Η playlist της ημέρας από την Lia Hide

Ωραίες μουσικές περιπλανήσεις με προοπτική το σήμερα και αντίκρισμα το μέλλον. Κάτι σαν μια ταινία.

Η playlist της ημέρας από την Lia Hide

Μία από τις πιο ενδιαφέρουσες παρουσίες της σύγχρονης μουσικής σκηνής μας, η Lia Hide γράφει και τραγουδάει υπέροχα όντας, παράλληλα, θιασώτις της αυτοοργάνωσης και αυτενέργειας, με τρεις θαυμάσιους δίσκους και αμέτρητα live στην Ευρώπη. Η ίδια τα λέει καλύτερα όμως: «Μιας και είχα την χαρά μέσα στην… μεγάλη καραντίνα να τα κάνω σχεδόν όλα, να τελειώσω ένα άλμπουμ με ρεμίξ μαζί με καταπληκτικούς παραγωγούς, να ετοιμάσω τον τέταρτο δίσκο μας για να μπει στούντιο, να κάνουμε δύο on line live, να φτιάξω άλλο ένα τεράααααααστιο playlist, πολύ σκοτεινό… εκείνες τις ατελείωτες μέρες, αποφάσισα να φτιάξω ένα πιο αισιόδοξο αυτή την φορά, προσθέτοντας κομμάτια όσο πιο καινούρια γίνεται, που με έχουν αγγίξει τα τελευταία χρόνια, με το βλέμμα στο μέλλον…».

Η playlist της ημέρας από την Lia Hide - εικόνα 1

1. Nine Inch Nails: «Together» από το άλμπουμ «Ghosts V: Together».
2. Thom Yorke: «Suspirium» από τι άλμπουμ «Suspiria».
3. Sufjan Stevens: «Mystery of Love» από το ομότιτλο άλμπουμ.
4. Anna Calvi, David Byrne: «Strange Weather» από το άλμπουμ «One Breath».
5. Swans: «The Hanging Man» από το άλμπουμ «Leaving Meaning.».
6. Nick Cave & The Bad Seeds: «We No Who U R» από το άλμπουμ «Push the Sky Away».
7. Chelsea Wolfe: «Deranged for Rock & Roll» από το άλμπουμ «Birth of Violence».
8. I Like Trains: «The Truth» από το ομότιτλο άλμπουμ.
9. John Grant: «Pale Green Ghosts» από το ομότιτλο άλμπουμ.
10. Joan As Police Woman: «Hearts A Mess» (Gotye cover).
11. Μoderat: «Bad Kingdom» από το άλμπουμ «ΙΙ».
12. Cabaret Nocturne: «Blood Walk» από το άλμπουμ «Blood Walk».
13. Boy Harsher: «Fate» από το άλμπουμ «Careful».
14. St. Vincent: «Los Angeles» από το άλμπουμ «Massesuction».
15. Cat Power: «He War» από το άλμπουμ «You Are Free».
16. Tame Impala: «Let It Happen» από το άλμπουμ «Currents».
17. Mark Lanegan: «Skeleton Key».
18. Jenny Hval: «Lions» (feat. Vivian Wang) από το άλμπουμ «The Practice of Love».
19. Kim Gordon: «Murdered Out» από το άλμπουμ «No Home Record».

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Μουσική

Φεστιβάλ του Σάλτσμπουργκ 2025: Όταν οι καλύτερες παραγωγές όπερας δεν είναι πάντοτε οι σκηνικά παρουσιασμένες!

Ανταπόκριση από το κορυφαίο φεστιβάλ κλασικής μουσικής στην Ευρώπη, που δεν περιορίζεται μόνο στην όπερα, και προσέλκυσε χιλιάδες θεατών από τα μέσα Ιουλίου μέχρι τα τέλη Αυγούστου.

ΓΡΑΦΕΙ: ΕΥΤΥΧΙΟς Δ. ΧΩΡΙΑΤΑΚΗς
07/10/2025

"Να με πέρνανε τα σύννεφα": Ένα μουσικό αφιέρωμα για τη Σοφία Βέμπο στο Μέγαρο

Η Athens Chamber Orchestra, υπό τη διεύθυνση του Απόλλωνα Κουσκουμβεκάκη, ζωντανεύει μελωδίες από την πορεία της εμβληματικής φωνής, με τη συμμετοχή τεσσάρων τραγουδιστών και χορευτικού σχήματος.

Sarah Davachi: "Συχνά ξεκινώ με το σκίτσο μιας ιδέας και αφήνω το ίδιο το όργανο να με καθοδηγήσει"

Μια από τις σημαντικότερες σύγχρονες εκπροσώπους της πειραματικής σκηνής μιλά στο "α" με αφορμή την πρώτη εμφάνισή της στην Αθήνα -μαζί με την Kara-Lis Coverdale- εγκαινιάζοντας τη νέα σειρά συναυλιών Porosi (7/10, Gazarte Main Stage).

Μogwai: Ξανά στην Ελλάδα, με "Bad Fire" διαθέσεις

Μετρούν τρεις δεκαετίες δράσης, στις οποίες τους παραδέχτηκαν (τελικά) ακόμα και όσοι δεν τους αγαπούν, ενώ έχουν σφυρηλατήσει και μια στέρεη σχέση με το ελληνικό κοινό, που αναμένεται να ξαναζωντανέψει το βράδυ της Πέμπτης 9/10, στο "Floyd".

Μια βραδιά για τον John Coltrane από το Gilad Atzmon Quartet

Ένα μοναδικό αφιέρωμα στον θρυλικό τζαζ μουσικό έρχεται στο Theater of the No.

Θοδωρής Κοτονιάς και Βασίλης Δραμουντάνης σε ένα live στον Σταυρό του Νότου Plus

Μία μοναδική βραδιά παρέα με μουσικούς που θα μας ταξιδέψουν με τα τραγούδια τους από στεριές και θάλασσες σε όλη την Ελλάδα με τελικό προορισμό την Κρήτη.

Kareem Kalokoh, GXHAN και Twelvee βάζουν φωτιά στη σκηνή του Sneakerness Athens

Ένα who is who για τους καλλιτέχνες που πλαισιώνουν με τα live acts τους τη μεγάλη τριήμερη διοργάνωση για το sneaker culture (10-12/10, Κλειστό Γήπεδο Tae Kwon Do).