήνα (8.30μ.μ.) οι Μουσικοί της Καμεράτας – Ορχήστρας της Μουσικής θα παρουσιάσουν μία εορταστική συναυλία σε όργανα εποχής, που θα μεταδοθεί ψηφιακά και δωρεάν στην ιστοσελίδα και τη σελίδα του Μεγάρου στο facebook.

Την ορχήστρα θα διευθύνει ο μαέστρος Γιώργος Πέτρου και το πρόγραμμα θα περιλαμβάνει αφιερώματα σε σπουδαίους ιταλούς συνθέτες, όπως οι Antonio Vivaldi, Arcangelo Corelli και Francesco Manfredini. Τα έργα ταιριάζουν με την κατανυκτικότητα που συνοδεύει τα Χριστούγεννα, ενώ εκθειάζουν τη λυρική κομψότητα της εποχής. Η συναυλία θα είναι διαθέσιμη και στο site του ΥΠΠΟΑ, ενώ η αναμετάδοση πραγματοποιείται στο πλαίσιο της συνεργασίας του ΟΜΜΑ με την υπηρεσία ΔΙΑΥΛΟΣ του ΕΔΥΤΕ.

Εκτός από τη μπαρόκ συναυλία, το online εορταστικό πρόγραμμα του Μεγάρου περιλαμβάνει εορταστικά προγράμματα για παιδιά, συναυλία εκκλησιαστικού οργάνου και γιορτινό γκαλά με την ΚΟΑ. Δείτε το πλήρες πρόγραμμα εδώ.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Μουσική

"Ο Κόσμος Είναι Ένας": Ο Κωνσταντίνος Βήτα συναντά τον Γιάννη Ρίτσο

Ο μουσικός μπλέκει την ποίηση και την μουσική σε ένα ηλεκτρονικό μουσικό ταξίδι στο εσωτερικό σύμπαν του σημαντικού ποιητή.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
09/01/2026

Οι High Vis στο ήδη καταιγιστικό line up της συναυλίας των The Offspring

Η λονδρέζικη μπάντα θα πλαισιώνει τους θρύλους του punk rock, ανεβάζοντας ακόμη περισσότερο τον παλμό μιας βραδιάς που προμηνύεται εκρηκτική.

Ο Αντώνης Ρέμος κάνει νέο χιτ με τη "Δευτέρα"

Στο ελληνικό YouTube έχοντας πλέον ξεπεράσει το 1 εκατομμύριο views.

Οι Χαΐνηδες υποδέχονται τη νέα χρονιά στον Σταυρό του Νότου

Στο πλαίσιο της χειμερινής τους περιοδείας η μπάντα θα κάνει 3 εμφανίσεις στην Αθήνα και δεν πρέπει να τις χάσετε.

Ποιος είναι ο Δημήτρης Σαμόλης και γιατί τον βλέπω παντού;

Ο καλλιτέχνης που από τις μικρές θεατρικές σκηνές της Αθήνας έφτασε μέχρι τα sold out και "κατέλαβε" το feed μας με τις Στρακαστρούκες.

Ο Πέτρος Κλαμπάνης θέλει να βρίσκεται σε εγρήγορση και να αφήνει χώρο για το απρόβλεπτο

Μια κουβέντα με τον σημαντικό μουσικό, με αφορμή τις εμφανίσεις του στο Half Note Jazz Club.

Στο Floyd για τους Pink Floyd, τον Μάρτιο

Ένα εντυπωσιακό οπτικοακουστικό show, το A Tribute Concert to Pink Floyd παρουσιάζουν οι The Great Gig, σε μια συναυλία-αφιέρωμα στο μουσικό σύμπαν των Pink Floyd.