Όλα όσα δεν πρέπει να χάσετε στο πιο καυτό μουσικό καλοκαίρι της δεκαετίας

Φτιάξαμε το πιο οργανωμένο καλεντάρι ώστε να μην έχετε δικαιολογία: βάλτε μουσική στη διαπασών κι ετοιμαστείτε να βιώσετε την πιο γεμάτη συναυλιακή εμπειρία. 

Όλα όσα δεν πρέπει να χάσετε στο πιο καυτό μουσικό καλοκαίρι της δεκαετίας

«Τι γίνεται φέτος»; Αυτή ήταν η μόνιμη απορία στο γραφείο με τις σχεδόν καθημερινές ανακοινώσεις νέων ονομάτων. Κάποια στιγμή χάσαμε το μέτρημα· δεν σταματήσαμε όμως να εκπλησσόμαστε με κάθε καινούργια εμπλουτισμένη δημοσίευση. Ιστορικοί αλλά και (πολύ) φρέσκοι καλλιτέχνες, επετειακά tours, τελευταίες περιοδείες: το 2019 τα έχει όλα και καλύπτει εύκολα όλα τα γούστα.

Κάτι η μείωση του φόρου των εισιτηρίων (η οποία βέβαια δεν αντανακλάται μέχρι στιγμής στις τιμές τους), κάτι η αναδιοργάνωση του φεστιβαλικού χώρου σε επίπεδο παραγωγών (φεστιβάλ με χρόνια στην πλάτη τους βρίσκονται σε ελεύθερη πτώση, ενώ νεότερα έρχονται στο προσκήνιο με πιο επίκαιρες επιλογές), το φετινό συναυλιακό καλοκαίρι είναι εκτός από πλουραλιστικό και απρόβλεπτο, με το ζήτημα της πληθώρας των συναυλιών να είναι εντέλει πιο σύνθετο απ’ ό,τι φαίνεται με μια πρώτη ματιά.

Η δυσπρόσιτη (οδικά) γεωγραφική θέση της Ελλάδας την κάνει μια δύσκολη χώρα συναυλιακά, από όπου τα συγκροτήματα προτιμούν να ξεκινούν την περιοδεία τους. Γι’ αυτό οι περισσότερες βραδιές διασκορπίζονται μέσα στον Ιούνιο, με την εβδομάδα 22-28 να μας βάζει σε αναζήτηση ενοικίασης χρονομηχανής ή έστω τηλεμεταφορέα προκειμένου να βρεθούμε σε όλες τις σκηνές που μας ενδιαφέρουν. Δυστυχώς, αυτό σημαίνει διασπορά του κόσμου: υπάρχουν πάντα τα sold out σιγουράκια, αλλά δεν θα μας κάνει εντύπωση αν βρεθούμε και σε κάποιους μισοάδειους χώρους (κι ας τους βλέπουν κάποιοι άλλοι μισογεμάτους).

Ποια θα είναι τα ονόματα που θα κερδίσουν τελικά; Οι «δεινόσαυροι» του χώρου με τους φανατικούς οπαδούς, που έρχονται επανειλημμένα στην Αθήνα, ή οι ανερχόμενοι καλλιτέχνες μικρότερου βεληνεκούς, που έχουν τα φόντα να μας κάνουν να (παρα)μιλάμε γι’ αυτούς;

Σε τελική ανάλυση όμως, το ερώτημα είναι ένα: σε ποια συναυλία να πάω; Ένας έξυπνος αλγόριθμος που υπολογίζει τις ημερομηνίες, τα ενδιαφέροντα του χρήστη και την ποιότητα της συναυλίας θα μπορούσε να λύσει το πρόβλημα. Δεν τον έχουμε όμως, οπότε τα βάλαμε κάτω και συντάξαμε τον απόλυτο συναυλιακό οδηγό του φετινού καλοκαιριού.

#1 Σβήνουμε κεράκια

Όλα όσα δεν πρέπει να χάσετε στο πιο καυτό μουσικό καλοκαίρι της δεκαετίας - εικόνα 1

Το Ηρώδειο θα φιλοξενήσει τη χρυσή επέτειο των Jethro Tull (15/6), σε ένα σίγουρο sold out για το Φεστιβάλ Αθηνών. Αγαπημένη του ελληνικού κοινού και καθοδηγούμενη από τη μαεστρία του Ian Anderson, η εκκεντρική μπάντα από το Λανκασάιρ επανενώθηκε ειδικά για το μεγάλο εορτασμό της πεντηκονταετίας· και μπορεί τελικά να μην έχουν νέο δίσκο, όπως μας είχαν προϊδεάσει, αλλά διατηρούν ατόφιες την ενέργεια και τη βιρτουοζιτέ τους. Η επιστροφή των dEUS στην ενεργό δράση αλλά και στο στούντιο ήταν από τα πιο ελπιδοφόρα νέα της χρονιάς και το «Fuzz Club» έχει την τύχη να είναι μία από τις στάσεις της γιορτινής περιοδείας τους για τα εικοσάχρονα του αριστουργηματικού «The Ideal Crash» (31/5), το οποίο θα ακούσουμε ολόκληρο μαζί με επιλογές από τους υπόλοιπους ευρηματικούς δίσκους τους. Ίσως μαζί και κάποια νέα κομμάτια;

#2 Πολυαναμε­νόμενες μέταλ επάνοδοι

Όλα όσα δεν πρέπει να χάσετε στο πιο καυτό μουσικό καλοκαίρι της δεκαετίας - εικόνα 2

Lamb of God, Dream Theater, Skid Row κάνουν θεαματική επιστροφή για να ικανοποιήσουν την ακόρεστη λατρεία του εγχώριου κοινού. Οι LoG θα δώσουν ένα συντριπτικό live στο «Gazi Music Hall» (3/7), τα μεγαθήρια του progressive Dream Theater θα επαναλάβουν ένα ρεσιτάλ αριστοτεχνίας στο Θέατρο Άλσος (2/7) και οι Skid Row θα γιορτάσουν τα 30 χρόνια από την ίδρυσή τους με τρία από τα πέντε ιδρυτικά μέλη να παραμένουν ακλόνητα στο σχήμα («Κύτταρο», 15/7).

#3 Όνειρα θερινής νυκτός

Όλα όσα δεν πρέπει να χάσετε στο πιο καυτό μουσικό καλοκαίρι της δεκαετίας - εικόνα 3

Την τελευταία φορά που οι Dead Can Dance βρέθηκαν στην Αθήνα, στο εν λειτουργία τότε Θέατρο Λυκαβηττού, έκλεισαν τη συναυλία με το πολύπαθο «Πρέζα όταν πιεις» υπό τη συνοδεία μπουζουκιού. Οι ανατολίτικοι, αιθέριοι και μυστικιστικοί ρυθμοί τους σε συνδυασμό με την αισθαντική φωνή της Lisa Gerrard προσφέρονται για να μας παρασύρουν σε ένα ambient γαϊτανάκι (Ηρώδειο, 3/7). Το Φεστιβάλ Αθηνών όμως δεν σταματά εκεί, αλλά συμπληρώνει το συναυλιακό του πρόγραμμα με τους Tindersticks. Με σταθερούς οπαδούς στο ελληνικό κοινό, εγγυώνται μέσα από τα κινηματογραφικά τους δημιουργήματα μια νύχτα σαν σε ταινία της Κλερ Ντενί κάτω από την Ακρόπολη (13/7). Στα νότια, τώρα, οι Low, μετά την περσινή επιτυχία που διέγραψαν με το «Double Negative», θα φέρουν τους αργούς, ονειρικούς ύμνους τους στο καρτοποσταλικό φεστιβάλ του ΚΠΙΣΝ (27/6), σε άλλη μία σαγηνευτική αλλά ανατρεπτική περφόρμανς· δεν ξεχνάμε τη φορά που έπαιξαν ένα κομμάτι είκοσι επτά λεπτά κι εγκατέλειψαν τη σκηνή!

#4 Τελευταίες ευκαιρίες

Όλα όσα δεν πρέπει να χάσετε στο πιο καυτό μουσικό καλοκαίρι της δεκαετίας - εικόνα 4

Δύο ιστορικές μέταλ μπάντες πραγματοποιούν φέτος τις αποχαιρετιστήριες συναυλίες τους. Μπορεί οι επιδραστικοί Slayer να μην έχουν πλέον στο άρμα τους τον κιθαρίστα Jeff Hanneman, όμως τα επιθετικά, καταιγιστικά riffs τους θα συνοδεύσουν και πάλι τους προκλητικούς στίχους τους και το επιδραστικό thrash τους θα κάνει το νεοσύστατο AthensRocks και το Γήπεδο της Λεωφόρου Αλεξάνδρας τόπο συνάντησης (13/7). Οι ορκισμένοι χεβιμεταλάδες έχουν να καταθέσουν το δικό τους φόρο τιμής στους μεγαλειώδεις Manowar. Σε μια τελική μάχη, ο πομπώδης ήχος του DeMaio και των φίλων του θα ακουστεί ξανά σε ένα φαντασμαγορικό σόου, μπροστά στο φανατικό κοινό τους (Πλατεία Νερού, 14/6). Μην απογοητεύεστε, μπορεί να την αποκαλούν τελευταία συναυλία αλλά η πίεση των φαν τους έπεισε να μη συνταξιοδοτηθούν ακόμα.

#5 Μακριά, ως την Τζαμάικα

Όλα όσα δεν πρέπει να χάσετε στο πιο καυτό μουσικό καλοκαίρι της δεκαετίας - εικόνα 5

Τίποτα δεν φαντάζει πιο καλοκαιρινό από λίγη reggae δίπλα στη θάλασσα από τον νεότερο γιο του Bob Marley Damian «Jr. Gong» Marley. Επιτυχημένος μουσικός και ο ίδιος, είναι υπεύθυνος για μερικά από τα πιο δημοφιλή χορευτικά reggae κομμάτια της τελευταίας εικοσαετίας, εμποτισμένα με δυναμικό χιπ χοπ. Πιστός στην παράδοση της πατρίδας του, φέρνει αέρα Καραϊβικής στο Φάληρο (7/6), μαζί με τους ακοίμητους Third World και τη νέα φωνή του είδους Hollie Cook. Πιο μακριά από εκεί-που-σκάει-το-κύμα, στο βιομηχανικό τοπόσημο του κέντρου (Τεχνόπολη, 15/7), η ογδονταοχτάχρονη Omara Portuondo συνεχίζει ακούραστη την πορεία της. Από το πολυτελές καμπαρέ «Tropicana» μέχρι τους εμβληματικούς Buena Vista Social Club, η εκρηκτική «βασίλισσα» της Κούβας ελίσσεται ακάθεκτη ανάμεσα στα είδη, με την εντυπωσιακή της παρουσία να οδηγεί το κοινό σε πλούσιους συναισθηματικούς κόσμους.

#6 Παρθενικές εμφανίσεις

Όλα όσα δεν πρέπει να χάσετε στο πιο καυτό μουσικό καλοκαίρι της δεκαετίας - εικόνα 6

Είκοσι πέντε χρόνια ενεργού δράσης κι επτά άλμπουμ μετρούν οι Disturbed και μέχρι τώρα κανένα δεν κατάφερε να τους φέρει στα μέρη μας. Αυτήν την αδικία αποφάσισε να διορθώσει το Release Athens με την ευκαιρία της περιοδείας τους για το «Evolution» (30/6). Μετράμε το χρόνο αντίστροφα για να ακούσουμε live την ανατριχιαστική εκτέλεση του «Sound of Silence» των Simon & Garfunkel και το επικό «Down with the Sickness» με το σώμα να γέρνει εμπρός αυτόματα στον πιασάρικο ρυθμό. Κοντά στην Πλατεία Νερού και μερικές ημέρες νωρίτερα (25/6) οι Balthazar θα πραγματοποιήσουν τη δική τους πρώτη εμφάνιση επί ελληνικού εδάφους στο πλαίσιο του Summer Nostos Festival. Έχοντας επανέλθει πιο ώριμοι από το τετράχρονο hiatus τους με το «Fever», υπόσχονται γκρουβάτους ρυθμούς, πιασάρικες μπασογραμμές και μια νέα, πυρετώδη ανάγνωση της σύγχρονης indie.

#7 Η ελίτ του πυρετώδους ήχου

Όλα όσα δεν πρέπει να χάσετε στο πιο καυτό μουσικό καλοκαίρι της δεκαετίας - εικόνα 7

Οι Dropkick Murphy’s δεν χρειάζονται συστάσεις: το ψυχωμένο κέλτικο πανκ τους γεμίζει στάδια κι εγγυημένα κόβει την ανάσα, αφού ακόμη και οι πιο δύσκολοι παρασύρονται από το «Rose Tattoo» («Gazi Music Hall», 3/6). Η 19η Ιουνίου προμηνύεται μία από τις πιο εκκωφαντικές ημέρες του φετινού καλοκαιριού, καθώς οι Clutch επιστρέφουν για πρώτη φορά σε ανοιχτό χώρο με ένα σφιχτοδεμένο line up (Black Rebel Motorcycle Club, Planet of Zeus στην Πλατεία Νερού). Η πιο επίκαιρη στιγμή όμως θα έρθει στη δύση του (27/8, Τάε Κβον Ντο) όταν το supergroup Prophets of Rage θα μας αφυπνίσει με την ισχυρή, αντι-Τραμπ μουσική του.

#8 Θρυλικά ονόματα

Όλα όσα δεν πρέπει να χάσετε στο πιο καυτό μουσικό καλοκαίρι της δεκαετίας - εικόνα 8

Πού να το ήξεραν τα εναπομείναντα μέλη των Joy Division ότι θα μετασχημάτιζαν την οδύνη μετά την αυτοκτονία του Ian Curtis σε ένα από τα πιο επιδραστικά συγκροτήματα όλων των εποχών, μπολιάζοντας τον σκοτεινό post punk ήχο τους με ηλεκτρονικά στοιχεία, κατορθώνοντας να προσπεράσουν το cult following της βραχύβιας πρώτης μπάντας τους και οικοδομώντας το δικό τους θρύλο. Παρά την αποχώρηση του μπασίστα Peter Hook για τα δικά του ανεξάρτητα projects, οι New Order παρέμειναν απτόητοι και με το «Music Complete» του 2015 επικύρωσαν τη διαχρονική τους αξία (Πλατεία Νερού, 16/6). Μία εβδομάδα νωρίτερα (8/6), ο Iggy Pop θα διεκδικεί τη θέση του στην ίδια σκηνή· κι εμείς μια θέση στο κάγκελο για να έχουμε την καλύτερη θέα στον ακατάτακτο Αμερικάνο μουσικό. Όσο μάλιστα η ανυπομονησία χτυπάει κόκκινο για την επόμενη κινηματογραφική εμφάνισή του ως ζόμπι στη νέα ταινία του Jim Jarmusch τόσο η ζωντανή περφόρμανς του αποκτάει ακόμη μεγαλύτερη αξία.

#9 Dark wave σήμαντρα

Όλα όσα δεν πρέπει να χάσετε στο πιο καυτό μουσικό καλοκαίρι της δεκαετίας - εικόνα 9

Μπορεί το post punk να μη φημίζεται για την καλοκαιρινή και αεράτη διάθεσή του, όμως οριοθετεί τη φετινή σεζόν. Η άτυπη έναρξη της φεστιβαλική χρονιάς έγινε ήδη με τους The KVB και τον πρόσφατο δίσκο τους «Only Now Forever», ενώ θα κλείσει με την επάνοδο των αισθησιακών She Wants Revenge (29/8, «Gagarin 205») στην πρώτη συναυλία τους σε ελληνικό έδαφος κι ενώ έχουν προετοιμάσει με το single τους «Big Love» μια θεαματική δισκογραφική επιστροφή. Στην καρδιά του καλοκαιριού όμως, στις 17/7, οι The Cure μετά την πρόσφατη είσοδό τους στο Rock ’N’ Roll Hall of Fame θα γιορτάσουν τα 30 χρόνια από την κυκλοφορία του «Disintegration» και τα 15 δράσης του Ejekt (Πλατεία Νερού), κερδίζοντας εύκολα τον τίτλο της πιο πολυαναμενόμενης συναυλίας της χρονιάς. Και αν είμαστε τυχεροί, ίσως ακουστούν κάποια κομμάτια από το δίσκο που θα κυκλοφορήσουν τον Οκτώβριο, ο οποίος σύμφωνα με τον Robert Smith επιστρέφει στα λημέρια του ανατριχιαστικού άλμπουμ του 1989.

#10 Ιρλανδία, αγάπη μου

Όλα όσα δεν πρέπει να χάσετε στο πιο καυτό μουσικό καλοκαίρι της δεκαετίας - εικόνα 10

Καναδή με ιρλανδικές ρίζες και λατρεία στους κέλτικους ήχους, η Loreena McKennitt έχει χριστεί βασίλισσα των ξωτικών και όχι άδικα: η λεπτεπίλεπτη αλλά δραματική φωνή, το χαρακτηριστικό ακορντεόν και η κομψή, αέρινη φιγούρα της κάνουν την ίδια εκπρόσωπο των στοιχειών της φύσης. Και δεν θα μπορούσε να υπάρξει πιο κατάλληλος χώρος από το Ηρώδειο για να ξεδιπλώσει τη χαρισματική της ενέργεια (27/6). Αντίθετα, η Lisa Hannigan είναι γέννημα θρέμμα Δουβλινέζα και φροντίζει να μην το ξεχνάει. Διατηρεί τη folk διάθεση που κληρονόμησε από τη φιλία και τη συνεργασία της με τον Damien Rice και τη μετουσιώνει σε μια υπνωτιστική εμφάνιση, υπό τη συνοδεία της κολεκτίβας κλασικής και σύγχρονης ευρωπαϊκής μουσικής, s t a r g a z e (ΚΠΙΣΝ, 30/6).

#11 Να παίζει το τρανζίστορ

Όλα όσα δεν πρέπει να χάσετε στο πιο καυτό μουσικό καλοκαίρι της δεκαετίας - εικόνα 11

«Lost on You», «Take me to Church», «Condolence», «Song for Zula». Τα λιώσαμε στο ραδιό­φωνο, στα μπαρ και στο ΥouΤube και τώρα θα τα ακούσουμε και ζωντανά. Η LP καταλαμβάνει τη σκηνή του Rockwave με τη βαθιά, αισθαντική φωνή της (μαζί της ο DJ Kavinsky, TerraVibe Park, 22/6), ενώ ο Hozier στην πρώτη του επίσκεψη στη χώρα μας θα ξεδιπλώσει ξανά τους κοινωνικούς προβληματισμούς του (μαζί του οι Roisin Murphy, Hooverphonic, Πλατεία Νερού, 23/6). Ο ιδιόρρυθμος ποιητής και πολυοργανίστας Benjamine Clementine με το κουαρτέτο εγχόρδων του θα γεμίσει τζαζ νότες την Τεχνόπολη (25/5) και ύστερα από τρεις ημέρες (28/5) το «Fuzz» θα υποδεχτεί τον Phosphorescent και το αυτοβιογραφικό «C’est la vie» του.

#12 Για τα παιδιά των ’90s

Όλα όσα δεν πρέπει να χάσετε στο πιο καυτό μουσικό καλοκαίρι της δεκαετίας - εικόνα 12

Το Release Athens φαίνεται ότι δεν θέλει να αφήσει κανέναν ανικανοποίητο, κυρίως τους εφήβους της δεκαετίας του ’90. Οι Cypress Hill, πρόγονοι του χιπ χοπ της Ανατολικής Ακτής, φτάνουν στην Πλατεία Νερού με τις ωμές ρίμες και την ιδιαίτερη χημεία τους (μαζί ο Dub FX κι ένα αντιπροσωπευτικό line up της εγχώριας σκηνής, 21/6), ενώ οι οπαδοί του grunge θα ξεθάψουν τα Doc Martens και θα ακούσουν ζωντανά έπη όπως το «Man in a Box» από τους μάστορες του είδους Alice in Chains (Πλατεία Νερού, 24/6).

#13 Τα άχαστα supports

Όλα όσα δεν πρέπει να χάσετε στο πιο καυτό μουσικό καλοκαίρι της δεκαετίας - εικόνα 13

Ας το παραδεχτούμε: τα support συγκροτήματα δεν καλοπερνούν στην Ελλάδα, αφού στην καλύτερη αντιμετωπίζονται με ευγενική στωικότητα και στη χειρότερη με πλήρη αδιαφορία. Αυτά όμως τα supports αποτελούν από μόνα τους λόγο για να εξοπλιστούμε με καπέλα, αντηλιακά και πολλά μπουκάλια νερό και να φτάσουμε από νωρίς στην Πλατεία Νερού. Οι Βρετανοί Shame, ένα από τα πιο καυτά ονόματα της alternative rock σκηνής χάρη στο περσινό τους ντεμπούτο «Song of Praise», θα βρεθούν για πρώτη φορά στην Αθήνα (8/6, μαζί με τον Iggy Pop). Οι γείτονες Δουβλινέζοι Fontaines DC, μετά τη σχεδόν sold out εμφάνισή τους τον Δεκέμβριο στην «Death Disco», θα ανοίξουν τους θρυλικούς New Order με το πολύ ενδιαφέρον πρώτο άλμπουμ τους «Dogrel» (16/6). Με 35 χρόνια στην πλάτη τους, οι Fu Manchu μπορούν να διεκδικήσουν και τίτλο co-headliner στο live των Alice in Chains (24/6), ενώ οι Anthrax υπερηφανεύονται ακόμη για το μεγαλειώδες mosh-pit των ντόπιων μεταλλάδων την τελευταία φορά που βρέθηκαν στη χώρα μας (στο Release μαζί με τους Disturbed, 30/6).


Περισσότερες πληροφορίες

BALTHAZAR

  • Γεύση

Athens Rocks: Slayer

  • Rock-pop-folk

Η Αθήνα υποδέχεται το θρυλικό heavy rock συγκρότημα στην τελευταία του περιοδεία και εμφάνιση. Μαζί οι Rotting Christ, Leprous, Suicidal Angels.

Release Athens 2019 (2η ημέρα)

  • Rock-pop-folk

Η μυθική φιγούρα του Iggy πλάι σε γνωστές διαχρονικές αξίες όπως James, Shame κ.ά.

Release Athens 2019 (4η ημέρα)

  • Rock-pop-folk

Νύχτα θρύλων με τους New Order, Johnny Marr, Morcheeba και Fontaines D.C.

Release Athens 2019 (5η ημέρα)

  • Rock-pop-folk

Επιβλητικά ονόματα όπως Clutch, Black Rebel Motorcycle Club, Planet Of Zeus, Godsleep και Whereswilder προσφέρουν μια βραδιά αυθεντικού και παθιασμένου rock ’n’ roll

Release Athens 2019 (8η ημέρα)

  • Rock-pop-folk

Με Alice In Chains, 1000mods, Fu Manchu, Puta Volcano και Monovine.

Release Athens 2019 (1η ημέρα)

  • Rock-pop-folk

Με Damian «Jr. Gong» Marley, Third World, Hollie Cook, Gobey & P-Gial, Junior SP

Release Athens 2019 (6η ημέρα)

  • Hip Hop

Με Cypress Hill και Dub FX, ΤΑΦ ΛΑΘΟΣ, 12o Πίθηκο, Anser x Eversor, Νέγρο Του Μοριά.

Release Athens 2019 (9η ημέρα)

  • Rock-pop-folk

Η πολυαναμενόμενη πρώτη συναυλία των Disturbed στη χώρα μας. Μαζί τους οι Anthrax, οι SiXforNine, οι Need και οι Breath after Coma.

dEUS

  • Rock-pop-folk

Mία από τις καλύτερες και πιο ιδιαίτερες μπάντες που ανέδειξε η ευρωπαϊκή σκηνή τα τελευταία 30 χρόνια επιστρέφει στην Αθήνα.

Dead Can Dance

  • Rock-pop-folk

Το θρυλικό δίδυμο Brendan Perry - Lisa Gerrard σε ένα best-of από το σύνολο της καριέρας τους και όλες τις μεγάλες επιτυχίες από την, διάρκειας άνω των 40 ετών, πορεία τους.

Tindersticks

  • Φεστιβάλ Αθηνών

Ένα από τα πιο σημαντικά και αγαπημένα στο ελληνικό κοινό βρετανικά συγκροτήματα έρχεται για μια σαγηνευτική βραδιά στην καρδιά του καλοκαιριού.

Prophets of Rage

  • Rock-pop-folk

Live από ένα supergroup με μέλη των Rage Against the Machine, των Public Enemy και των Cypress Hill.

Jethro Tull

  • Rock-pop-folk

Οι ιστορικοί ύμνοι των Βρετανών, θα ηχήσουν για άλλη μια φορά στην Αθήνα!

Omara Portuondo

  • Μουσικές του κόσμου

Η βασίλισσα του Buena Vista Social Club είναι ξανά εδώ στο πλαίσιο της παγκόσμιας περιοδείας της με τίτλο «Last Kiss Tour».

Skid Row

  • Rock-pop-folk

Μας επισκέπτεται για δεύτερη φορά ένα από τα μεγαλύτερα χαρντ ροκ σχήματα

Lamb of God

  • Rock-pop-folk

Η μπάντα που όρισε τον σκληρό ήχο των ’00s και πρωτοστάτησε στη νέα γενιά του αμερικανικού metal έρχεται για μια μοναδική εμφάνιση

Loreena McKennitt

  • Φεστιβάλ Αθηνών

Καλλιτέχνις που ξεχωρίζει στον κόσμο της world/ethnic/folk μουσικής, έρχεται με ένα πλούσιο μουσικό πρόγραμμα και τον καινούργιο της δίσκο «Lost souls» ανά χείρας.

Dropkick Murphys

  • Rock-pop-folk

Επιστρέφουν στην Ελλάδα για να ισοπεδώσουν ό,τι άφησαν… όρθιο την τελευταία φορά που μας επισκέφθηκαν

Benjamin Clementine

  • Rock-pop-folk

Ο διάσημος καλλιτέχνης, ποιητής, τραγουδιστής, συνθέτης και μουσικός στις μοναδικές live εμφανίσεις του στην Ευρώπη την άνοιξη και το καλοκαίρι του 2019.

Phosphorescent

  • Rock-pop-folk

O διάσημος Αμερικανός τραγουδοποιός / τραγουδιστής Matthew Houck έρχεται για πρώτη φορά στην Αθήνα.

Gagarin 205 Live Music Space

Λιοσίων 205 (στάση μετρό Αττική)

Fuzz Live Music Club

Π. Ιωακείμ 1 & Πειραιώς 209, Ταύρος
  • Συναυλίες

Κύτταρο

Ηπείρου 48 & Αχαρνών, Βικτώρια
  • Συναυλίες

Πλατεία Νερού

κτίριο πεζογέφυρας (δίπλα στο γήπεδο του Τάε Κβον Ντο, στάση τραμ Δέλτα Φαλήρου), Νέο Φάληρο
  • Συναυλίες

Κέντρο Πολιτισμού – Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος»

Λεωφ. Συγγρού 364, Καλλιθέα
  • Βινιέτες Τεχνών - City life

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Μουσική

Έναρξη για το 2ο Φεστιβάλ Λατρευτικής Μουσικής με την "Ουράνια Πολιτεία"

Σε ένα τριήμερο, περισσότερες από 55 εκδηλώσεις δημιουργούν μια ατμόσφαιρα κατάνυξης μέσα από πρωτότυπες προσεγγίσεις του θείου δράματος.

29/04/2024

Επιπλέον ημερομηνία για τους Still Corners

Η πρώτη συναυλία τους στο "Gagarin" έχει ήδη γίνει sold out.

Βαγγέλης Γερμανός & Διονύσης Τσακνής στο "Άλσος": Μια υπέροχη βραδιά "δικού μας rock"

"Κάθε Πράμα στον Καιρό του" λέγεται η παράσταση που ανεβάζουν παρέα, ανά σποραδικά διαστήματα. Εκείνοι, πάντως, αποδεικνύουν επί σκηνής ότι είναι "παντός καιρού", ενώ θυμίζουν και την ουσία ενός ηλεκτρικού τραγουδιού που μπορεί να γεννήθηκε από τα αγγλοαμερικάνικα διδάγματα, μα έγινε, τελικά, πλήρως ελληνικό.

Jlin: Λίγο έλειψε να αρχίσουμε τον χορό στο "Ωδείο Αθηνών"

Στον δεύτερό της ερχομό στην Αθήνα –και όχι πρώτο, όπως γράφτηκε αλλού– η Αμερικανίδα δημιουργός έδωσε μια εκπληκτική ηλεκτρονική συναυλία, που, παρά την υπέροχη εγκεφαλική της διάσταση, έκανε και τα πόδια μας να "καίγονται", με αποτέλεσμα ο κόσμος να τη ραίνει με ιαχές ενθουσιασμού, που την έκαναν να χαμογελά πάνω από τον εξοπλισμό της.

Πού ταξιδεύουν οι Πυξ Λαξ αυτό το καλοκαίρι;

Δείτε τις στάσεις της περιοδείας τους, που ξεκινά από το Παναθηναϊκό Στάδιο.

Viva la musica! Στο καλειδοσκόπιο του συναυλιακού καλοκαιριού

Η αλήθεια είναι ότι αυτό το καλοκαίρι δεν έχει "κάτι για όλους". Mας αποζημιώνει όμως με πληθώρα διεθνών καλλιτεχνών που έρχονται στην Αθήνα φορτσάτοι.

Ξεκινά η προπώληση για την "Τόσκα" του Τζάκομο Πουτσίνι στο Ηρώδειο

Η "Τόσκα" του Τζάκομο Πουτσίνι, σε σκηνοθεσία, σκηνικά και κοστούμια του Ούγκο ντε Άνα, είναι η πρώτη μεγάλη καλοκαιρινή όπερα της Εθνικής Λυρικής Σκηνής στο Ωδείο Ηρώδου Αττικού για το 2024.